Lucky Luke Odesláno Březen 19, 2016 Sdílet Odesláno Březen 19, 2016 Ahoj všem, mám dotaz ohledně chladicí kapaliny. Je to 2 roky, co jsem přišel na to, že chladicí kapalina měla jinou barvu a v expanzní nádobě byla ošklivá hnědá pěna. Mechanik zjistil, že se olej dostával do chladicí soustavy, vlivem prasklého těsnění pod hlavou. Vyměnil těsnění, srovnal hlavu, 5x propláchl chladicí soustavu. Nyní po 2 letech (a pár dnech) jsem si všiml, že chladicí kapalina má opět jiné zbarvení (viz fotografie) a na hladině chladicí kapaliny je velmi tenký povrch hnědé pěny. Napadá někoho, co to může být? Jestli se může opět jednat o prasklé těsnění nebo jestli je to třeba jen uvolněný vodní kámen či zbytky oleje z předešlé závady? Všiml jsem si toho až dnes, od prvního všimnutí jsem ujel 100 km, poté opět kontrola a nezaznamenal jsem žádný rozdíl (vizuálně). nabral jsem pár ml do injekční stříkačky, je vidět, že v tom plave drobým bor*el, který ale na prstech ani není cítit, což asi není nic hroznýho, pokud ho není hodně, že? Na fotografii je v pozadí kapalina, která se tam dávala jako nová (růžová G12) a v popředí kapalina v injekční stříkačce nabraná aktuálně. Napadá mě, že když už jednou v té soustavě byl olej, tak že asi už nikdy z tama na 100 % nedostane.. Mohlo by to tedy být například nastřádání zbytků oleje během těch 2 let od výměny? Možná pro info, za posledních 10 tisíc km jsem dolil 1 litr oleje (Castrol Magnatec C3 5W40). Díky všem za odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Březen 19, 2016 Sdílet Odesláno Březen 19, 2016 Kvapalina g12 MUSI bit vzdy priehladna!!!! Ta tvoja je kalna!! :smich: Mas zas praknute alebo tesnienie pod hlavou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lucky Luke Odesláno Březen 20, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 20, 2016 Zdravím, tak ještě jeden poznatek. Dělal jsem "test", kdy jsem 100 km zpět a nyní po 100 km smotal kapesník a ponořil 1/2 do kapaliny. Vždy část kapesníku je znečištěna (ten bor*el plave na hladině) a zbytek kapesníku je pěkně růžový. Za těch 100 km nenastala žádná změna. Vím, že to je velmi laický test, ale nemám jinou možnost, jak něco zpozorovat. Zítra ráno s tím jedu do servisu, až to budu mít opravené, dám sem informace, kdyby měl někdo ten samý problém. Ta fotka s injekční stříkačkou..Napadá, že tím, že stříkačka je malá, voda je hluboko v expanzce, že možná jsem to bral pouze z hladliny. Bohužel nemám lepší možnost, jak nabrat kapalinu z větší hloubky. Každopádně servis je jasná věc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lucky Luke Odesláno Březen 21, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2016 Mechanik se dnes na to díval a říkal, že to je jen zbytek z toho hnusu, co tam byl 2 roky nazpět a nemělo by to vadit. Kontroloval i olej a říkal, že je čistý. Snad to někomu pomůže :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
robert77 Odesláno Březen 21, 2016 Sdílet Odesláno Březen 21, 2016 A co kdyby jsi znovu párkrát propláchl chladící soustavu a vyměnil komplet chladící kapalinu za novou? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lucky Luke Odesláno Březen 21, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2016 Jasně, s tím počítám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Březen 21, 2016 Sdílet Odesláno Březen 21, 2016 Ale je divný že ti to vyplavilo bordel až po dvou letech. Já měl ten taky 1.9 tdi 81 kW a těsnění jsem měnil po dvou letech. Nic nic a najednou prásk a vyvřená voda. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.