tovarnik Odesláno Říjen 4, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2017 Ahoj, mám OCTAVIA 3 s motorem CKFC 2.0 TDI 110kW. Mám problém se ztrátou chladící kapaliny a to tak, že mi zmizí celá nádržka, až se rozsvítí kontrolka chybějící chladící kapaliny - vše je pryč. Stane se to jen někdy tak cca jednou za 500km. Jinak nezmizí nic. Jednou přibližně za tento interval ze zvýšej volnoběžné otáčky na cca 950, vzroste spotřeba a motor auta se začne přehřívat. Začne jít větrák chladiče - i v zimě. Teploměr však ukazuje 90°C. Voda se pak vyvaří přes uzávěr nádržky. Nádržku i víčko jsem vyměnil a je to furt stejné. Start stop motoru je v tomto režimu automaticky vypnutý. Když motor vypnu, otáčky jsou kolem 600 pak se rozjedu a zůstanou na 950.... po určité době jízdy se pak vrátěj na 650.... Nesetkal jste se s tím někdo? Byl jsem v autorizovaném servisu tam, chladící soustavu tlakovali a řekli, že je OK. Na otáčky motoru prý nemám koukat.. Tak nevím.... J 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Durimoll Odesláno Říjen 21, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2017 Předevčírem sednu do auta, nastartuju a na přístrojovce červený vykřičník! Ještě, že jsem měl v autě destilku. Spravilo to cca 1/2l. Nevím, kde je chyba, ale v předchozím autě jsem za pět let o chl. kapalině ani nevěděl... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tovarnik Odesláno Říjen 25, 2017 Autor Sdílet Odesláno Říjen 25, 2017 Dozvěděl jsem se ,že ty zvýšené otáčky a spotřeba souvisí s vypalováním DPF, což jednotka provádí max po 465 mílích. Bylo to v manuálu k motorům EA288. Ale proč stále mizí voda nevím:-) Dal jsem to znovu do servisu. Vyvolali statickou regeneraci DPF a nezmizelo nic :-) Provedli diagnostiku všech teplotních čidel a chladícího systému..... žádný error, ani zpětně. Prý podobné věci může dělat vodní pumpa, která je u těchto motorů externě spínaná a není diagnostikovaná. Ale to by prý mělo být vidět na teploměru, protože teplota pak vylítne nahoru , což já mám stále 90°C..... Tak že mě to stálo už 2500 za servis, 1000 za nádržku a víčko a 3 litry vody za půl roku........ nikdo neví proč.... Vše vypadá OK :-( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Durimoll Odesláno Říjen 26, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2017 JJ, zvýšené ot. na volnoběh jsou při vypalování DPF, což jsem zaznamenal dnes poprvé. Jindy to asi probíhalo za jízdy... K té chladící kapalině. Nevím, zda při zahřátí chl. kapaliny na cca 90-95°C někdy až kolem 100°C působí víčko expanzky jako pojišťovací ventil a upouští "páru"? Potom by bylo vysvětlení jasné! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
WRCU Odesláno Prosinec 2, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2017 Ahoj, mám oct 3 fl a poslední dobou cca 2 měsíce mam volnoběh snad každý den 1000 ot/min. Na ujetí km nezáleží, je to stejné ať ujedu 100 a nebo 300 km za den. Neklesne ani, když je auto zahřáté. Vodu jsem doléval do max. 3x (vždy klesla na min). Byl jsem v servisu a tam mi řekli, že to je normální (volnoběh), že se dobíjí baterie a napájí další se systémy a voda, že asi nebylo vše dokonale odvzdušněno. Je to normální a nebo ne? Co jsem měl auta dříve, tak tam stačil normální volnoběh na dobíjení baterie i napájení všeho ostatního. Dík za radu. Mám 2,0 TDi 110kW, najeto 14 000 km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.