Přejít na obsah

LED žárovky

Doporučené příspěvky

Zdravím,

chtěl bych se zeptat zda ma někdo zkušenosti s LED žárovkami v hlavních světlech, výměna za stávající halogenové h7. Jedna se mi přímo o tyto http://www.xenony-zlin.cz/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=1042&virtuemart_category_id=0068719887275&virtuemart_manufacturer_id=1. Zajímalo by mě jak to svítí,jestli v noci a za mokra půjde vůbec videt. A jeste prodejce píše ze jsou homologovany E9 zda platí tato homologace i u nás. Za všechny názory dekuji.

Odkaz ke komentáři

Tak začnu odzadu.

Nahradit zdroj světla ve světlometu jiným nelze.Přímo na světlometu je označení,jaký světelný zdroj je pro konkrétní světlo určen a s jakým je světlomet homologován.Tím pádem jakékoliv utvrzování prodejce,že je LED homologovaná je zavádějící.Zpravidla se jedná o homologaci elektomagnetické kompability,to ale neznamená automaticky homologaci pro použití na veřejných komunikacích.

Zkušenosti mám,mohu porovnat s halogenovou žárovkou v dálkových a s výbojkou.S výbojkou vychází srovnání srovnání svítivosti o něco lépe pro LED,velké plus pro LED je absence vysokého napětí jede na 12V obrovská výhoda proti výbojce podstatně menší teplo a tím pádem nevypaluje parabolu.

Porovnání s halogenovou žárovkou vychází určitě lépe LED.Porovnáváno u O1 origo xenonovém světlometu D2S tlumená,H1 dálková.

Jediný co si netroufnu tvrdit je,srovnání halogenu a LED za deště v tlumených ,protože jsem s halogenovými potkávačkami nejezdil už hodně dlouho.

Jinak uvedený link je docela pecka,LED žárovky se dají sehnat za zlomek uvedené ceny.Vybrat si můžeš z mnoha typů jak podle osazení LEd,nebo velikosti,nebo chlazení chipů.

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-led-H7.html?spm=2114.01010208.0.0.PHuxJ5&site=glo&g=y&SortType=default&SearchText=led+H7&initiative_id=SB_20170101143606&needQuery=n&maxPrice=65&minPrice=30

Odkaz ke komentáři

Všimněte si, jak se kouzlí s nejdůležitějším parametrem - světelným tokem, který se udává v lumenech (lm). To je rozhodující parametr, kolik světla z toho leze.

Některý výrobce to udává pro jednu ledku, jiný, aby to vypadalo lépe, to udává jako součet pro obě ledky.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...