VáclavVl Odesláno Únor 23, 2017 Sdílet Odesláno Únor 23, 2017 Asi před půl rokem mi zacalo problikávat ABS. Po sundání všech kol, jsem zjistil že u pravého předního kola je porušeny kabel k ABS. Blbci při výměně tlumičů zapomněli asi vrátit kabel zpět do držáku kabelu. Dobrý ok. Kabel jsme vyměnili načež jsme zjistili že i čidlo je zničené tak jsme ho také vyměnili. Dobrý ok. Ale jak je sakra možný, že když sem jezdil bez ABS půl roku normalne a tyhle věci jsme ted vyměnili (správně vyměnili), že auto jede tak na 50 procent výkonu a hulí to černé jako kráva? Pochopim že normálně odejde turbo, ale že by hned po výměně čidla ABS? Buď to je to hodně blbá náhoda a nebo to má nějakou souvislost? Na diagnostice mi řekli že to nemá nic společnyho. A že turbo nedává tolik kolik má. Myslel sem že ABS po výměně čidla nemůže vyhodnotit nová data a pouští motor do nouzového režimu. Protože když je na jedné straně nové čidlo a naproti je původní (třeba spinavy) tak by to mohlo jaksi blbnout. Čidla sem vyčistil ale problém s výkonem zůstal. Hold asi opravdu blbá náhoda. Myslíte někdo ze to může být turbo? Já nevím, protože bílej kouř zatím nešel...Jen černý. Díky za odpovědi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Únor 25, 2017 Sdílet Odesláno Únor 25, 2017 S ABS to nebude mět nic společnýho. Podle mě je to jen náhoda. Pokud ti to kouří černě a nejede, zkontroloval bych váhu vzduchu, popřípadě korekci vstřikovačů, jestli nějaké vstřik nedává moc nafty. Už jsem se setkal i s ucpaným katalyzátorem (u auta bez DPF) sazema, ale většinou byla příčina v bohatosti směsy (špatný vstřik, váha vzduchu, špatný CHIP) a nebo v nadměrné spotřebě oleje. Bohužel nevím zda a co píše diagnostika, tak ber odpověď s rezervou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Únor 26, 2017 Sdílet Odesláno Únor 26, 2017 Ten kabel od ABS jsi menil cely ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.