xshreck Odesláno Březen 6, 2010 Sdílet Odesláno Březen 6, 2010 Zajímalo by mě, když je trošku víc naražený disk ( cca 10-15cm obvodu je skoro rovné) a je tam vyboulená pneu, jestli je to nějak nebezpečné nebo tak. Btw jsou to 16", zimní nízkoprofiláče. Teda na zimu jak tak koukám nejhorší řešení na našich silnicích ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marek Odesláno Březen 6, 2010 Sdílet Odesláno Březen 6, 2010 no tak já bych na tom zcela jistě nejezdil... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Březen 6, 2010 Sdílet Odesláno Březen 6, 2010 ničíš tím ložisko 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Březen 6, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2010 Tak já neničím, to tady pan majitel ... já s tím jen občas jezdím, tak se ptám jestli mi to nemůže spíš po cestě prdnout 0 Citovat Odkaz ke komentáři
j0ska Odesláno Březen 6, 2010 Sdílet Odesláno Březen 6, 2010 Pneumatika bude jistě zevnitř naseknutá já bych na tom rozhodně nejezdil. Když budeš dávat ten disk rovnat, tak rozhodně za studena. Když to dělají za tepla, tak změní mechanické vlastnosti materiálu. Možná to ani nemá cenu rovnat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 6, 2010 Sdílet Odesláno Březen 6, 2010 To je taky nápad...na zimu nízkej profil...já dávám na zimu co možná nejvyšší a nízký ani na léto...znám naše silnice a přejezdy...o křižovatách v Plzni a Praze, kde jsou koleje od náklaďáků a tramvají ani nemluvim... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Březen 6, 2010 Sdílet Odesláno Březen 6, 2010 Holy,ono to bývá leckdy naopka.V zimě cesty OK a po zimě KO a než to opraví tak je to síla.jsem spolumajitelem pneuservisu a už teď jezdí jeden defekt za druhým. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 6, 2010 Sdílet Odesláno Březen 6, 2010 no jasan...slezl sníh a všude samá jáma...a spoustu jich neopraví ani přes léto...nízkej profil je hezkej...možná tak na dálnice v SRN, na ty naše bych taky měl obavy...před 14 dnama jsem jel dálnici směr Vary - Praha...ještě štěstí že jsem měl Rangera, protože ty jámy co jsem vymet a nešlo se jim vyhnout, by mě na osobáku stály minimálně geometrii..děs běs... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Březen 6, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2010 Můžu vám to vyfotit jak to vypadá ... má tam 16, nízkej profil ... Kolo drblé na 2 místech ( na obou vystouplá guma). Nehcápu taky proč si dal nízko, kor na těch silnicích které jsou tady u nich. Jel jsem dneska a normálně v silnici přes půl pruhu 10cm hluboká jáma.... sem byl rád že sem nesvlík kola jak sem uhýbal... předemnou bravo a to jelo příkopem kus. Hovada... V zimě když je sníh tak tj pěkné, ale když je silnice samej led a všechno tak to sou pěkný prdy. A jestli se nepletu, tak je měl i blbě nafoukané ( sem mu to říkal asi 5x ...). A když s tím ještě jezdí jeden ehm člověk kterej projede v kile díru jako by se nechumelilo ... říkám si, chudák auto. Jinak, někde jsem četl že by šlo ukecat naražené disky když na silnici není žádná značka špatná vozovka. Tak kdyby se tam projel a řekl že to má z tama ( zdokumentovalo by se to atd) nešlo by z toho něco získat? Třeba všechny nové kola :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
j0ska Odesláno Březen 7, 2010 Sdílet Odesláno Březen 7, 2010 Jinak, někde jsem četl že by šlo ukecat naražené disky když na silnici není žádná značka špatná vozovka. Tak kdyby se tam projel a řekl že to má z tama ( zdokumentovalo by se to atd) nešlo by z toho něco získat? Třeba všechny nové kola :) Zkusit to můžeš. Jeden známý to tak udělal když prorazil a zničil dvě kola v propadlém kanalu ve městě. Škodu musíš vymáhat na správci komunikace. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Březen 7, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 7, 2010 :-) Jsou to myslím profil 55. Tak nevím jestli to je určo nízko, ale nízké to na můj vkus na zimu je :-) hlavně byly docela ufouklé, takže jedno k druhému = 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marek Odesláno Březen 8, 2010 Sdílet Odesláno Březen 8, 2010 No tý woé.....tolik povyku pro plecháč? Vyměňte ho a máte klid a jistotu.... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rstd Odesláno Březen 8, 2010 Sdílet Odesláno Březen 8, 2010 To je jasny kasli na rovnani za to mas novy disk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Březen 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 8, 2010 :-) není to kvůli plecháči ale jestli se s tím nedá rozsekat... popř prasknout guma ( protože je vystouplá, na fotce to není vidět...) A zase, není to jenom disk, ale i min. dvě gumy - kupovat jednu je asi o ničem. Srovnání tady jenom někdo navrhl, o to nešlo Mě jde jen o moje zdraví xD 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rstd Odesláno Březen 8, 2010 Sdílet Odesláno Březen 8, 2010 Ja bych s tim nejel ani vozralej uz vcera bylo pozde na vymenu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Březen 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 8, 2010 No mě tj jasný, ale někomu to je u řiti no. Co se dá dělat, prostě jezdit pomalu a opatrně. Než se někdo uráčí to nechat spravit. Btw lidem kteří maj na 3 nebo 4 pokus by neměli dávat řidičák, pak to tak dopadaá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
:Petr Odesláno Březen 8, 2010 Sdílet Odesláno Březen 8, 2010 nízkej profil je hezkej...možná tak na dálnice v SRN, na ty naše bych taky měl obavy... já mám 195/65 R15 i na léto, jednak kvůli kvalitě místních silnic a druhak se mi ještě nestalo, že bych si odřel o obrubník při parkování disk... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marek Odesláno Březen 8, 2010 Sdílet Odesláno Březen 8, 2010 :-) není to kvůli plecháči ale jestli se s tím nedá rozsekat... popř prasknout guma ( protože je vystouplá, na fotce to není vidět...) A zase, není to jenom disk, ale i min. dvě gumy - kupovat jednu je asi o ničem. Srovnání tady jenom někdo navrhl, o to nešlo Mě jde jen o moje zdraví xD a vo to jde především, ne :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Březen 8, 2010 Sdílet Odesláno Březen 8, 2010 Už to neřeš a kup nový disk a gumu, pokud je ta guma načatá, tak ti kordy v ní můžou prasknout v ten nejnevhodnějsí okamžik, co se pak stane si domysli sám ! Toť můj názor na věc . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 8, 2010 Sdílet Odesláno Březen 8, 2010 Jestli z toho chceš něco vytřískat, musíš to mít nafocený + protokol od policie....pak můžeš jít za správcem komunikace a dohadovat se...ale kvůli plecháči.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Březen 8, 2010 Sdílet Odesláno Březen 8, 2010 tohle bych vůbec neřešil.Tohle opravujeme pořád.Dvě kladiva a je to a pokud není na gumě bublina tak je to OK,pokud je bublina,tak se podlepí a slouží dál. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Březen 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 8, 2010 Já se jen ptal :-) Vy tady taky z toho dělátze vědu ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marek Odesláno Březen 9, 2010 Sdílet Odesláno Březen 9, 2010 no tak vědu z toho děláš Ty :)....jinak by jsi se tím vůbec přeci nazatěžovat a vyřešil to koupí nového disku, popř i pneu.....:) tak jako by to udělal snad každý..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
j0ska Odesláno Březen 9, 2010 Sdílet Odesláno Březen 9, 2010 fakt nechápu co řešíš na plecháči a gumě za pár stovek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest AutoDiesel Odesláno Únor 10, 2011 Sdílet Odesláno Únor 10, 2011 Sice už uběhla nějaká doba od posledního příspěvku, ale rád bych řekl svůj názor. Pravdu má většina viz výše-vyměnit disk i pneumatiku. Rovnat bych nerovnal-jednak vyrovnat se to nikdy nepodaří dokonale, jednak kde máš jistotu, že nevznikla podpovrchová trhlina. U pláště to samé-nevidíš do něho, tak ho vyměň-přeci jen z pohledu bezpečnosti kolo je jedním z důležitých částí, kdy jde o život... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.