Přejít na obsah

Po vyšší zátěži netahá turbo

Doporučené příspěvky

Ahoj,

naskytl se mi problém s mou 1.8T Octávko (AUM).

Pokud autu přihulím - vytočím, turbo netahá/nemá dostatečný tlak - jde to slyšet i u BOV, neodfukne, protože nemá pomalu co.

Spozoroval jsem to i u delší jízdy (dálnice), ale možná to je právě tím, že tomu přihulím..

Co jsem pročetl fórum, tak to napovídá k tomu, že by problem mohl být v hadicích, N75 nebo váze vzduchu.

Na diag mám tuto chybu:

17705 - Spojeni turbodmychadlo-skrtici klapka Pokles tlaku

P1297 - 35-00 - -
Měl jsem auto napojené na diag, smazal chybu, auto potůroval na volnoběhu až k 5tis. otáčkám a chya se neobjevila.
Hadice jsem kontroloval, zdají se být OK, hadice, které se tu neustále řeší (10 a 13A) i s PCV ventilem jsem měnil.
Může tedy diagnostika házet takovouto chyba a být problém v N75 nebo váze vzduchu ? Jak je otestovat ? Někdo tady i radil odpojít váhu vzduchu, proč ji odpojit, když funguje auto lépe bez ní, proč tam vlastně je ??
Je možné. že to auto je v nouzáku ? Jak poznám nouzák, musí nutně svítit kontrolka motoru a zaznamenat se chyba, kterou na VAGu přečtu ?
Děkuji
Odkaz ke komentáři

Projdi hadice od turba ke škrtící klapce, vypadá to, že bude nějaká děravá, případně budeš mít rozpojené vedení. Na volnoběh to nepoznáš, protože turbo nenatlačí, ale při jízdě se to projeví. Mně se stalo, že se mi úplně rozpojilo vedení, do 0 barů jsem nic nepoznal, ale nad 0 barů auto nejelo, protože veškerý tlak utekl ven. U mě teda nevyskočila žádná chyba, což mě dost překvapilo :D

Odkaz ke komentáři

Pokud by to byla ale prdlá hadice, jakto, že mi auto tahá normálně, až po nějaké době turbo netahá ? To mi je právě záhadou.

Nemáte někde layout, hadic mezi klapkou a turbem, případně foto. ? Bude tam v pohodě přístup ? Jak jsem měnil hadici odvětrání klikovky a k PCV ventilu tak jsem myslel, že to psychicky nedám :D

Co se týče hadic, které se tady na fóru řeší je hlavně ta, u odvětrání klikovky a tu jsem měnil. Pak ta co je hned zvrchu, ta co má 1 vstup a 2 výstupy.

Nemám teď garáž, takže to budu muset udělat venku, rád bych to sfoukl co nejrychleji :)

Odkaz ke komentáři

Tohle s PCV nijak nesouvisí. Tyhle hadice vedou vzadu od turba za hlavou, pak jde dolů k podběhu, kde vede do IC, z IC vede nahoru ke klapce. Přístup nic moc, ale primárně bych šel po těch gumových hadicích, jedna je hned u turba, další hned u klapky a pak další 2 v podběhu. K té ke klapce je nejlepší vyndat světlo a sundat nárazník, zbytek je relativně přístupný.

Jinak mě turbo krásně tlačilo, ale jakmile přesáhlo 0 barů, tak už to šlo ven. Slyšel jsem i roztočené turbo. Každopádně není co řešit, jdi primárně po hadicích, protože to vyčteš i z chyby, pokles tlaku = uniká někde tlak.

Mareo: Proč by nešlo turbo? Mně turbo normálně šlo, jen to foukalo pánu bohu do oken, takže nenatlačilo.

Odkaz ke komentáři

Tu hadici mezi klapkou a IC jsem měl už jednou sundanou, i celý IC, tak tam to zvládnu i bez demontáže nárazníku :)

Za turbem, tam se nějak prostě budu mueset dostat zvrchu aniž bych něco demontoval viď ?

Je to jakby jeden celek ta hadice ? Stačí jít od klapky a dojít po té jedné propojené hadici až k turbu ? Tím pádem v podběhu nemusím hledat hadici ? Asi ještě teď půjdu ven a s baterkou to prokontroluju :D

Odkaz ke komentáři

Vzdy jako prvni koukam do VISu:) ale zkusenosti vas mi jsou rekl bych presnejsi:)

BOV mam forge twinport, je tam vetsi otvor - ten jde do sani, a mensi do atmosféry, tedy cca 80% zpet sani,20% atmosfera. Seriovy mi odesel, za mnohem nizsi cenu nez novy seriovy jsem sehnal ten twinport, bez problemu.

Co se tyce te n75 na tu se prave ptam jestli nemuze byt problem tam, test akcnich clenu jsem delal, ale podle cvakani relatek a dalsich zvuku nepoznam jestli je to spravne funguje, ma n75 cvakat? Kdyz cvaka v akcnich clenech, to nemusi znamenat ze pri zatezi funguje spravne ne? Spis me zajima jestli vadna n75 muze zpusobit to co popisuju.

A co se tyce toho nouzaku, jak to je ?

V nedeli nebo pondeli na to auto budu mit cas tak zkusim ty hadice a akcni cleny, podle toho co mi date za odpoved :)

Odesláno z mého LG-D722 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...