Přejít na obsah

Volnoběh otáčky lítají / vibrace na volnoběh, BMM

Doporučené příspěvky

Čaute,

mám zajímavý problém, BMM s DPF,103kW, 182000km(jsem majitel od novoty),MR2009 volnoběh lítá při vyšší vzorkovací frekvenci 850-890 při nastavených otáčkách 860. Při běžné frekvenci VCDS (bez Turbo) se jeví vše stabilně. Zaujalo mne to hlavně na PolarFisu. Co je zajímavé, zahřátý motor se i trochu klepe na volnoběh (zahřátý po >20min jízdy), při zmáčknuté spojce se to uklidní, ale ne pokud pedálem zvednu otáčky např. na 930, vibrace se objeví znovu. Vstřiky vstřikují jak mají, studený motor to nedělá, dvojhmota se zvukově neprojevuje. Motor táhne dobře, starty bez problémů. Diagnostika bez chyb. Před rokem jsem měl vstřiky na ultrazvukovém čištění a přetěsnění, tehdy se motor také klepal a nádherně se to uklidnilo, ale otáčky tehdy byly OK myslím.
Mohou ty otáčky a vibrace být způsobeny např. vadným snímačem otáček? Nebo to vidíte na dvojhmotu, i když se zvukově ještě neprojevuje?
Nedávno mi v autorizovaném servise dělali válce spojky, včetně vedení a hydrauil.ložiska, tak pokud by byla dvojhmota KO, snad by mi řekli, převodovku měli venku.

Jo a všiml jsem si, že trochu profukuje střední díl výfuku, ale to snad nemá vliv. Také mi kamarád říkal, že slyší občas klepnutí napínací klapky u řemene(rozvody dělány před 50 tisíc km).

Díky za tipy.

Odesláno z mého LG-H960 pomocí Tapatalk

Upraveno uživatelem Sharkys
Odkaz ke komentáři

Ahoj, hele s těma otackama nevim, ale mam stejnej motor co ty akorát 2010 a motor mi zase skube kolem 1800 ot. Ohledně tech vybraci at se ti kouknou na setrvak, nevim proč ale na tutom motoru nevydrží nic. Mam najeto opravdu poctivych 160000 km a byl v cudu, menili ho minuly tyden i s dvou hmotou, ta se dokonce rozthla.

Upraveno uživatelem 7jirka7
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...