Přejít na obsah

Octavia 1.6 74 kW - převodovka z 1.9 SDi

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny Škodováky,

Dá se do Octy 1.6 74 kw namontovat převodovka z 1.9 SDi s delšími kvalty?

Koukal jsem, že SDi točí cca o 500 otáček méně. V praxi to znamená, že moje Octa při 100 km/h. točí nějakých 3000 obrátek / min., což je z dnešního pohledu úchylný a nemluvě o dálniční 130, to už motor řve jak protrženej.

Kdežto převodovka SDi při 100 km/h. točí příjemných 2500 obrátek, což je přijatelnější.

Díky za odpovědi a názory

Jarda

Odkaz ke komentáři

Převodovka z SDi by měla pasovat, protože má stejný obal jako 1.6/55kw,74 a 75kw. Sám mám na 1.6/74kw danou převodovku z 1.6/55kw, která má delší kvalty a je to tak akorát, ale osobně si myslím, že převodovka z SDi už bude na tento motor moc. Sice píšeš, že při 100km SDi točí 2500ot., ale jseš si tímto údajem jistej?

Odkaz ke komentáři

S těmi otáčkami jsem si jistý, SDi točí při 100 km/h 2500 otáček (při 160 km/h 4000 ot. viz foto).

Podle mě by ta SDi převodovka byla lepší, má delší 4kové a 5kové kolečko.

Když s tím člověk jede třeba do Itálie, tak je to děs, 6tku by to chtělo jako sůl.

SDi - 160km/hod.

post-40689-0-54507900-1458488864_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

OK, já jsem s SDi nikdy nejel :D . Když se tak dívám, tak SDi má ještě o něco delší kvalty než má 1.6/55kw. Mě to teď točí při 100km 2600ot. a při 4000ot jedu 150km/h, při 160km/h motor točí kolem 4150ot., takže z SDi je ještě o trochu víc do těžka než je tomu u převodovky z 1.6/55kw.

Osobně si myslím, že by ta převodovka sedět měla, teď jde o to, jak si s ní poradí motor, ale kdyžtak tu tvou tam můžeš vrátit kdykoli ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Já mám převodovku z SDi a pasuje úplně bez problémů. Motor to zvládá v pohodě, sice jsem ji ještě plně nezatížil, jezdim max ve 3 lidech a nějaký nákup v kufru.

Jak jsi psal nahoře při 100km/h točí 2500ot a při 130km/h krásných 3300ot namísto originálních 4000ot a dlouhodobá spotřeba šla minimálně o 0,5l dolů :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...