Přejít na obsah

Špinavá nádobka chladiacej kvapaliny - nekúri

Doporučené příspěvky

Mám problém s kúrením, v poslednom čase po nastavení vyššej teplotý na climatroniku kúrenie hrialo vlažne aj pri "High" ale po pár prudších zatáčkach sa to rozbehlo. Teraz už ani na High nekúri a na zamyslenie je aj špinavá nádobka chladiacej kvapaliny. Po meraní na CO2 sa zistila jeho prítomnosť v nádobke chl. kvapaliny. Aký problém bude s kúrením, je možné poškodené tesnenie hlavy válcou? Alebo sú ešte iné možnosti poškodenia? Ďakujem za odpovede.

Odkaz ke komentáři

Chcem sa opýtať na cenu materiálu cca, ktorý bude potrebný pri výmene tesnenia pod hlavou, taktiež sa vymenia popri tom aj rozvody a vodná pumpa. V servise mi urobili kalkuláciu za tento materiál okolo 480,- € nie originálne, až 600,- € originálne dielce. Prácu mi ešte nevedeli naceniť, mám to 4x4 takže asi trochu zložitejšie rozoberanie, že? Tiež mám predbežnú cenu za výbrus hlavy začínajúcu na 100,- €. Ako to tak rátam, môže to byť aj okolo 1000,- € spolu s prácou? Je to reálné?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Čistím to už druhý týždeň a stále po vypustení chladiacej kvapaliny sú v nej 2 až 5 mm čiastočky hrdze. Ako je to možné? celý systém je z plastu a hliníka, kde sa tá hrdza tvorí, žeby kovové lopatky vodného čerpadla? Chladič je hliník, radiátor kúrenia je hliník, neviem čo je v chladiči výfukových splodin a rúrky a hadičky sú z gumy, kde sa tá hrdza berie? Ak niekto vie nech odpíše. Obávam sa že vymením tesnenie pod hlavou a problem bude pretrvávať, nie som zástanca spôsobu riešenia problémov pokusom a omylom.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Rok výroby 2010, najazdených cca 140000 km. Motor sa neprehrieva, teplomer stále ukazuje 90 °C. Voda sa netratí, olej do nej nelezie a zase emulzia na viečku olejového otvoru nie je. Dnes som naposledy preplachoval destilkou asi tri krát. Predtým som asi týždeň jazdil s vybratým termostatom. Chcel som čo najviac prepláchovať za jazdy chladič a nečakať, kedy tam termostat pustí chladiačku. Tak som ho mal týždeň vybratý a jazdil som bez termostatu. Voda sa ešte stále farbí do oranžova ale už iba veľmi máličko a už tú kosu v aute nemôžem vydržať. Tak to zajtra poskladam a zapojím do okruhu aj radiator, ešte raz to celé prepláchnem destilkou a naplním chladiacou zmesou G12 a destilky 1:1. Vypustím to až koncom jari a potom znova budem destilkou preplachovať. Uvidím či to do vtedy bude kúriť. Dám niejakých 10000 km a pôjdem dať spraviť rozvody aj s vodnou pumpou a vtedy to celé opäť prepláchnem.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Jún 2017, výmena rozvodov po 151000 km. Chladiačka čistá, po výmene rozvodov som dal destilku s čistiacim roztokom od Liquid Moly na týždeň a potom som to vypustil, prepláchol destlkou a dal G12 v pomere 1:1 k destilke. Chladiačka čistá.Motor nežerie olej, nedymí, emulzia pod viečkom lojeveho otvoru nie je. Akurát po rozvodoch išla spotreba trocha hore cca 0,5 l. Uhol synchronizácie vačkového a kľukového hriadeľa -0,45°. Vraj po opotrebení sa bude skôr posúvať do plusových hodnôt. Uvidím, dám vedieť.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...