Přejít na obsah

Klepnutípři puštění spojky

jk79

Doporučené příspěvky

Ahoj všem.Začal jsem z ničeho nic pozorovat ,že po ujetí větší vzdálenosti a dokonalém ohřátí auta mě při rychlejším řazení z 1-2 stupeň při rychlejším puštění spojky něco klepne a nevím čím to je.Dělá to jen teplé,studené,nebo po jízdě po městě ne.Dělá to jen na 1-2 pak již ne a nedělá to vůbec,když tomu naložím ,jen při rozjezdu 1-2 taký normální rozjezd.Klepne to ,jako by v přední levé části,cítím to i přes podlahu.Napadl mě silentblok převodovky,protože spojka,náprava komplet nová,byl vyměněn reakční silentblok na nápravnici a jestli to třeba když je to tužší dole,nehází s převodovkou nahoře,ale je divné ,že jenom když je auto ohřáté...

OPRAVA-NENÍ TO PŘI PUŠTĚNÍ SPOJKY,ALE PŘI RYCHLÉM SEŠLÁPNUTÍ

Tak jsem byl dnes ve městě a dělá to už i při studeném motoru,určitě to není spojka ta šlape,jako hodinky na neutrál,když prošlápnu spojku tak žádné zvuky,zkoušel jsem přejít šrouby na nápravě,které se povolovali a jsou utažené,nikde žádná vůle.Když dám 1 rychlostní stupeň a rozjedu se,tak nic,prošlápnu spojku klepne to a dám dvojku,prošlápnu spojku klepne a řadím 3 rychlostní stupeň,pak již nic 4-5 to nedělá.Připadá mi ,že to jde z místa za pedály,ale tam je převodovka a spojka,těžko říct.Začalo to z ničeho nic.....

Prosím o názor,radu co by to mohlo být...

Odkaz ke komentáři

Nevim jak to klepe tobě,ale mě to taky klepalo občas do nohy, takový mírný lupnuti( ne zvuk,ale pocit na noze) a ne vždy. Myslel jsem něco s pedálem nebo pružinou. Zajel jsem ke kolegovi do dílny, ten na to kouknul na nic. Pak mě do toho posadil a šlapej a pouštěj. Po třetím proslapnuti mi srovnal posunutej kobereček a bylo to. Nedělám si srandu, koberec byl v přední části mírně ohnutej a lezl mi mezi botu a pedál.

-

Přečetl jsem si tvůj příspěvek znovu a pořádně, máš něco úplně jiného.sorry

Odkaz ke komentáři

ahoj,ale já mám asi jiný problém,mě to neudělá studené,když vezmu auto ráno z parkoviště,tak to cca 5km neudělá a pak začne.Jsem si jist,že to není spojkou,nápravou,protože náprava vůbec neklepe pře díry,spojka je tichoučká.Dnes budu měnit silentblok na levé straně,ten co drží převodovku,když to nebude tím myslím,že jedině poloosa a vnitřní kloub

Odkaz ke komentáři

Tak vyřešeno.Zvedl jsem auto na podpěry,že vyměním ten levý silentblok převodovky,tak měním a když bylo hotovo koukám na ten spodní reakční,co je spojen s nápravnicí a převodovkou a vidím problém.Levý šroub na nápravnici utržená hlava šroubu a držel jen na pravém.Jenže tím právě praskla celá ta příruba,respektive oko šroubu.Vlastně to tam nedrželo už vůbec a mlátilo to do nápravnice.Pracuji,jako cnc frézař,tak jsem si vzpěru rozebral a ten díl vyrobil z duralu nový a daleko festovnějšínež ten odlitek. Chyba byla ,že mechanik šrouby natáhnul a samozřejmě použil znovu,ten co prasknul jsem vytočil kleštěma a byl úplně pokroucený.....

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...