Přejít na obsah

Nove - vacsie displeje Bolero a Amundsen (od modeloveho roka 2016)


Doporučené příspěvky

Ahojte. Tusim ze od modeloveho roka 2016 sa do Octavii montuju obrazovky Bolero a Amundsen s vacsou uhloprieckou a kvlaitnejsim rozlisenim (predtym 5,8´ teraz 6,5´). Okrem toho, ze obrazovka ma vacsiu uhlopriecku o cca 1,5 cm, omnoho lepsia, ostrejsia je aj grafika...

 

Moja otazka je, ci je mozne jedna k jednej vymenit staru obrazovku za novu, ci to cele bude po vymene fungovat, ci bude tak isto rovnako krajsia grafika ako je to pri Octaviach s vacsim displejom (od modeloveho roka 2016).

 

Popripade, je nutny aj update softeru?

 

Dakujem za radu. Daniel

Odkaz ke komentáři

Myslím si, že škoda auto má vše dobře pojištěné a bude se muset vyměnit obrazovka i s jednotkou. A nějaké to nakodování, nebo ochrana komponentu , bez toho se to asi neobejde. Ted je otázka na kolik by to vyšlo, aby auto zůstalo i nadále v záruce a mohlo na servis do škodovky.

Odkaz ke komentáři

pytal som sa v skodovke, aj sme s technikom pozerali v systeme nahradnych dielov... Obrazovka sa da objednat ako zvlast nahradny diel, takze teoreticky by to malo fungovat (napriklad ak niekto poskodi LCD panel a potrebuje vymenu, urcite nebude menit LCD aj s jednotkou spolu - inak by to predpokladam nebolo uvedene v systeme ako zvlast nahradny diel, ktory je mozne objednat separatne). V skodovke som sa dokonca pytal aj na taku moznost, ze by sme obrazovku objednali a ak po vymene nebudede fungovat, ze by som ju nezaplatil a namontovali by mi spat staru obrazovku... Vraj oni objednany nahradny diel nemozu vratit, takze to mozne nie je :DDDD

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

MIB1 sa pozná podľa ulhopriečky displeja - ak má 5.8", tak je MIB1, ak už 6.5", tak je MIB2. Hlavný rozdiel medzi displejmi nie je len ich veľkosť, ale aj rozlíšenie. Skombinovať MIB1 a veľký displej nie je možné, vyzerá to potom nejak takto - je to pokusne zapojené MIB1 Bolero na 8" displej Columbusa.

columbolero.jpg

 

Vzhľadom ale na to, že 6.5" displeje MIB2 a 8" displeje Columbusov majú rovnaké rozlíšenie, je možné v prípade MIB2 pôvodný 6.5" displej zameniť za 8" displej. MIB2 Amundsen s 8" displejom z Columbusa potom vyzerá úplne skvele:

mib2amun.jpg

 

Pri výmene displeja sa nič nekóduje, displeje nemajú ani ochranu komponentov. Takže stačí vybrať pôvodný, zapojiť nový a je to. Jedine konektor displeja môže mať inak umiestnené aretácie, vtedy stačí opatrne nožíkom zrezať zavadzajúcu časť plastu konektora a je po probléme.

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

ratlik:

Poprosím poraď, kde sa dá zohnať funkčný Columbus za 15tisíc Kč so zárukou - stačí poslať odkaz do správy :palec:

 

matesobart:

Áno, stačí vymeniť len displej, netreba nič kódovať. Po výmene displeja ti akurát nebude fungovať tlačítko Nav, po stlačení vypíše, že navigácia nie je k dispozícii.

Odkaz ke komentáři

Mam Amundsen MIB1 (nevedel som ze mam MIB1 a nie MIB2) a kupil som displej Columbus MIB2 (nevedel som ze to nie je na Columbus MIB1 ale Columbus MIB2), takze smola. Preto ho predam, ak ma niekto zaujem, kazdemu z MIB2 (ci uz Bolero, Amundsen) teda pojde na 100%. Nechce niekto? Som z SK stred.slovensko...

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...