Přejít na obsah

Otáčky při 100 km/h

Doporučené příspěvky

To jsi udělal velkou chybu, buď si budeš muset zvyknout na to, že motor bude více točit a tím pádem bude i nižší maximální rychlost (bude mít ale větší tah) nebo pořídít převodovku, která na tvůj motor patří, tzn. DRY z 1.6/55kw nebo DUS z 1.9 SDi. Ta z SDi má ještě o chlup delší kvalty než má 1.6/55kw, takže by jsi při stovce točil místo původních 2600ot. asi jen 2500ot.

Jinak jak píše Romix95, že dát převodovku z 55kw na 75/75kw je super, tak pod to se můžu jen podepsat. Na jaře mi praskla má převodovka a k sehnání na moji motorizaci zrovna nebyla žádná, tak jsem dal tu z 55kw a jsem nadmíru spokojenej, 74kw motor s delšími kvalty nemá žádnej problém a na dálnice je to úplnej luxus :palec:

Odkaz ke komentáři

Je to tím, že 74kw točí víc otáček než 55kw. Když se podíváš na obrázky, tak u 55kw už je červené pole v 5500ot. a u 74kw začíná až v 6500ot.. Dále jak je známo, tak 55kw má dieslový charakter, takže hodně tahá v nízkých otáčkách a ve vysokých je motor mrtvej, takže ho nemá cenu točit odhadem přes 5tis ot., kdežto 74kw tahá až do omezovače, proto má vyšší rychlost i když má kratší převodovku... ;)

Když jsem se onehdá naháněl po dálnici s OII, tak při 190km/h mi motor točil jen okolo 5200ot. (se starou převodovkou bych točil 6tis ot.) a můžu říct, že by octa ještě šla, ale pak už jsem musel sjet z dálnice, ale přes 200km/h by šla v pohodě ;)

post-107-0-09372300-1468060483_thumb.jpgpost-107-0-95578400-1468060490_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...