Přejít na obsah

Nestartuje - co teď?

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

nestartuje mi moje 1.9 tdi octavie. (81 Kw, 220tis., autobaterie 75ah - jezdím dlouhé trasy, tak by to mělo být OK) Kontrolky jsou OK, když ale po jejich zhasnutí zkusím nastartovat, tak motor jakoby dvakrát škytne a potom už ani netočí. Startoval jsem v -10 stupních ráno. Odpoledne v -5 to bylo to samé. Nikdy jsem takový problém neměl, až teď jak začaly ty velké mrazy. (Den před tím mě to naskočilo jen tak tak) Myslíte, že bude stačit když počkám až bude kolem 0? Půjde to pak natočit? Jsem teď s autem na týden pryč v jiném městě, 200 km od domu. Nemám zde žádného známého technika, tak jak bych to měl řešit prosím? Děkuji za opdpovědi

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zdravím chlapci, mám podobný problém (1.9 TDI 81kw ASV). Při startování se mi nahodile stává že nezatočí startér, kontrolky svítí, všechno se zdá být ok, ale startér nezatočí jen jemně cvakne. Když vyndám klíček ze zapalování, zasunu zpět tak většinou nastartuje na břink. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Stávalo se mi to cca 1x za týden, teď to dělá skoro každý den. Bojím se, že jednoho krásného dne nenastartuju vůbec. Myslím si, že to bude buď spínačka nebo startér, co vy na to? Nějaké cenové relace oprav?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Tak abych to trochu oživil, tak přes léto si auto postavilo hlavu a startovalo bez ztráty kytičky, takže jsem startování dále neřešil. Problém nastal

po vytrvalejších deštích a při vlhčím počasí, kdy startér opět jen cvakne a nezatočí. Na druhý pokus většinou zatočí a auto chytí na drc. Může i to vlhké počasí lépe ukázat na problém?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...