Přejít na obsah

Pokec o COLUMBUSu

Doporučené příspěvky

Mám RNS 510 HW H04, SW 1004

- mohu to aktualizovat bez rizika na fw 39xx ????

a ještě jeden problém-ať tam dám jakoukoli kartu - tak to vůbec nenačte nebo píše chyba karty.(SD 2 GB, SDHC 4 a 8 GB) a nic....jo ta SD 2 GB byla mini ve slotu

micro SD karty v adapteru, pokud vím, Columbus taky neumí.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
Guest maravep

hezký den.. mám oktu MR 2008 ( před facelift ), MF volant, BT HF s hlasovým ovládáním telefonu ( 1Z0 035 729 ), zadní parkovací senzory, rádio stream s mp3, maxidot, climatronic.

uvažuju o změně rádia na columbus..na zdejším vlákně sem vyčetl, že aby chodilo vše jak má ( ovládání přes volant, zobrazování klimy na displeji, zobrazování autíčka s vzdáleností od překážek, hlasové ovládání telefonu a navi atd..... ) je třeba vyměnit:

- jednotku parkovacích senzorů ( zřejmě nejlépe 1Z0 919 475 C )

- gateway ( zřejmě nejlépe 1K0 907 530 AA nebo AD )

a pak samozřejmě vše nakódovat, případně změnit ( upravit ) soft v navi.

mám představu, že mechanický věci si udělám sám ( demontáž streamu a montáž columba zvládnu; předpokládám, že výměna gateway a jednotky park. senz. spočívá jen v záměně kusu za kus, což taky zvládnu - skutečně to je jen výměna kusu za kus, nebo se ještě něco upravuje a tahaj se třeba nový kabely ? odkud kam ? ), ale samozřejmě s kódováním + změnou softu v navi bych se obrátil na někoho zde ( zkušenosti s tím má evidentně milhausek, j0ska, rolbař ..)..a teď dotaz:

- budou se na maxidotu zobrazovat zobrazovat nějaké povely z navi ?

- bude jednotka telefonu spolupracovat s columbem nebo se musí taky vyměnit ? když jo, tak za kterou ?

- jsou jednotka senzorů 1Z0 919 475 C a gateway 1K0 907 530 AA nebo AD použitelný ?

- je potřeba pro zprovoznění ještě něco ? ( cosi se tu myslím psalo ještě o fm anténě - nějaký rozbočení ..)

- bude s columbem skutečně chodit vše co chodilo se streamem ?

- co by to stálo nakódování + změna softu v navi ?

díky odborníkům předem za odpovědi ( klidně i do SZ ).

Odkaz ke komentáři

gateway měnit nemusíš, parkovací senzory není výměna kus za kus upravuje se dost kabelů.. jednotka telefonu bude spolupracovat.. na maxidotu se budou ukazovat povely z navi.. zobrazování klimatizace chodit nebude, to by jsi musel vyměnit panel klimatizace z faceliftu.. na radio potřebuješ frekvenční výhybku

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj, mám menší problém s columbusem a telefonem HTC Desire Android 2.2 froyo, telefon připojim a všechno funguje telefon seznam, jména se ukazují na displayi akorát se mi stává že se za jízdy odpojí od tel a za 2 minuty třeba zase připojí a to se stává třeba 3x za půl hodiny, nechápu kde je chyba se služební nokii takovou hrobkou funguje skvěle a stějně tak HTC funguje dobře na jinejch HF třeba na parrotech...

Odkaz ke komentáři

header009: Akú máš presne ROM v tom Desire? Mal som predým Desire, ROM som používal vždy najnovší Leedroid a nebol problém, všetko fungovalo. Akú máš presne GSM jednotku? Ja som mal GSMII 7P6 035 730 C, ktorú som neskôr nahradil GSMIII 3C8 035 730 B a všetko bez problémov...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...

Čau chlapi,potřebuju poradit.Nejede mi většina filmů (zkouším origo i vypálené),chvíli se to načítá a pak to napíše tu hlášku (viz foto).Nejdřív sem si myslel,že je v háji mechanika,ale třeba 2 filmy z deseti mi jedou.

Díky za rady.

post-680-0-49541200-1339514521_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
Guest richard80221

Zdravim chalani. Mam OII pred FL je tam Columbus 3T0035680B HW-04, robil som si upgrade FW z 1004 na 3814 vsetko funguje ok len mi nejdu tlacidla na MF (hlasitost a prepinanie stanice). Poradte co by som mal spravit??Treba tam nieco nakodovat alebo mam nahrat iny FW.

Druha otazka: ako je to s tym odblok obrazu za jazdy??da sa to spravit aj bez toho aby navy musela von??Ako??

vopred dakujem za odpovede.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Zdravím vespolek chci se orientačně zeptat kolik by "koštovala" práce na výměně spojky u Octavia 1 1.8T 110kw 2001 díly bych měl komplet a pouze Praha bydlím v Nedvězí u Říčan díky moc za nabídky jsem sice vyučen ale nemám na to prostory a venku na ulici je to na prd...  spěchá!!!
    • Tak si po delší době odpovím sám. Třeba se někomu bude hodit. Po uvolnění zadní části plastového podběhu (3-5 samořezů, jako když se třeba čistí bordel který se za ním hromadí od prahu nahoru podél sloupku který se tam dostává odtokem z prostoru pod předním sklem) jsem zjistil, že dráty od bočního blinkru vedou prachsprostě odtokovou dírou do prostoru pod předním sklem (tam jak se pod mřížkou hromadí listí, jehličí apod.) a tam se napojují do silného svazku. Bohužel jsou jak pro levý tak pro pravý blinkr přerušené pár centimetrů od svazku. Až se dokopu tak na to napojím nové dráty k paticím blinkrů. Bohužel levá strana mřížky jde sundat jen po sundání stěrače a ten už několikrát odolal (odnesly to i stahováky). Na pravé straně mřížka jde lehce sundat, ale zase tam překáží box kabinového filtru (když ho odmontuju tak se musím připravit na problémy se starým těsněním...snad vyřeším silikonem?). Jo a to přerušení vypadá na hlodavce...mrchy. Takže to bude poměrně jebačka, ale snad to nějak časem dám. 🙂 
    • Hlasenie po 10 rokoch. Starstop vobec nefunguj, resp. za tych 10 rokov ani nefungoval, ziadne chybove hlasenia ale uz pri starte nemavam, vyriesilo sa to same. Spozornel som ale pri tejto sprave https://techsvet.cz/technologie/auto-s-vypnutym-start-stop-systemem-uz-neprojde-technickou-kontrolou/adammagy/
  • Vytvořit...