Přejít na obsah

Stočené km

Valas

Doporučené příspěvky

Zdravím,

mel bych dotaz ohledne stoceni km.

11.9. jsem koupil O2 cca 213k km.. Standartni najezd (cena x km). Dneska jsem prisel na to, ze mam auto stocene cca o 110k km. Majitel, od ktereho jsem auto koupil stocil z 260k na 170k a dal jezdil az do tech 213k.

Potkal se mi motor tak jsem patral kde by byla pricina.

Jak mam v takove situaci pokracovat??

Diky z info.

valas

Odkaz ke komentáři

Ahoj, tak to je velice nepříjemné...

Ale obávám se, že s tím nic už dělat nemůžeš, protože zboží, v tomhle případě auto můžeš vrátit předchozímu majiteli do půl roku na zkrytou vadu... Vždycky je lepší při koupi auta a kor jestli je dražší, si vzít s sebou někoho kdo ti poradí a má diagnostiku. Pak se vyhneš takovéhle nepříjemnosti :(

Odkaz ke komentáři

normalne mu napis doporuceny dopis s vysvetlenim, ze podle STK je auto stocene o tolik a tolik a podepis to.

jestli z nej nevytriskas nejaky, pro tebe uspokojujici prachy, tak klasika zaloba za podvod, skoda vznikla vic jak 5000,- tudiz trestny cin a hura k tvymu pravnikovi.

zalezi jak je postavena smlouva, musi tam byt uveden aktualni najezd v dobe prodeje (tech 213k) a ne neco jako "jak stoji, jak lezi". Pokud si s tim nevis vubec rady, tak je lepsi se hned obratit na pravnika a zkonzultovat to s nim. Ale uz z principu bych mu sel po krku a ver, ze na tomhle si pravnici smlsnou.

budes potrebovat vypis z STK, vypis od Skodovky (servisni historii) a smlouvu o prodeji auta.

Pomoci VAGu to zjistit lze za urcitych okolnosti.

Upraveno uživatelem Laurin Klement
Odkaz ke komentáři

diky za info. ve smlouve mam uvedeny stav km v dobe prodeje. takze jsem tim relativne kryty. vcera jsem mu napsal a dela ze o nicem nevi a ze by nikdy auto nestocil. chci si v pondeli zajit na stk a udelat vypis km abych to mel podlozeny a poslu mu to.

jeste jednou diky za radu. psal jsem i na fb a tam me vsichni poslali doprdele a resili ze jsem neudelal rozvody :-) ano vim to ze to byla moje chyba ale stoceny km jsou vetsi pruser

Odkaz ke komentáři

Pokud on není první majitel,mohl to stočit už někdo před ním.Pokud lze prokázat,že se to stalo za dobu jeho užívání,máš docela velkou šanci uspět s žalobou.

Teď mimo mísu.Bavil jsem se se soudním znalcem v tomto oboru,jak je to s reklamací vad po koupi u staršího auta.

Takže příklad:pokud koupíte auta starší 5-ti let s nájezdem 150.000 a výš,na druhý den Vám na něm cokoli odejde-Turbo,klimakompresor a podobně a pokud tato věc v den prodeje byla funkční,nemáte šanci tohle reklamovat.U takových aut se to bere jako již opotřebený díl s nárokem na výměnu :-( :-(

Nejsou to skryté vady!!

Odkaz ke komentáři

To vypadá jako dobrej důkaz, šel bych do toho sporu, jasnej podvod. Nejsem právník, ale příčinná souvislost mezi km/rozvody/potkání motoru je evidentní.

Jinak tohle samo zamrzí, tak ať to vyjde.

Já když sem prodával ojetý auto, tak sem do smlouvy raději přidal "nabyvatel se vzdává vady z věci". za ten pakatel co sem ho prodával by mě zamrzelo, kdyby mi to přišel omlatit v budoucnu kupec o hlavu.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tohle stáčení se děje kvůli tomu, že spousta lidí si myslí že auto které má více jak 250tkm je už na odpis. Kdyby stály vedle sebe dvě uplně stejné auta, zcela jistě si vyberete to co má míň na tachometru. Zanedbal si servis po koupi a neudělal si zrovna rozvody, uštřil si v době koupě sice cca 8tkč, ale teď si prodělal min. 20tkč... Prostě máš smůlu a pro tebe do budoucna ponaučení, že ke koupi auta ssebou máš vzít někoho, kdo tomu rozumí :-). S tou žalobou si nejsem uplně jistý jak uspěješ, musí být naprosto prokazatelné, že auto stočil on s jeho vědomím, což pochybuju že se ti přizná :D ...

Odkaz ke komentáři

Právníka a do něj. Jestli skutečně se dá časově dohledat, že bylo smotáno v době, kdy byl majitelem, a on to pak při prodeji taktně zamlčel, tak došlo pravděpodobně při prodeji k tzv. rozporu s kupní smlouvou (skutečný stav prodávané věci je jiný, než prodávající uvede do smlouvy), věc je právně vadná (nemá to nic společného s faktickými závadami). Práva z vad lze uplatnic do dvou let po koupi.

Ale potřeba konzultovat s právníkem znění smlouvy, atd.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...