Ol@f Odesláno Červen 25, 2009 Sdílet Odesláno Červen 25, 2009 Tak casem to jiste prijde na pretres, a jelikoz se mi to posledni dobou zda byt vice nez vhodne si to poridit tak to otevru rovnou. Zajimalo by me, tusim jsem nekde cetl, ze sko z vybavy klasik nema na sobe vubec zadne tonovani, tim padem je vhodne pro umisteni folii, zakon totiz nedovoluje pokud se nepletu, mit pouzite dva zpusoby ci vrstvy, nehlede na to, ze jejich nepropustnost se scita a tim padem, lze vypadnout ze stanovene meze propustnosti a mit problem na STK. Jak poznat sklo z verce clasic ? Neni povoleno zadne dodatecne zatmaveni celniho skla ridice, pouze primo z fabriky pokud automobilka tuto moznost nabizi Povolene zatmaveni videtelneho svetla na prednich bocnich sklech je 30% ( tedy 70% viditelneho svetelneho zareni musi projit) Povolene zatmaveni videtelneho svetla na zadnich bocnich sklech je 70% ( tedy 30% viditelneho svetelneho zareni musi projit) Pokus jsou folie homologovane, meli byste mo instalaci na kazde sklo obdrzet samolepku s ATESTem a pripadne jeste pairovy "certifikat" Pokud je neco spatne opravim to pripadne dopisu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Červen 25, 2009 Sdílet Odesláno Červen 25, 2009 Sklo bez probarvení nemá označení TINTED. Myslím,že %propustnosti zadních bočních skel není limitováno. Přidám ještě stanovisko MDČR k problematice tónování zasklení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mobby Odesláno Červen 26, 2009 Sdílet Odesláno Červen 26, 2009 Mám od výroby tónované sklá ( Ambiente ) a na tom fólie SUNGARD -tie najtmavšie.Aj keď vzadu by som prijal o stupeň svetlejšie,hlavne to vadí večer a v noci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martyp Odesláno Červen 28, 2009 Sdílet Odesláno Červen 28, 2009 (upraveno) Presne tak,jak pise Mikl.Zadni a zadni bocni okna nejsou limitovany propustnosti svetla... Na prednich oknech je povolena propustnost max 72% coz je uz tonovani od vyroby, takze teoreticky na prednich oknech uz nesmi byt dalsi tmava folie... Upraveno Červen 28, 2009 uživatelem Martyp 0 Citovat Odkaz ke komentáři
matty7 Odesláno Červen 29, 2009 Sdílet Odesláno Červen 29, 2009 taktak,ale převážně si jí tm všicí davájí :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Červen 29, 2009 Sdílet Odesláno Červen 29, 2009 Tónování z výroby je 28%? To se mi nezdá.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Červen 29, 2009 Sdílet Odesláno Červen 29, 2009 Podle MD asi jo. :) Šestý odst. v odkazu. http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dov...kel_vozidel.htm 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Frigo Odesláno Červen 29, 2009 Sdílet Odesláno Červen 29, 2009 Tónování z výroby je 28%? To se mi nezdá.. já si myslím že to tovární tónování je nižší, ale i při instalaci fólie s nejnižším zatmavením (čili největší propustností) by pak byl ten limit daný ministerstvem překročen (samozřejmě nemyslím čiré fólie). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Červen 29, 2009 Sdílet Odesláno Červen 29, 2009 Mám pocit, že na Fabii to bylo 10%, kolik má Okta netuším, ale 30% to podle mě není, ale jak píše frigo, při kombinaci s dalším zatmavením by to už asi bylo přes. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drastys Odesláno Červenec 2, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2009 docela by mne zajimalo kolik je v Ambiente v OII % propustnost ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Červenec 2, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2009 docela by mne zajimalo kolik je v Ambiente v OII % propustnost ... tak ako elegance -t.j. 75% 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drastys Odesláno Červenec 2, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2009 to bych rekl ze je jeste vetsi propustnost ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Červenec 2, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2009 prečo myslíš? aj vizuálne aj podľa katalógu je to to isté ....Tónovaná skla a potom v eleganc esú už iba veci Elegance (navíc oproti verzi Ambiente) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest WENY Odesláno Prosinec 28, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2010 Jak už tu někdo psal jakmile je na okně nápis TINTED a to je na všech autech krom socverzí Fabia Junior a Octavia Tour, ale i na těch některých to je, tak by se nemělo nic upravovat....... A 70% tj. nejsvětlejší folie která se dodává by i na tzv.čirém skle neměla být protože by se to nevešlo do tolerance.... Ale věc druhá je, jak Vám to kluci z ústavu PČR dokážou???? měřák na to žádný neexistuje řeším to denně.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Prosinec 29, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2010 Já mám všude stejný folie,myslím 16% nebo 18% propustnost.Mě se nelíbí když má někdo jen zadek.A s policajtama nikdy nebyl problém.A na technický mám kámoše. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Leden 3, 2011 Sdílet Odesláno Leden 3, 2011 chtel bych se jen zeptat zda cena 4200 za folie + prace je dobra. ma to byt zimni sleva. o2 combi.dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petr07 Odesláno Leden 3, 2011 Sdílet Odesláno Leden 3, 2011 Záleží co za značku folií a taky jsi nenapsal kolik + práce.Mě by spíš zajímalo,jestli se můžou dávat folie teď,když mrzne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Leden 3, 2011 Sdílet Odesláno Leden 3, 2011 jednalo by se o vsechny,krome celniho. \folie zn.3M nebo llumar. Je to specializovana firma. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Leden 3, 2011 Sdílet Odesláno Leden 3, 2011 jednalo by se o vsechny,krome celniho. \folie zn.3M nebo llumar. Je to specializovana firma. Normal cena (mě to dělal za 3500kč ale mám sedana ) folie suntec 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Leden 3, 2011 Sdílet Odesláno Leden 3, 2011 Já mám BRUXSAFOL,dával sem 4000,- na sedana,ale to je už tři roky a to byla tenkrát dobrá cena.Samozřejmě včetně práce.Za kombi bývá asi o 500,- víc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Leden 7, 2011 Sdílet Odesláno Leden 7, 2011 Prosim vas jestli nekdo mate cernou octu combi s foliema,dejte sem foto. prosel jsem tady hodne prispevku ale nasel jsem jen kratky . tem ty folie padnou,ale u combi se obavam, aby to nevypadalo jak pohrebni vuz.dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest WENY Odesláno Leden 11, 2011 Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 Prosim vas jestli nekdo mate cernou octu combi s foliema,dejte sem foto. prosel jsem tady hodne prispevku ale nasel jsem jen kratky . tem ty folie padnou,ale u combi se obavam, aby to nevypadalo jak pohrebni vuz.dik nebo chceš O II??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Leden 12, 2011 Sdílet Odesláno Leden 12, 2011 je to parada, tak do toho jdu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
shogun Odesláno Leden 21, 2011 Sdílet Odesláno Leden 21, 2011 Ahoj,já mam skla pokovený a jsem stim moc spokojený.Vzadu to mam zatmavený tak na 70% a na předních mam přechod do ztracena.Okna byly z výroby už zatmavený na 25% tak mi do kartičky napsali,že ty přední jsou zatmavený na 5% tak abych nepřekročil normu.Přišlo mě to 5500. Hradi_sko_072.bmp 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Leden 22, 2011 Sdílet Odesláno Leden 22, 2011 vypada to suprove 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Leden 22, 2011 Sdílet Odesláno Leden 22, 2011 Ahoj,já mam skla pokovený a jsem stim moc spokojený.Vzadu to mam zatmavený tak na 70% a na předních mam přechod do ztracena.Okna byly z výroby už zatmavený na 25% tak mi do kartičky napsali,že ty přední jsou zatmavený na 5% tak abych nepřekročil normu.Přišlo mě to 5500. Další přívrženec pokovení :) Pokud už skla jednou zatmavená byla, nemělo by se s nima už nic dál dělat, ale snad nebudou problémy. Mě kdysi na Fabii napsali rvnou těch dovolených 30% zatmavení, resp. 70% propustnosti a byl klid. Byl to ten stejný případ. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
shogun Odesláno Únor 5, 2011 Sdílet Odesláno Únor 5, 2011 Sklo bez probarvení nemá označení TINTED.Myslím,že %propustnosti zadních bočních skel není limitováno. Přidám ještě stanovisko MDČR k problematice tónování zasklení. Nápis Tinded na sklech nemám,znamenáto že nemám tonovaná skla z výroby.Mam tam napis Tempered a mam octavia II výbava elegance a měl jsem zato,že skla byla z výroby nazelenalá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Woody Odesláno Únor 5, 2011 Sdílet Odesláno Únor 5, 2011 Tinted by mělo být napsáno na SUN SETu, jinač jak už bylo řečeno pokud máš skla nazelenalé nesmí na řidičových a spolujezdcových nic být. Na podzim jsem sundával folie kvůli STK a ten co mi to dělal mi tvrdil že to nemám dávat dolů, že to projde. Přesto jsem to sundal a na STK bylo první ať vytáhnu skla /měl jsem je dole/ . A tak jsem s nima o tom kecal a uplně mi to popřeli co mi tvrdil ten co dělá folky. Tak mi to nedalo a psal jsem přímo do škodovky a ti mi jen potvrdili co mi říkali na STK. Zelené sklo z výroby je zatmavené na cca 72% propustnost světla a tudíž by na něm něměla být žádná zatmavovací folie. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Únor 5, 2011 Sdílet Odesláno Únor 5, 2011 72% propustnost se mi zdá malá, mám dojem, že to je tak 90% a jen 10% zatmavení, ale možná je to jen klam a pocit ve srovnání s těmi černočenými skly, co se někdy vidí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Woody Odesláno Únor 5, 2011 Sdílet Odesláno Únor 5, 2011 někde na netu jsem našel, že čiré sklo má propustnost kolem 90% . A chtěl jsem dát místo tmavé folie bezpečnosní prusvitnou a ta má jen kolem 85 % světla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.