onsra-l Odesláno Březen 6, 2017 Sdílet Odesláno Březen 6, 2017 Hezký den všem, prosím o radu. Prošel jsem několik témat, ale v žádném jsem nenarazil na přesně tento problém. Za jízdy mi začala svítit kontrolka dobíjení. Dle měření sice alternátor dával 14,1 V, ale ok, alternátor jsem vyměnil. Kontrolka zhasla, vše bylo v pořádku. Po cca 30 km ale začala kontrolka znovu svítit. I druhý alternátor dává 14,1 V. Za jízdy kontrolka svítí lehce a poblikává výraznějším svitem - nikdy nezhasne. Jen při odpojení svorkovnice na alternátoru. :) V čem může být zrada? Nechce se mi věřit, že bych měl takovou smůlu na dva mrtvé alternátory. VAG chybu nepíše. Napětí bylo měřeno na alternátoru i na baterii. Jsou očištěné kabely na alternátoru i na baterii (všechny kabely v boxu pojistek). Nevím si rady, poraďte, prosím. Octavia 1U, 74 kW, benzín 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ruzipa Odesláno Březen 6, 2017 Sdílet Odesláno Březen 6, 2017 Pravdepodobne preruseny vodic, ktery vede do budiku. Byva uhnily na starteru. Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
onsra-l Odesláno Březen 7, 2017 Autor Sdílet Odesláno Březen 7, 2017 Díky. Svorkovnici jsem zkontroloval a pročistil, kontakty i kabely vypadají ok. Nepodařilo se mi jen dosledovat, kam vedou. Jedna část vede směrem pod baterku - kam tam? Měl bych na té svorce při rozpojení něco naměřit? Mělo by se něco stát?Kontrolka stále svítí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ruzipa Odesláno Březen 8, 2017 Sdílet Odesláno Březen 8, 2017 Kablik by mel jit primo do budiku. Ja resil, ze se mi to nechtelo nabudit samo, takze jsem to promeril te svorky na starteru a pak jsem dojel za elektrikarem a tam mi sdělil, ze je v haji dioda :-/ Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
onsra-l Odesláno Březen 8, 2017 Autor Sdílet Odesláno Březen 8, 2017 Tak teda bohužel asi dioda :( Ale odešly mi tím pádem dva alternátory hned po sobě. Čím se to může stát? Je to jen smůla? Pořídím třetí alternátor a zase ho usmažím - ta myšlenka se mi nelíbí, leze to do peněz... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ruzipa Odesláno Březen 10, 2017 Sdílet Odesláno Březen 10, 2017 S timhle poradi nejaky autoelektrikar. Pokud dobiji tech 14,1 mel by byt vicemene v poradku. Muzes zkusit jeste remen, jestli neklouze na remenici, ale jinak by mohla byt chyba po ceste k budikum nebo primo v budikach. :-/ Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.