Přejít na obsah

Trhanie motorom , výkon OK - 1.6 55kW


Doporučené příspěvky

Zdravim páni.



zacinam byt zufali z mojej Octavie :( ide o motor AEE 1.6 55kW ... za jazdy ,bez ohladu na zaradeny prevodovy stupen , bez ohladu na rychlost , bez akej kolvek periody proste nahodou mi motor strati na pol sekundu/sekundu tah... otacky neklesnu ale citim proste ze idem plynulo a zrazu bum a v sekunde zas OK..mozno by som to opisal ako keby dochadzal benzin.. niekedy to spravi velmi prudko, napriklad pri pohynani v jednotke tam citim dost trhnutie a v takej trojke pri 2500ot/min je to to take miernejsie... co to asi moze byt? Vykon OK, spotreba OK, otacky nekolisu.... Menene sviecky Bosch , kable a rozdelovac...rovnako aj cisty vzduchovy filter.. moze byt zly palivovy filter? Nejaky kondenz v palive? Zle nastaveny predstih na rozdelovaci ?



Dakujem za akukolvek radu


Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Chlapi, opat je tu zima a opat riesim problem s trhanim..

 

Niekedy v aprili to po zime prestalo. Celu jar a leto nic (bez problemov som bez toho hnusneho trhnutia najazdil cez 25 000 km ) , prvy krat trhlo niekedy v polovici oktobra cestou z PL kde boli teploty niekde okolo +8 stupov.. potom seria teplych dni a pohoda... posledne dve - tri tyzdne kedy uz je teplota okolo nuly trha v kuse.. a dam ruku do ohna , ze pridu teple dni, april a bude klud. Tj problem ako cez kopirak minulu zimu.

 

Koli tomuto problemu som uz vymenil (vsetko nove diely, ziadne bazarovky) : 2x nove sviecky (teraz su tam NGK BUR6ET) , 2x nove komplet zapalovacie kable (teraz su tam Tesla medene!) , kompletny rozdelovac + nastaveny predstih,trafo , rozvody (sice nie koli tomu ale su nove tj. preskoceny rozvod byt nemoze) , palivovy filter,vzduchovy filter , cidlo teploty motora, palivove cerpadlo a problem stale pri zimnom obdobi pretrvava....

 

Otazkou teraz ostava, aka suciastka ktora nebola menena moze mat suvis s teplotami ?

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...