Valas Odesláno Duben 9, 2016 Sdílet Odesláno Duben 9, 2016 Zdravím, mel bych dotaz ohledne stoceni km. 11.9. jsem koupil O2 cca 213k km.. Standartni najezd (cena x km). Dneska jsem prisel na to, ze mam auto stocene cca o 110k km. Majitel, od ktereho jsem auto koupil stocil z 260k na 170k a dal jezdil az do tech 213k. Potkal se mi motor tak jsem patral kde by byla pricina. Jak mam v takove situaci pokracovat?? Diky z info. valas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MirdaJH Odesláno Duben 9, 2016 Sdílet Odesláno Duben 9, 2016 Ahoj, tak to je velice nepříjemné... Ale obávám se, že s tím nic už dělat nemůžeš, protože zboží, v tomhle případě auto můžeš vrátit předchozímu majiteli do půl roku na zkrytou vadu... Vždycky je lepší při koupi auta a kor jestli je dražší, si vzít s sebou někoho kdo ti poradí a má diagnostiku. Pak se vyhneš takovéhle nepříjemnosti :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirka313 Odesláno Duben 9, 2016 Sdílet Odesláno Duben 9, 2016 A lze pomoci vagu zjistit zda je auto stocene?? Popřípade jak? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Valas Odesláno Duben 9, 2016 Autor Sdílet Odesláno Duben 9, 2016 Zjistil jsem podle posledni kontroly STK Zjistil jsem podle posledni kontroly STK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hoblik Odesláno Duben 9, 2016 Sdílet Odesláno Duben 9, 2016 zalezi aspon bych borca zazaloval za podvod, jestli mas na smlove km jak si to kupoval a ty jsou nizsi a posledni stk absolvoval on s vyssima km tak to staci k rozjezdu nejake akce:-)minimalne na vysvetleni jsem zvedav:-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Valas Odesláno Duben 9, 2016 Autor Sdílet Odesláno Duben 9, 2016 premyslim na tim. za auto jsem dal 185k, je to rs packet v super stavu.. kazdopadne auto nevypada na 300k ani z letadla. Spodek, vnitrek vsechno v top. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Duben 10, 2016 Sdílet Odesláno Duben 10, 2016 (upraveno) normalne mu napis doporuceny dopis s vysvetlenim, ze podle STK je auto stocene o tolik a tolik a podepis to. jestli z nej nevytriskas nejaky, pro tebe uspokojujici prachy, tak klasika zaloba za podvod, skoda vznikla vic jak 5000,- tudiz trestny cin a hura k tvymu pravnikovi. zalezi jak je postavena smlouva, musi tam byt uveden aktualni najezd v dobe prodeje (tech 213k) a ne neco jako "jak stoji, jak lezi". Pokud si s tim nevis vubec rady, tak je lepsi se hned obratit na pravnika a zkonzultovat to s nim. Ale uz z principu bych mu sel po krku a ver, ze na tomhle si pravnici smlsnou. budes potrebovat vypis z STK, vypis od Skodovky (servisni historii) a smlouvu o prodeji auta.Pomoci VAGu to zjistit lze za urcitych okolnosti. Upraveno Duben 10, 2016 uživatelem Laurin Klement 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Valas Odesláno Duben 10, 2016 Autor Sdílet Odesláno Duben 10, 2016 diky za info. ve smlouve mam uvedeny stav km v dobe prodeje. takze jsem tim relativne kryty. vcera jsem mu napsal a dela ze o nicem nevi a ze by nikdy auto nestocil. chci si v pondeli zajit na stk a udelat vypis km abych to mel podlozeny a poslu mu to. jeste jednou diky za radu. psal jsem i na fb a tam me vsichni poslali doprdele a resili ze jsem neudelal rozvody :-) ano vim to ze to byla moje chyba ale stoceny km jsou vetsi pruser 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Duben 10, 2016 Sdílet Odesláno Duben 10, 2016 je tam "najeto" nebo "stav tachometru"? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Valas Odesláno Duben 10, 2016 Autor Sdílet Odesláno Duben 10, 2016 pocet ujetych km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Duben 10, 2016 Sdílet Odesláno Duben 10, 2016 Pokud on není první majitel,mohl to stočit už někdo před ním.Pokud lze prokázat,že se to stalo za dobu jeho užívání,máš docela velkou šanci uspět s žalobou. Teď mimo mísu.Bavil jsem se se soudním znalcem v tomto oboru,jak je to s reklamací vad po koupi u staršího auta. Takže příklad:pokud koupíte auta starší 5-ti let s nájezdem 150.000 a výš,na druhý den Vám na něm cokoli odejde-Turbo,klimakompresor a podobně a pokud tato věc v den prodeje byla funkční,nemáte šanci tohle reklamovat.U takových aut se to bere jako již opotřebený díl s nárokem na výměnu :-( :-( Nejsou to skryté vady!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Valas Odesláno Duben 10, 2016 Autor Sdílet Odesláno Duben 10, 2016 https://mega.nz/#!PJNQzDyS!Gb9UE-JK3XHRdjZGc7MDJ_ZHXDahGCBtmDpxKZH7CQo viz odkaz. on koupil auto 21.8.2012 a 23.8. byla evidecka a za tok skt kde je videt najezd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Duben 10, 2016 Sdílet Odesláno Duben 10, 2016 Je to blb :-) .pošli mu to a pokud Ti nedá slevu jak tady už bylo psáno a chce se Ti jít do soudního sporu,běž 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Valas Odesláno Duben 10, 2016 Autor Sdílet Odesláno Duben 10, 2016 neni problem to ze mam auto od zari 2015? jasne vim ze jsem si to mohl proverit ale je to moje 1. auto :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Duben 10, 2016 Sdílet Odesláno Duben 10, 2016 myslím,že nebude problém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Duben 10, 2016 Sdílet Odesláno Duben 10, 2016 vse je na tve strane ;) takze jen do toho a neboj se ho pritahnout k soudu, vylohy soudu zaplati on. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Duben 10, 2016 Sdílet Odesláno Duben 10, 2016 ty rozvody jsi měl měnit na základě km nebo času? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Valas Odesláno Duben 10, 2016 Autor Sdílet Odesláno Duben 10, 2016 ani pri jednom. mel jsem je mit az ve 240k. Mam najeto 229k. kazdopadne tim ze bylo auto stoceno, kilometry nesedely a potkal se motor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
NutFlush Odesláno Duben 10, 2016 Sdílet Odesláno Duben 10, 2016 To vypadá jako dobrej důkaz, šel bych do toho sporu, jasnej podvod. Nejsem právník, ale příčinná souvislost mezi km/rozvody/potkání motoru je evidentní. Jinak tohle samo zamrzí, tak ať to vyjde. Já když sem prodával ojetý auto, tak sem do smlouvy raději přidal "nabyvatel se vzdává vady z věci". za ten pakatel co sem ho prodával by mě zamrzelo, kdyby mi to přišel omlatit v budoucnu kupec o hlavu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jonathan88 Odesláno Duben 18, 2016 Sdílet Odesláno Duben 18, 2016 Dnes jsem zašel do škodovky abych zjistil historii km... Poslední záznam byl z ledna 2014 a to 132 552km. Já ho kupoval říjen 2015 a stav km 134 tisíc :-/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Valas Odesláno Duben 19, 2016 Autor Sdílet Odesláno Duben 19, 2016 Zkus zavolat původnímu majiteli :) Já už jsem to nějak začal řešit, uvidím, co z toho vypadne ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest bohus258 Odesláno Květen 17, 2016 Sdílet Odesláno Květen 17, 2016 u vas este nie je zakon o stocenych km? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Květen 18, 2016 Sdílet Odesláno Květen 18, 2016 A u vás je? Pokud ano tak jak funguje v praxi? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
White-line Odesláno Květen 19, 2016 Sdílet Odesláno Květen 19, 2016 Tohle stáčení se děje kvůli tomu, že spousta lidí si myslí že auto které má více jak 250tkm je už na odpis. Kdyby stály vedle sebe dvě uplně stejné auta, zcela jistě si vyberete to co má míň na tachometru. Zanedbal si servis po koupi a neudělal si zrovna rozvody, uštřil si v době koupě sice cca 8tkč, ale teď si prodělal min. 20tkč... Prostě máš smůlu a pro tebe do budoucna ponaučení, že ke koupi auta ssebou máš vzít někoho, kdo tomu rozumí :-). S tou žalobou si nejsem uplně jistý jak uspěješ, musí být naprosto prokazatelné, že auto stočil on s jeho vědomím, což pochybuju že se ti přizná :D ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Květen 20, 2016 Sdílet Odesláno Květen 20, 2016 Právníka a do něj. Jestli skutečně se dá časově dohledat, že bylo smotáno v době, kdy byl majitelem, a on to pak při prodeji taktně zamlčel, tak došlo pravděpodobně při prodeji k tzv. rozporu s kupní smlouvou (skutečný stav prodávané věci je jiný, než prodávající uvede do smlouvy), věc je právně vadná (nemá to nic společného s faktickými závadami). Práva z vad lze uplatnic do dvou let po koupi. Ale potřeba konzultovat s právníkem znění smlouvy, atd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.