PetrSlepicka Odesláno Prosinec 22, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2016 Tak se rozhoduju mezi pořízením Octavia a Fabia v sedanu. No vzhledem k tomu, že na recenzi na Fabii v sedanu http://kralmotoru.cz/media/skoda-fabia-sedan-rozmery jsem se dočetl, že prostor pro nohy řidiče je opravdu omezený a že to není moc komfortní auto, tak zřejmě zvolím Octavii. No řekněte, rozvor kol u Fabie necelých 2,5 m je opravdu slabota. Nějaký majitel Fabie má nějaké klady oproti Octavce? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Garrett Odesláno Prosinec 22, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2016 Mám obě tyto auta, Fabii tedy combi a Octavii hatchback,tak můžu snad trochu poradit. Fabia má lepší podvozek, prostor pro řidiče v pohodě, vzadu s místem je to horší, motor 1,4MPI nejede, žere. Měl jsem Fabču i s motorem 1,9TDI a to bylo skvělý auto ? Octa je víc houpavá, hůř tlumí nerovnosti na silnici, vzadu je místa trošku víc a kufr je obrovský. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Prosinec 23, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2016 Určitě FI, OI je generačně starší auto. Výhoda OI jsou akorát 1.6 benzíny, které poskytují lepší dynamiku, než 1.4 v FI. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
henstridge Odesláno Červen 20, 2019 Sdílet Odesláno Červen 20, 2019 Mám shodu okolností obě tyto auta Fabia Sedan 1,4MPi 50kW a Octavia Tour (jedničková) Liftback 1,9TDi-PD 74kW. Obě Škodovky, pokud se týká místa pro řidiče v pohodě, jen ta Fabia je prostě užší auto, s tím nic nenaděláte. Samozřejmě motorově rozdíl zcela zásadní, ale to je tím, že Octavia má turbo. Jinak i stou Fabií se dá jezdit "pila" jen to pak trochu víc žere (průměr 7,1-7,3, město nebo ostřejší jízda kolem 8,5 litru). Pokud ale s Fábkou 1,4MPi jezdíte normálně, je spotřeba úplně stejná, jako u jiných atmosférických benzínových motorů podobného objemu, pověsti o tom, že tento motor "žere" a nejede jsou nesmysl. Například 170 km trasu Mar. Lázně - Ústí n/Labem (tj. 40km dálnice, 100km okresky, zbytek cca 30km průjezd městy) jezdím pravidelně s Octavií s prům. spotřebou 4,8-4,9 litru, teď jsem to chvíli jezdil s tou Fábkou a na 2.400 km jsem spotřeboval přesně 139 litrů benzínu (průměr 5,79 litru na 100 km) a to má najeto 96 tisíc km a je to rok v. 2001. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Garrett Odesláno Červen 20, 2019 Sdílet Odesláno Červen 20, 2019 Auta stále mám a je pravda, že po výměně pneumatik se dojezd na nádrž navýšil o celých 100km! Jaká je ale spotřeba nevím, už to nesleduji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
henstridge Odesláno Červen 20, 2019 Sdílet Odesláno Červen 20, 2019 před 2 hodinami, Garrett napsal: Auta stále mám a je pravda, že po výměně pneumatik se dojezd na nádrž navýšil o celých 100km! Jaká je ale spotřeba nevím, už to nesleduji. Tak já na té Fábce měl na zimních rozměr 165/70, teď na letních je 185/60, a protože je to druhé auto, jezdí většinou kombinované (kratší) trasy, ale v průměru si pořád drží těch 7,1-7,3. Spotřeba na dálku mě také překvapila (podle TP je tam tuším 6,5 litru), možná je to také benzínem (na ty dálky jsem tankoval u PapOilu, normálně ale jezdíme k ONU (on tenhle motor 1,4MPi pobere dokonce i 91 oktanovej benzín, alespoň je to napsáno na víčku nádrže). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.