Bosmen Odesláno Březen 10, 2017 Sdílet Odesláno Březen 10, 2017 Ahoj kluci, moc vás prosím o radu a případnou pomoc. Když ráno sednu do auta, natočím motor a palubní počítač okamžité spotřeby mě za studena na neutrál ukazuje cca 1 litr za hodinu spotřeby, což by bylo v pořádku za studeného motoru. Potom se pomale rozjíždím na jedničku a jelikož u nás před domem sjíždím kopec, tak ho sjíždím s neutrálem asi 30 km/h ( motorem nebrzdím ) a najednou mě spotřeba skáče na 8,10,13 litrů na 100 km. Když plynule zpomaluji, nebo-li dojíždím, tak spotřeba jde dolů ze 13,12,8 atd. Jakmile zastavím, tak se to uklidní a spotřeba spadne opět na ten cca 1 litr za hodinu při studeném motoru. Je tohle chování normální? Všimnul jsem si, že se mě tento jev děje i při zahřátém motoru, ale pouze a jen, když na neutrál dojíždím při odbočování, pomalá jízda z kopce cca 30-40 km/h apod. Pokuď jedu vyšší rychlostí na neutrál s kopce je to normální a palubní počítač mě při zahřátém motoru ukazuje normální hodnotu 0,5 l/h. Octávii mám krátce, tak nechci na tom hned něco hledat, ale tento jev se mě zdá poněkud zvláštní. Moc všem děkuji za případné postřehy a rady. Přeji všem krásný předjarní den a ať vám autíčka jedou tak jak mají a hlavně bez nehody. Díky moc. Odesláno z iPhone 7 Plus. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Březen 10, 2017 Sdílet Odesláno Březen 10, 2017 (upraveno) Je to normální. Nehledej problém tam kde není. Přepni si ať ti neukazuje okamžitou spotřebu nebo z toho zblbneš ;) Spotřebu máš zřejmě OK tak není co řešit. l/h ti to ukazuje jen když stojíš. btw zruš si prosím ten podpis z Tapatalku. Upraveno Březen 10, 2017 uživatelem šulda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Březen 11, 2017 Sdílet Odesláno Březen 11, 2017 Este dodam, kedze mas octu kratko, tak si precitaj najprv cely manual. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.