Přejít na obsah

Můžu s 4x4 blbnout s vypnutym ESP a hrát si na EVO?

Guest premik22

Doporučené příspěvky

Mám OCT1 sedan 2002 1.8T 4x4 . Semtam mě to v zimě láká vypnout ESP na parkovišti se vyblnout jako s čistokrevným WRC ale potom trochu auto smrdí (asi haldexka) jako nějaká guma spálená. Nevíte někdo jestli se nemůže něco posrat? V manuálu je psaný tuším že vypínat u 4x4 ESP jen když se někde zahrabete a nemůžete vyjet. Dík

Odkaz ke komentáři

No pokud blbnes uricte blbnes i se spojkou, ze? Ona take dokaze pekne smrdet. Ale take treba ABS-ko, nebo jestly se u 4x4 pri vypnutem ESP ne vypina ASR tak to take muze smrdet. Ale spis to bude od spojky. Posrat by se nemnelo nic, a ESP muzes vypinat jak chces ne jenom gdyz se zahrabes. To jsou podle mne nesmilsy. Ale urcite lepe poradni negdo gdo s tim ma zkusenosti vice nez ja.

Odkaz ke komentáři
sportovní řídící jednotka haldex stojí 25tis..................pak máš permanent 4kolu...........ale kdo ví jak pak dlouho vydrží ten haldex...není dělaný na trvalé sepnutí...

OCT je prostě přodohrad a hotovo.............

Na týhle jednotce ale pořád není možnost trvalýho sepnutí, pokud myslíš tu co se tady prodává v některých eshopech, tam jen snad jen rychlejší reakce a asi zabírá dřív. Ale třeba čajíček ve fábii 4x4 to má udělaný že si může spínat jak chce.

Odkaz ke komentáři

každopádně pri vypnutém ESP hrabou včechny 4 kola naráz mám to ověřené...ale to jsem jen zkoušel jestli to jde...právě že haldexka pokud není potřeba tak ji systém odstaví...pokoušet osud by se taky nemuselo vyplatit

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

haldex je nesmrtelnej,pokud mu člověk pravidelně dopřeje výměnu oleje...

sprinteři s TDi který mají nesmysl krouťáku to mají taky zapínací a našlo by se pár závodníků který to mají jako najížďák a taky zapínací na vypínač

nikdy to nebude jako EVO , ale zablbnout se dá :smich:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Toho smradu bych se zas tolik nebál, protože na 95% to bude smrad z gum. I když blbneš na ledu, tak ti budou trochu smrdět gumy, to je ozkoušeno z jiné čtyřkolky. Prostě ne vždy ta guma jen klouže a taky se zahřeje...

Haldex na tu zátěž stavěnej nebude (aby byl pořád zaplej), ale znám jednoho kluka, kterej stavěl OI 1.8T 4x4 a jezdili s tím rally. Pak taky postavil OII R32 4x4 a taky s tím jezdili rally :) Kdo tu chodí na www.rs-klub.cz , tak ho určité zná :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...