Přejít na obsah

Prosím pomoc-žere jak tank


Doporučené příspěvky

Přátelé,kamarádi POMOC.Koupil jsem z rodiny 1,6/74kW.Auti v peknem stavu akorat na muj vkus trochu dost žere.PC mi ukazuje cca po 50 km poklidné jízdy spotřebu okolo 9l/100km.Což se mi zdá kur...sky moc.Motor nevytáčím,jezdim okolo 80-90 km/hod.Auto je po rozvodech,svíčkách a filtru vzduchu asi 10.000km.Netuším proč to tak žere.Ptal jsem se strejdy(předchozí majitel),jestli mu taky tak žralo a říkal že jezdil kolem 6 l/100km.Což mi se nepodaří i kdybych jezdil naboso.Prosím netušíte co to může být?Byl jsem ve Škoda servisu na kontrolu jednotky a jestli tam není uložená nejaká závada a nic tam není.Prosím porad¨te,nebo jestli je mezi vámi expert přes jednotky nebo diagnostiku a dokázal by mi pomoci s mým problémem,tak budu neskonale rád když se ozvete.Dále jsem našel v motoru prasklou hadici co vede od vzduch.filtru k sání viz foto.nemůže to mít na tu spotřebu vliv?Jsem z Bohumína.Děkuji předem za Vaše rady a případný kontakt na nějakého šikovného mechanika

Přiložený náhled(y)

Zmenšeno 91%

Přiložený obrázek

1600 x 1200 (273.31k)

Odkaz ke komentáři

No já i když se snažim jet na spotřebu tak pod 7,5 litru se dostanu jen málo kdy, ale to je průměrná tak za 15 km, dlouhý trasy sem s tim ještě nejel, to by mělo jít ještě dolů. Ale když jedu ostřejc tak 9 no problem. Je známo že 1.6 si docela vemou, jesli jsi chtěl jezdit běžně za 6 litrů měls jít do nafty. Jestli ale někdo píše že mu bere 6.5, hádat se v žádnym případě nebudu, fakt záleží jak má kdo těžkou nohu a taky kde jezdí. Já jezdim do práce po okresce samá, zatáčka samej kopec, je to znát.

Odkaz ke komentáři
U tý spotřeby je obrovskej rozdíl mezi 74 a 75. Se 75 není problém jezdit za těch 6,5. 74 je přibližně o litr hladovější, ale taky ostřejší.

jj ostřejší,už mi to Pomáhat a chránit změřili :palec: ,jinak kdyby někdo z Vás věděl o někom kolem Bohumína,kdo by se mi na to podíval byl bych rád

Odkaz ke komentáři
Mám ten stejnej problém motor 1.6 75kw jizda převážně město a spotřeba na pc 9.3l tu hadici mám taky prasklou ,ale zatim sem ji provizorně zalepil.

 

hadici jsem koupil novou a dnes se ji chystám vyměnit,sice venku to na praci s autem není,ale nedá mi to a přehodím ji.Jinak jsem hned ráno byl u mechanika na diagnostiku a nic tam nenašel,lambda OK,tak jsem z toho ...,snad pomůže ta hadice ale moc na to nespoléhám.

Odkaz ke komentáři
No já i když se snažim jet na spotřebu tak pod 7,5 litru se dostanu jen málo kdy, ale to je průměrná tak za 15 km, dlouhý trasy sem s tim ještě nejel, to by mělo jít ještě dolů. Ale když jedu ostřejc tak 9 no problem. Je známo že 1.6 si docela vemou, jesli jsi chtěl jezdit běžně za 6 litrů měls jít do nafty. Jestli ale někdo píše že mu bere 6.5, hádat se v žádnym případě nebudu, fakt záleží jak má kdo těžkou nohu a taky kde jezdí. Já jezdim do práce po okresce samá, zatáčka samej kopec, je to znát.

 

nad naftou jsem dlouho vahal,ale kdyby byla spotreba na benzinu tech 7l/100km tak jsem rad.Strejda ted koupil O2 1,6/75k jezdi kolem 6,2l/100km

Odkaz ke komentáři

A neni zaspinene sani nebo jsou ty trisky jsou nejak zasprajcoane? Kolik ma octa najeto? Ale to by palubak neukazoval takovou spotrebu ale by realne byla. Je to spotreba ve meste nebo nejakej prumer mimo mesto? Poikud je to ve meste tak realne se pod tuto hodnotu nevejdes, pokud se jedna o trosku vetsi mesto s par semaforama a hlavne gdyz je venku zima. To ja mam naftu kolem 8l/100km ve meste ted, gde pak 1,6 benzin. V tech par 1,6-ek co jsem jezdil (byly to 77kw a 75kw) tak to ve meste mnelo spotrebu mezi 10,5 az 12l/100km a to bez nejake zvlast tezke nohy! Ale pokud je to za klidne jizdy mimo mesto tak je to uz alarmujici. Neni mozna katalizator v prdely?

 

ZKusil bych nejakej sajrajt nalit do motoru a pak uvidet co to bude delat dale. A take natankovat az to bude tect a pak ujet cca 100km a pak zase na stejnej cerpacce a stejnem stojanu docerpat zase az do vrhu, tak budes vedet jakou realni spotrebu mas! Ja stejne PC moc neverim, lze jak svina :palec:

Odkaz ke komentáři

Tak pánové,hadice sání je vyměněná a spotřeba se nepohla,dnes po výměně a ujetí cca 100km se to nezlepšilo,pořád lehká noha,žádné honění motoru.Prostě pijánko a palubák ukazuje 8,6l.už jsem nas.....,tak snad pomůže pořádná diagnostika.Ale nevím kde.Do Škoda servisu asi ne,tam člověk akorát zaplatí a zjistí prd.Jsem tak trochu v koncích

Odkaz ke komentáři

Já teda jezdím s 1.6 spořivě piánko.. Semtam na tu šlápnu, potom se dostanu k 8 litrům ale ěřte, že je s 1.6 74 kw jet za 7l, no problema, nějaký prasklý hadice a žraní oleje taky nepozoruji, to mám nalítaný už 130tkm..

Odkaz ke komentáři

zdravím,po výměně hadice sání a kotroly diagnostiky jsem se z Ostravy do Bohumína dostal na 6,8l/100km.Snad to poleze ještě dolů.Ale ráno ŠOK.U nás ráno teplota -8,5.po nastartování průměrná spotřeba 65l/100km.ale lezlo to celkem rychle dolů.tak ted´se ukáže zdali to bylo tou hadicí.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
Guest vladik5

Já mám O1 Tour 1,6 75kw 1,5roku starou a najeto 20tis. km. Po městě když jedu lážo plážo tak kolem 8l. Když jedu ostřeji tak klidně i 10l spíše ale 9,5. Po dálnici cca 130km/hod tak kolem 8l spíš maličko pod. A když jedu Plzeň-Domažlice normální jízda, žádná hoňka ale zase né šnek tak 6,5 je normál. Jel jsem jednou sám na spotřebu a tech 50km jsem dal za spotřebu 5,8l/100km, ale to byla jízda naprd, pomalé rozjedy a brzdění motorem. Jezdím hodně město a pak dálnice a občas okresky a mám průměr v létě cca 7,5 a v zimě (krátká trasa do práce) cca 7,9l/100km. Je to hodně o stylu jízdy, dá se jezdit za 6 ale i za 10l. Při jízdě do Frankfurtu (cca 400km dálnice) při rychlosti 150km/hod byla spotřeba 9l protože motor točí cca 4,5tis otáček. :smich:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

nezapomeňte, že 75kw ma lambdy 2 a měnit by se měly obě současně. měl jsem stejný problém. motor má najeto prý 180tis km. když jsem auto koupil jezdil jsem kolem 6ti l/100km, pak byla diagnostikována vadná lambda před katem. výměna sondy... spotřeba 8 l/ 100 km. řj byla bez chyb. po výměně sondy za kat. spotřeba klesla na 6,5 l. klidně mně ukamenujte ale takovouhle skušenost mám já.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...