Fireee Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Mám takový problém a už mně fakt nic nenapadá, parkovací (couvací) kamera. Zapojena je na couvací světla. Když je auto v klidu, nemám nastartováno, zařadím zpátečku a na displeji rádia vidím obraz z kamery, jakmile nastartuju, obraz zamrzne. Kamera nefunguje. Zkoušeli jsme tam napájet usměrňovač, aby tam teklo max 12V a ne více. Nepomohlo, po nastartování je obraz v .... Kamera jak jsem psal je napájena z couvacích světel, funguje i bez ukostření, kostru asi bere z rádia z toho video kablíku, nicméně, ukostřena je stejně. Napadá vás něco ? Proč dokud nejde motor funguje a po nastartování ne ?? Díky moc za rady, protože už fakt nevím ... 0 Quote Link to comment
Kyselinka Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Mne robilo, ze ked som nastartoval, tak mi skakal obraz a po zmerani tam islo tusim cez 13V. Elektrikar mi tam dal nejake rele (ak si dobre pamatam) a ide mi to bez problemov. 0 Quote Link to comment
Fireee Posted February 8, 2017 Author Share Posted February 8, 2017 no právě to, dali jsme tam usměrňovač na 12V, který prostě pustí 12V a dost a dělá to pořád ... 0 Quote Link to comment
CvencA Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Taky jsem to resil. Pomohl mi (a nejen me) jakýsi el. filtr bo co. Koupil jsem to za cca kilo az kilo pade, primitivni zspojeni tři draty u patice světla a chodi to. OObraz ti po nastartovani nejde bo ho rusi alternator. 0 Quote Link to comment
Guest Gabo6 Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 z kade si ho za kilo kupoval? 0 Quote Link to comment
Fireee Posted February 17, 2017 Author Share Posted February 17, 2017 tak VYŘEŠENO, dneska se za mnou shodou okolností zastavil kámoš, elektrikář .... náhodou přišla řeč na moje 2DIN ČAJNA rádio ... říkám, super, ale nemůžu se domluvit s parkovací kamerou ... proměřil dráty a povídá ... dáme tam kondenzátor a křemíkovou diodu, prej tam teče pulzní proud ... OK .... za chvíli byl z5 (musel domů pro matroš), něco tam napájel a FUNGUJE !!!! Ptám se, co jsem dlužen ... nic ... matroš za 10 Kč ... že mu visím pivo :)))) 0 Quote Link to comment
vlastik.n Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 Prosím o schéma zapojení, protože řeším ten samý problém. Díky moc. 0 Quote Link to comment
Fireee Posted March 5, 2017 Author Share Posted March 5, 2017 schéma není třeba, dej tam křemíkovou diodu a kondenzátor. 0 Quote Link to comment
mkostecka Posted June 15, 2017 Share Posted June 15, 2017 Ahoj.Resil jsem ten samy problem.Vyresil jsem ho tim ze jsrm napajeni natahl z pojistkove skrine,a je po problemu.A jeste je na samostatnou pojistku. Odesláno z mého K6000 Pro pomocí Tapatalk 0 Quote Link to comment
CvencA Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 z kade si ho za kilo kupoval?Normál v prodejne s elektro zbožím pro radioamatery. 0 Quote Link to comment
BEFR Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 V 5. 3. 2017 at 18:45, Fireee napsal: schéma není třeba, dej tam křemíkovou diodu a kondenzátor. A jaké hodnoty kondenzátoru? 0 Quote Link to comment
Recommended Posts