Majkl_ Odesláno Červen 2, 2017 Sdílet Odesláno Červen 2, 2017 Ahoj, dostaly se mi do rukou dva reproduktory značky Dexon, které jsou sice dělané na podhledové ozvučení, ale napadlo mě, že by se dalo namontovat do auta. nominál. Ø reproduk. 6,5“ výkon rms 6 – 3 W / 100 V membrána / magnet grafit. papír / ferit materiál koše ABS plast barva krémová impedance 1,66 kΩ ekvivalentní citlivost 89 dB / 1W, 1m frekvenční rozsah 110 – 13 000 Hz pracovní teplota –10 – 40 °C Pro mě je to španělská vesnice, v audiu se absolutně nevyznám. Dá se s tím něco dělat nebo se na to mám vykašlat ? Postačí snížit impedanci, je-li to možné ? Případně nějaký zesilovač, který ty repra rozchodí ? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
teslicz Odesláno Červen 3, 2017 Sdílet Odesláno Červen 3, 2017 Impedanci 1,6k ohm dělá transformátor u toho repra - ten odpoj a změř odpor samotného repráku (pokud nemá na sobě označení odporu) - bývá 4, nebo 8 ohmu. Bez trafa by se to pak dalo k rádiu připojit. Ale 3-6W nic moc a frekvenční rozsah taky. Má papírovou membránu, takže do vlhka a do dveří ne :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Červen 6, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červen 6, 2017 Děkuji, otestuji :) Každopádně, mohly by být lepší než sériové repro, ne ? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Červen 17, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červen 17, 2017 Repráky fungují, dal jsem pryč ten transformátor. Nicméně, mají téměř stejný zvuk jako orgio repráky. Brácha si ted koupil Octávku I r.v. 2004 a má tam 100x lepší zvuk než já, výšky basy, prostě celkově to hraje lépe. Má tam orig rádio na CD (já tam měl ještě na kazety tak jsem ho dal pryč a koupil nějaký tuším panasonic, aby to umělo USB a AUX), Zavisí ten zvuk i od toho zesilovače ? Tzn. pokud bych nechal stejné repro jen vyměnil ten zesilovač ? Případně na co se dívat pokud bych kupoval jiný ? Jaké hodnoty ? Jsem v audiu úplně v lese. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 17, 2017 Sdílet Odesláno Červen 17, 2017 Dej jine repraky a budes spokojenej. Kolik jses ochotnej investovat? Ted ti nema cenu davat odkazy s reprakama, kdyz nevime v jake cenove relaci se chces pohybovat... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Červen 17, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červen 17, 2017 Tak mě napadá, možná tam brácha nemá origo repráky a někdo před ním tam dal jiné. Nebo to autorádio není třeba měnit ? Kolem 2 tisíc asi. Chci ještě udělat pár věci na autě. Tady u audia je ale asi lepší si připlatit, že ? počítám 6ks repro - 2x přdní dveře, 2x zadní dveře (u ovládání stahovačky) a vzadu v kufru. Jak je to s úchytama ? Je na to nějaký standart ? Nebo musím hledat přesně na O1 ? Děkujii 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 18, 2017 Sdílet Odesláno Červen 18, 2017 Možné to je, že tam má jiné než origo reproduktory, ale spíš si myslím, že reproduktory co jsi tam dal ty stojí za houby, proto jsem ti psal, že máš dát jiné repro. Rádio co tam teď máš bude v pohodě... Jinak do předních dveří dej tyto komponentní 165mm reproduktory https://www.ahifi.cz/reproduktory-mac-audio-apm-fire-2-16.html#tab-rating (mají dobré ohlasy). Ze zadních dveří ty výškové repráčky odpoj, protože jsou tam úplně na ho.no (řidičovi a spolujezdci to řve do uší a pasažéři vzadu zase nic neslyší) a místo zadních reproduktorů dej třeba tyto koaxiální 130mm reproduktory (předpokládám, že máš liftback), které už obsahují i výškové reproduktory https://www.ahifi.cz/reproduktory-mac-audio-apm-fire-13-2.html Jinak úchyty jsou standartyzované, takže stačí hledat jen podle velikosti reproduktoru a rozlišovat, zda je koaxiální nebo komponentní... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Červen 19, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červen 19, 2017 Mám tam právě origo repro. A dozadu ty co jsem zmiňoval výše jsem pouze přidal navíc. Zkusím třeba jen ty repro přehodit z bráchové octy jestli to bude znít lépe a pak bych koupil něco cos mi poslal :). Má teď motor v hajzlu. V zadních dveřích mi jedna strana nefunguje, protože jak jsem sundával tapec a měnil stahovačku tak jsem u jednoho urval dráty :D Borec na aukru prodává celý set za 2ku :) To je příjemná cena :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Červen 22, 2017 Sdílet Odesláno Červen 22, 2017 Přilep si tu pěnu pod tapecem na reprák zezadu. To tak chrastí. Pak mají teprve zvuk originály. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Červen 23, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červen 23, 2017 Jakou pěnu pod tapecem náš na mysli ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ruzipa Odesláno Červen 23, 2017 Sdílet Odesláno Červen 23, 2017 Pravdepodobne mysli izolaci proti větru vode. Nekdo ma penu, nekdo igelit :-/ Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Červen 25, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červen 25, 2017 Já mám igelit. Dá se někde pěna sehnat ? Případně má někdo foto jak dveře vypadají zevnitř s izolací pomocí pěny ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ruzipa Odesláno Červen 25, 2017 Sdílet Odesláno Červen 25, 2017 https://www.ahifi.cz/clanky/detail/skoda-octavia-1-vymena-prednich-reproduktoru-montaz-zesilovace-a-subwooferu.htm Tady v galerii je ta pena videt :-) Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.