Majkl_ Odesláno Srpen 14, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 14, 2016 Ahoj, chtěl jsem se zeptat ohledně zvuku turba. Co jsem se dočetl, pokud turbo píská, je problém. (Je to tak ?) Mě při záběru turbo syčí, a co je zajímavé, mám sériový DV a jde slyšet odfuk pomalu jako kdybych tam měl otevřený BOV (částečně). Turbo normálně tahá krásně, bez problému (poznal jsem jet chvíli bez turba, když mi vypadla velká hadice od intercoolu turba a turbo nejelo.. :)) Když tomu pořádně naložím, je cítit turbodíra, prostě to turbo se chová dle mého úsudku tak jak má, zabírá něco pod 2000 otáčkami, reaguje na plyn... Je tedy syčení turba OK ? Nebo mám hledat nějakou špatnou hadici ? Která by to mohla pravděpodobně být ? Jedinou hadici, kterou jsem měl prožranou olejem (a přes kterou mi kapal olej do motorového prostoru) byla hadice odvětrání klikovky, takové "S"ko (hadici jsem tam dal podobnou z felicie, průměr i tvar stejná, možná trochu menší průměr .. Hází mi diagnostika chybu sekundarního vzduchu sporadickou a chybu obtokového ventilu (N249 tuším). Co se týče DV - je tam klasický sériový - je v pořádku že jde slyšet jak odfukuje ? Děkui za odpovědi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 15, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 15, 2016 Nikomu u 1.8T se sériovým turbem a DV nesyčí ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Srpen 15, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2016 Nemáš tam sportovní filtr? Protože tohle všechno je slyšet při výměně airboxu za sportovní filtr. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hanys888 Odesláno Srpen 15, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2016 ja mam vše v serii akurat chip a odfukuje mi to celou dobu co mam to auto :-) sice ne tak nahlas jako u neorigo, ale slyšet jde 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 16, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 16, 2016 Zkusím ten zvuk nahrát/natočit, snad to pomůže :) Dnes odpo/k večeru ho tu hodím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 16, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 16, 2016 Zasílám odkaz na video, tedy spíše na audi stopu.. Chrastění tam být nemá, drncá to o palubovku, sorry za kvalitu.. Video je sestříhané.. Děkuji za postřehy :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Srpen 17, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2016 (upraveno) To tubo tam moc neslyším, ale je slyšet ten DV. Podle zvuku to vypadá na špatný DV. Myslím, že by se tím vyřešila i chyba ohledně N249. Upraveno Srpen 17, 2016 uživatelem LadikRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 17, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2016 Co se týče syčení, tak nejvíc to syčí do kopce, asi to bude ten DV, on je to takhle jakoby stejný zvuk jako když to odvukne, jen to prostě kontinuálně syčí, a jde to ze stejného místa jakby, prostě. Ještě jsem zkoušel nasát pusou ten DV - odpojil jsem tu vrchní malou hadičku (ta by měla vytvářet podtlak ne ? na foto jsem otvor vyznačil zeleně) a když jsem nasával pusou, tak se tam nevytvořil podtlak, prostě jsem jen nasával :D Tedy násaval jsem vzduch, zkusil ucpat jazykem, ale žádný podtlak tam nebyl. Dělám ten test DV správně ? Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Srpen 17, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2016 Já znám jiný test DV, když spodním otvorem zatlačíš membránu a ten vrchní podtlaký otvor ucpeš. Funkční ventil zůstane zavřený, špatný Ti membránu vrátí. To nasátí, které zmiňuješ, tak pokud to jde lehce, je špatný. O jiném nasávacím testu jsem neslyšel. Ale pokud si to pamatuju správně, tak jsi test DV prováděl už kdysi, když jsi řešil tenhle problém ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 17, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2016 Zkoušel právě, a nejsem si jistý, jestli jsem to dělal správně. Zkusím ten DV vymontovat a ještě zkusit tak jak říkáš. Snad to bude ten DV, alespoň o argument více, když si budu chtít koupit BOV od Forge Motosport, že mi přítelkyně neřekne, že utrácím za píčoviny :D Ten sekundární vzduch (chyba) bude nejspíš tou hadičkou ? Každopádně tyhle informace co mi tady dáváte mi neskutečně pomáhají, děkuju Vám :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Srpen 17, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2016 Jojo, demontuj ho, to celé je otázka chvilinky. Já bych to na něj tipnul, protože ten zvuk je špatný. Přijde mi, že se Ti to vrací k turbu. Co se týče toho Forge, tak si dej pozor, na bazarech se prodávají i jejich kopie. Pokud Forge, tak bych vzal verzi 007 nebo 008 (náhrada 007). Já sám jezdil s tou 007, teď mám ale seriový Bosch 710N kvůli chipu. Ten sekundár podle mě ta hadička nebude, jakou konkrétně chybu to háže? Mně to třeba vyhodilo sporadickou, když jsem měl děravou hadici od airboxu k sekundárnímu čerpadlu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hanys888 Odesláno Srpen 17, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2016 tak dival jsem se na video a zvuk mam trošku tissi, ale jinak to same a ventil mam novy cca rok 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 17, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2016 Po práci to píchnu na diag a hodím sem tu chybu sekundáru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Srpen 17, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2016 (upraveno) Teď nejsem u auta, že bych nahrál můj zvuk, ale mělo by to znít nějak takto. Není to sice sériový Bosch ale Forge, každopádně zvuk je ale obdobný a ve videu ještě zesílený sportovním filtrem. Setkal jsem se s DV/BOV, které to dělají (otázkou ale je, jestli to je správné, podle mě ne), ale sériový by měl odfouknout všechno najednou. Ten zvuk mi připadá jako zde a tam to byl špatný DV. Upraveno Srpen 17, 2016 uživatelem LadikRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 17, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2016 Úplně totálně stejně se mi to chová (zní) jako na druhém videu. Úplně jako bych jel ve svém autě.Jinak, tady házím výpis chyb: VAG-COM verze: IHR 304.0 Autosoft Číslo dílu řídícího modulu: 06A 906 032 HJ Komponent a/nebo - verze: 1.8L R4/5VT G 0002 Kódodvání softwaru: 11500 Kód opravny: WSC 00000 Dodatečná informace: TMBBL21U228532349 SKZ7Z0A0949967 2 Nalezeny chyby: 16795 - System sekundarniho vzduchu Nespravne proudeni vzduchu P0411 - 35-10 - - - Sporadicky 17608 - Obtokovy ventil turbodmychadla (N249) Mechanicka zavada P1200 - 35-00 - - Takže ten DV bude asi určitě v háji, ještě zkusím potom abych si byl 100% jistý ho sundat a vyzkoušet zatlačit na membránu a jestli se udrží nebo ne.Co jsem teď hledal tak jsem našel toto: Problém byl v čerpadle sekundárního vzduchu (vedle olejového filtru), turbínová část jsou dva kusy plastu chycené asi 8ks nýtků k sobě, cca tři nýtky byly uhnilé. Vytvořila se mezera, kudy foukal vzduch ven, vyřešeno nahrazením klasickýmy šroubky se samojistitelnou matičkou... Tka zkontroluju to čerpadlo taky, zítra mi přijde hadička tak to sfouknu při jednom :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Srpen 17, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2016 Za vyzkoušení nic nedáš, podle mě s tím bude souviset i ta chyba N249 K tomu sekundáru, mně to tuhle chybu psalo a měl jsem prodřenou hadici, a jednou myslím i odpojené čerpadlo - ale to mi svítila i kontrolka motoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 29, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 29, 2016 BOV je KO, zapříčiňuje taky tu hlášku. Než mi příjde nové BOV (Twinport). Co jsem se dočetl tak je to celkem průser jezdit se zničeným DV, nepletu se ? Protože vzduch, který turbo tlačí se pak vrací tam odkud přišel ? Ale pokud to dobře chápu tak jsou dvě varianty: a) DV je naprosto průchozí, takže ten vzduch jde hned dále a DV ho nijak nezadržuje ? b ) DV je naprosto uzavřený, takže ten vzduch pak foukne zpátky do turba ? Chápu to správně ? Než mi příjde ten Twinport, nebude jedodušší mechanicky "vyštápat" vnitřek DV tak aby byl průchozí ? Raději ať to nemá tah, než ať mi odejde turbo. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Srpen 30, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2016 Však jsem psal, že to bude DV/BOV ;) jen zrovna twinport není ideální řešení. Měl jsi vzít uzavřený ventil. Moc bych se v tom radši nevrtal. Trvale otevřený ventil způsobí, že nenatlakuješ vedení. Bude tam velký únik tlaku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 30, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 30, 2016 Jojo, měl jsi pravdu, jenže já mám bohužel zkušenost, že pokud něco s autem mám, tak to je vždy ta horší (a dražší!) varianta :D Obával jsem se, že to bude zas nějaká hadička nebo něco co bude nejlépe schované tak, abych musel sundat celý motor a dílek bude stát majlant :D Naštěstí ten pitomý DV, uff :) On by se měl ale dát i úplně uzavřít ne ? Je štelovatelný. Případně 80% zpět do sání, 20% atmosféra. Co se týče toho DV, může vadný DV poškodit turbo jak jsem popsal výše ? Díky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Srpen 30, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2016 Pokud ho plně uzavřeš, tak to nevadí. Ty bereš origo Forge Splitter? Pouštět něco do atmosféry nemá u 1.8T smysl, je to spíš na škodu. <br />Jinak ano, vadný DV může poškodit turbo tlakem, který se vrací zpět. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 30, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 30, 2016 Jaj, to jsem nechtěl slyšet :( Protože to turbo jako takové vypadá, že by mělo být fakt OK :) To turbo se tím spíše poškozuje průběžně a nebo se mi najednou rozletí ? Origo plánuju, on i ten bosch DV celkem stojí, budu mít kopii za pár stovek, na kterou jsou hodně dobré recenze a neměl by s ní být problém, ale beru to jako dočasné řešení, než si uvolním 5k na origo BOV. Stejně si myslím, že u té kopie ta pružina za nějakou dobu rupne, takže tak jako tak půjdu do origa :) Tím pádem to BOV nechám zavřené úplně :) Jinak někde jsem četl mám pocit, že se dělá bypass BOV, a tím se docílí efektu (pro mě nežádoucího který se teď děje) a turbo jim bez problému drží. Spíš se tak tímhle utěšuju, jestli nemám počítat, že jsem si s tím dojebal turbo a budu ho muset dávat na repas nebo koupit nové. Jak to tedy s tím poškozením přesněji je ? Každopádně Ti patří moc velký dík, hodně mi Tvé příspěvky pomáhají :) Díky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Srpen 30, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2016 (upraveno) Není zač, jestli si z toho někdo něco vezme, tak jsem rád. To poškození je spíše průběžné, ale nekoukej na to tak černě. Pokud by bylo turbo v háji, poznal by jsi to třeba na výkonu. Já budu mít asi na prodej origo Bosch 710N a Forge 007. Škoda, že jsem to neřešil dřív, mohli jsme se nějak domluvit :( já v ty kopie moc důvěry nemám, kde jsi na ně četl reference? Bypass valve je jiný název pro diverter valve, pro to, co má série 1.8T. Upraveno Srpen 30, 2016 uživatelem LadikRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 30, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 30, 2016 Mě to dává hodně právě, spojuju si tím hodně věcí, dává mi pak všechno víc smysl. Turbo právě tlačí neskutečně, fakt jak přišlápnu na plyn tak to tlačí jak prase, turbodíra jde taky hodně poznat, jak při vyšší rychlosti a otáčkách pomalu mizí až turbodíra zmizí, a žádný jiný zvuk kromě toho odfuku nedělá takže snad bude v pořádku. Akorát má prostě najeto 325 tisíc :D Z toho mám největší strach, jestli to turbo není na hraně životnosti. Ale měnili tam pravidelně olej 5W30 / 5W40 Shell co 15 tis. tak snad to aspoň těch 450 tis. vydrží :) Kopii mi tady toho Forge právě doporučoval borec z fóra, který je na 1.8T dává a není s tím prý žádný problém. Na zahraničních webech jsem taky četl kladné recenze. Ale budu chtít jít tak jako tak do toho origa časem až budou finanční prostředky :D Než mi BOVko přijde, budu se snažit jezdit tak aby turbo jelo co nejméně. Jakmile BOVko přijde a nahodím ho, písnu pak v jakém to je stavu :) Akorát teď budu brát dovču a pofičím k moři (já osobně bych to raději investoval do auta, ale drahá polovička by to asi nezkousla :D), jak se vrátím tak BOV nainstaluji a uvidíme :) Zatím díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Srpen 30, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2016 Pokud se k turbu člověk chová slušně (alespoň dochlazuje, nechá ho zahřát), nevidím důvod, proč by nemělo vydržet. Ten olej je taky důležitý a vypadá to, že to měl někdo, kdo věděl, co a jak. Tak ono dávat to tam a mít zkušenosti jso dvě rozdílné věci :D HKS taky dává spousta lidí a chválí to, ovšem to, že motor nejlépe pracuje s uzavřeným ventilem už tak nějak neřeší. Stejně tak případ toho twinportu, sice to dává, ale funkčně jde částečně o HKS, takže že to dává zde znamená, že neřeší funkci. Ale nechci to hanit, v ruce jsem to neměl a ani to neviděl. V Anglii jsem četl něco o kopii Forge, že nedržel tlak, ale tady šlo konkrétně o verzi 007. Takže pokud to bude kvalitní kopie, tak proč ne, když ušetříš :) Věřím, že turbo to přežije, než přijde. Myslím si, že spousta lidí s 1.8T dělá daleko větší prasárny :D Navíc vím minimálně o jednom RS, co s poškozeným origo Bosch DV jezdilo dlouho. Majitel to neřešil, ale líbil se mu zvuk... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 31, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 31, 2016 Já měl před touhle 1.8T právě 1.6 74kW na LPG. Když jsem sedl do té 1.8T tak to auto bylo živější o dost, říkám super :) Jak jsem si oťukal jak to brzdí atd., tak jsem po nějaké době i tomu přišlápl a říkám si ty pííííčo, mě to málem zarvalo do sedačky. Neskutečná radost z tohodle motoru :) Za studena jedu max 2200 otáček, držím to na těch 1800 cca. Právě, jsem zvědavý na tu kopii. Každopádně ji nechám uzavřenou úplně nejspíš. Uvidím jak to přijde a namontuju, určitě dám info, nějakou audio/video dokumentaci taky :) Jo, taky jsem si říkal, že ten zvuk je super, ale jak jsem začal získávat informace (hlavně tady z fóra), tak jsem si říkal, že při uzavřeném BOV (DV) by to asi dělat nemělo :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Září 16, 2016 Autor Sdílet Odesláno Září 16, 2016 Tak, BOVko jsem namontoval. Zkoušel jsem se projet s úplně uzavřeným, ale chová se to podobně jako když tam bylo původní DV. Stejnýý zvuk jak se vrací vzduch do turba.. Když ho úplně otevřu, tak zvuk jak se vrací vzduch do turba je minimální. Co se týče chyby, v obou případech stále ta samá chyba - 17608 - Obtokovy ventil turbodmychadla (N249) Mechanicka zavada P1200 - 35-00 - - Je možné, že je problém obravdu v tom ventilu N249 ? Jak by se to projevovalo ? Co má na starost ta N249 ? Děkuji EDIT: Ještě co se týče namontování BOVka .. Dal jsem ho přesně místo originálního DV. Někde jsem viděl, že se dává přímo na turbo. Jaké to má výhody / nevýhody ? Nemám ho dát tam ? Děkuji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Září 16, 2016 Sdílet Odesláno Září 16, 2016 (upraveno) Osobně bych zkusil sehnat origo Bosch, u kterého je jistota funkčnosti nebo nějaký uzavřený originál Forge a zkusil to. Jinak tenhle ventil se montuje opačně na rozdíl od origo DV, tzn. jakoby leží. A na turbo se dává jen otevřený BOV. Píše to mechanickou závadu, takže to vypadá spíš na ten ventil než N249. Tím vrškem mám pocit taky nemůžeš kroutit, jak se ti zachce. Ale pro sérii bylo myslím 16 cvaknutí na origo Forge. A aby jsi ho plně uzavřel, musíš mít tu zátku, ne? Upraveno Září 16, 2016 uživatelem LadikRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Září 17, 2016 Autor Sdílet Odesláno Září 17, 2016 Tak, přehodil jsem to tak, jak jsi říkal - na ležato a oaláááá zvuk jak jde vzduch zpátky do turba je pryč, chyba taky. Jen bych chtěl mít ještě otazky a poznatky. Ta podtlaková hadička, co je na vrchní části blow off ventilu - jak funguje ? Tam je podtlak stále stejný ? Asi ne, že ? Kdy se zvýší, kdy se sníží ? Ve chvíli, kdy přidávám plyn se podtlak zvětší a jakmile ho pustím tak se podtlak zmenší ? Nebo jak to je ? Co se týče nastavení na cvaknutí - z jaké strany ? Když si BOV postavím na stojato, a podívám se na něj z vrchu - natočím si jej úplně na začátek, tedy budu točit po směru hodinových ručiček dokud mě to pustí, a potom budu otáčet proti směru hodinových ručiček dokud necvakne po 16té ? Tím se nastavuje to jak silný podtlak stačí k otevření BOVu ? Nicméně, záslepky jsem dostal dvě - viz. foto, až teď jsem si všiml, že ten otvor (orannžově označenž) se dá odkroutit a namontovat tam záslepku - tím z toho BOV udělám DV předpokládám ? Ta druhá záslepka je na to, že kdybych BOV namontoval přímo na turbo, tak bych vlastně musel zaslepit ten vývod co jde do sání (oranžový) ? Nepletu se ? Jakmile zjistím na kterou stranu ty cvaknutí se nastavují, tka to nastavím, pojezdím a dám vědět po cca 500 km jestli se nějaká chyba objevila :) Každoopádně děkuju moc za info :) Už snad tu pitomou chybu nikdy neuviidím :D Jo a ještě - to auto mi příjde jako by nemělo teď turbodíru, jde to poznat i na chování toho auta poměrně :) V lepším smyslu. Jo a ještě jedna věc - co by se stalo, kdybych prohodil oranžový a zelený vývod ? Tím by šlo více vzduchu ven a méně do sání ? Protože ten otvor co jde do sání je větší. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Září 17, 2016 Sdílet Odesláno Září 17, 2016 To nastavení si už nepamatuju, z jaké bylo strany. Možná, když jsi otáčel po směru hodinových ručiček. Mám pocit, že jsem si s tím hrál a tímhle stylem mi to šlapalo. Ale pokud máš kopii Forge, tak tam sloužit nemohu, protože nevím, jestli se to od Forge liší v tomhle směru. S tím zaslepením to nevím, ale asi to bude tak, jak říkáš, já ten ventil moc nekoumal a měl jsem ho asi jen měsíc. Osobně bych to používal jako klasický DV bez toho odfuku ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Září 17, 2016 Autor Sdílet Odesláno Září 17, 2016 Tak, experimentoval jsem s tím ještě. Co se týče záslepek - jedna je na BOV a druhá je do hadice v sání. Když jsem zaslepil hadici sání a měl BOV čistě jako BOV, Motor měl chybu - 17705 - Spojeni turbodmychadlo-skrtici klapka Pokles tlaku P1297 - 35-00 - - kontrolka motoru ale nesvítila a na chování auta jsem to taky nepoznal. Když jsem to napojil zpátky, tak jak mám, tzn. záslepku dal z hadice sání co jde do airboxu pryč, nasadil tam BOVko tak jak mám, žádná chyba se už neukázala, ani s poklesem tlaku ani N249. BOV decentně odfukuje, stejně to ale zaslepím úplně a budu mít jako DV. Jsem rád, že jsem se té chyby zbavil a že mám motor zatím bez chyb z VAGu. Jen občas problém se SAI, ale o tom už v jiném vlákně :) Natočím ještě video zvuku toho BOV a dám vědět jestli je to stále bez chyby po cca 500km. Nicméně, ty cvaknutí - přetočil jsem na konec ve směru hodinových ručiček, a poté jsem točil proti směru hodinových ručiček pokud mi to po 16té necvaklo. Děkuji všem a hlavně LadikRS za rady a tipy, které (zatím, nechci nic zakřiknou) mi vyřešily vyřešit problém s chybou, která mě hodně dlouho trápila. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.