Přejít na obsah

Ake disky na Octaviu 1,9 TDI

Guest gymo

Doporučené příspěvky

Dobrý deň

prosím poradte kúpil som si Octaviu Tour 19, TDI , originál su na nej pneumatiky 195 x 65 x R15 , uvažujem zmeniť rozmer na 16" , ale hovoria mi , že na špatných cestách je to auto tvrdšie a chveje to v ňom , čo odporúčate ostať pri 15" alebo zmeniť na 16" , akej značky liatinové disky odporúčate ? Čo Borbet ?

Ďakujem za radu

Odkaz ke komentáři

ano, je pravda, ze jazda na 16-stkach je tvrdsia ako na 15-stkach, ale nie je to nic strasné, zato lepsie drzia na ceste :-) . Ja mam na zimu 195/65 R15 a na leto 205/55 R16 na elektronoch spider (origo RS) + 2cm podlozky a citit to v zakrutach, ze je to lepsie, takze doporucujem. So 17-stkami a vyssie nemam skusenosti, ale myslim si, ze na komfort/sport je to idealne so 16-stkami, tak je to aj v odporucaniach od SKODY...................mam 1,9TDI/81kw, takze tak.....

Odkaz ke komentáři

Ja jsem uvazoval o stejnem jako Ty a nakonec mne bracha presvedcil a koupil jsem si na leto 16" (205/55R16). Predim jezdil 2 roky na 15: takze myslim ze muzu udelat dobre porovani.

Co se tyce stabylyty tak je to jako nejaka mirnejsi verze ESP-cka, proste to auto uz nema problem s predelkou jako driv, nenaklani se (a to znacne min nez to bylo na 15"), a kazdou zatacku projedu cca10-15-20km/h rychlej nez na 15" a citim se bezpecnej nez predim. Proste parada. Mne to o neco (podle mne o moc) umrtvylo auto, ted se mu nehce za plunem tak razantne jak drive, nejak mu to trva nez se rozbehne. Na 15" na jednicku nesmym silne pridat plyn protoze stojim ve meste a kola se toci jako blba, take na krizovatkach gdyz jsou ty kola v nejakem stupni zatocena (v levo nebo v pravo) o zadnem razantnem rozjezdu jsem neuvazoval jinak bych zbiral polosy a diferak po ceste. Na 16" nejak slabu jak vul a ono nic, proste tezko s tim kola protocis (bez pomoci spojky), nejak je to trosku mrtvejsi takze zrychleni jsou jemnejsi.

Ted k drncani. U mne je to katastrofa, proste predim octa byla velice pohodove auto s mekkim (negdy az moc) podvozkem, ted je tomu o hodne jinac. Proste jsem nevedel kolik direk a nerovnosti dene preskocim dokud jsem nenamontil 16". A zda se my ze to pomalu ale jiste rozbije celej interier, zacaly mne skripat zadni sedacky, sem tam zavrze neco v kufru. Predek se zatim nejak drzi - jeste nic neklepe.

Ale zase nepridavam tolik negativa na stranu kol ale i stavu podvozku. Ja mam problem negde v zadni naprave (uz jsou i na 15" citet nejake razy ktere drive nebyly) a predek uz delsi dobu neni zrovna nejlepsi (seleny K.O. a mozna jeste neco), takze urcite to nejak zhrosilo ten dojem z 16"-ek. Ted na jare budu spravovat komplet napravy (pokud finance dovoly) pak pisknu jestly se ten pocit "tvrdosti" spravyl. Urcite z toho drncani na svedomi nespavny podvozek ma tak 30-40%. A jak cumi koluk je to koncernovyh aut se stejnim podvozkem jako octa a take na 16" a nigo s tim problem nema a nikomu to tak moc ne dela kraval jako mne tak to asi bude zpusobeno necim na podvozku. A to rozhodne jsou cesty v Montenegro nic moc - treba vetsina je jako nektere uplne vedlejsi silnice na morave - gdo tam jezdil vy o cem mluvim. Doufam ze jsem pomoch aspon trosku. Ne odrazuju Te od nich ale take gdo chce komfort a stabylita neni prioritou tak bych zustal u 15"! Jo a pokud se parkujes casto na obrubnikach tak ty 16" budou trpet.

Odkaz ke komentáři

Veľmi pekne ďakujem za Váš názor som rád , že ste mi takto napísali, pretože tie cesty , ktoré máme tu na východe su na zaplakanie, predtým som mal Peugeota 307 Brake obuteho na 205 x 55 x R16 a ten v zatačkach vynášal ........ a Octavka Tour hoc na 15" v zatačkách sedí super s porovnaním s 307.

ešte raz Ďakujem

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...