Přejít na obsah

Bublinky v průhledný hadičce.

petr66

Doporučené příspěvky

Tak jsem si dneska všiml, že v té průhledné hadičce za palivovým filtrem co vede do čerpadla mám dost bublinek a při sešlápnutí plynu je jich tam snad víc jak nafty, co jsem tak vyčetl tak nikdo říká neřešit a druhý zase řešit, může se poškodit vstřikovací čerpadlo. Většina lidí co s tím mělo problémy tak jim to špatně startovalo nebo tak něco. Je jasný, že to nikde přisává luft. Můj problém je úplně jiný, starty na brnknutí při jaké koli teplotě, ale výkon motoru přes 3000rpm jak Š105, váha vzduch nová, egr čištěnej - funční, N75 - nový, turbo repas, podtlak. hadičky vyměněny.Diagnostika ukazovala na váze vzduchu špatné hodnoty právě přes 3000rpm. Bohužel jsem po výměně váhy na diagnostice už nebyl, ale auto stále nejede. Tak mě napadá jestli by to nemohl dělat právě ten vzduch v hadicích nafty? ;)

Odkaz ke komentáři

Tak nevím, ale bublinky v tyhle hadičce by být neměly (aspoň určitě ne v takovým množství jakým píšeš)!. Že to startuje je fajn, ale zbytečně se zavzdušňuje čerpadlo a jestli máš takovouhle údržbu motoru, tak bych nejdříve vyřešil bublinky a když to nepomůže tak bych hledal dál proč tě to nad 3t ot zlobí. Takže vyměnit gumičky na ventilu na naftovým filtru, zkontrolovat hadice kolem filtru (+spony), eventuelně odkal. ventil.

Odkaz ke komentáři
Filtr jsem právě kvůli tomu měnil i s tím ventilem, myslím že to ale bude sát vzduch v nádrži, i když ty gumový hadice k filtru mají už sví taky za sebou. Teď ale nevím jak rozpojit hadice ve víku nádrže pod sedačkou?

a s filtrem jsi dával i nové gumky na ten ventil?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
Tak problém vyřešen, bublinky pocházely z víka nádrže pod sedačkou, konkrétně z tich ventilů, no a diagnostika ukázala zase špatnou váhu, i když je nová, ale je to Bosh made in China, tak jsem namontovaly Bosh made in Germani a auto jede jak má, hůrá.

Mě to dělá taky, kde najdu přesně ten ventil pod sedačkou, nebo jak se k němu dostanu ? Díky

Odkaz ke komentáři
  • o 5 let později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...