pavel71 Odesláno Říjen 21, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2017 povolit zadní kolo,zvednout auto,podložit tak aby na nás nespadlo,sundat kolo povolíme šroub co drží rameno v těhlici pod rameno dáme hever,lehce přišponujem a vytáhnem šroub ven povolíme hever ,dáme stranou,zatlačíme rameno směrem dolů a vyndáme pružinu ted je třeba povolit i druhý šroub-je to excentr tudíž než to uděláme poznačíme si jeho polohu abychom si příliš nerozhodily geometrii zadní nápravy ted je z něj potřeba vyndat starý silendblok,já si nejdřív pomoci svěráku vytrh ten pogumovanej střed po té pomoci sekáče a kladiva vyndáme zbytek silentu oko v rameni osmirglujem od rezu a máznem vazelínou připravíme si nový silent já si ho nejprv pomoci gola ořechu a svěráku z části natlačil do ramene a poté ho do ramene dolisoval -na té gumě sou nálitky a měli by bejt v ose s ramenem viz obrázek ted je třeba vrátit rameno do auta rameno uchytíme novým a grafitkou namazaným excentrickým šroubem na který si namalujem značky dle starého excentru šroub si zatim jen z lehka utáhneme poté dáme do ramene pružinu a za pomoci heveru uchytíme rameno novym nebo aspon očištěným a grafitkou namazaným šroubem ted je třeba rameno utáhnout -rameno heverem zvednem tak aby to cca vypadalo jako když je auto na kolech na zemi a až poté dotáhnem šroub jenž drží rameno v těhlici poté dotáhnem i excentr a dáváme pozor aby nám seděl na značkách ted jen nandat kolo,sundat auto z heveru a vrhnout se na výměnu na druhé straně poté co máme oba silenty vyměněný můžem odjet pro ty co by si zapoměli označit excentry nebo si nebyly nák jisti bych doporučil si zajet na seřízení geometrie zadní nápravy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Březen 12, 2018 Sdílet Odesláno Březen 12, 2018 Návod je to hezký, škoda, že tam je těch silentbloků výrazně více a po X stech ticích už to chce vyměnit všechno :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomik26ov Odesláno Duben 15, 2018 Sdílet Odesláno Duben 15, 2018 Díky za návod, mám na té nápravě najeto už 210k. Chtěl bych vyměnit silentbloky, ale chci to udělat pořádně, ať zase příští rok neměním další části. Takovou menší generální opravu. Prosím tě, na jaké díly by jsem se měl zaměřit aby jsem měl vše v cajku. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mil2 Odesláno Září 2, 2018 Sdílet Odesláno Září 2, 2018 Díky za návod. Potřebuji udělat geometrii a samozřejmě hliník v železe zalehlej. Demontáž flexou, za 3 hodky hotovo i s úklidem. Ted jsem zvědav, jak to bude s odklonem (původní horní excentry) Tam se nedostane nikdo, bude dyžtak nápravu nutně svěsit. Cuss a dík 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl88 Odesláno Únor 18, 2019 Sdílet Odesláno Únor 18, 2019 Určitě to chce vyměnit všechny silentbloky najednou když už se to dělá :-( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bartama Odesláno Duben 2, 2019 Sdílet Odesláno Duben 2, 2019 Jakej je tam přesně ten excentrickej šroub? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Migas21 Odesláno Únor 9, 2020 Sdílet Odesláno Únor 9, 2020 Zdravím, pustil jsem s do výměny silentbloků zadní nápravy, všechno šlo dobře, ale zarazilo mě, že po poskládání a dotažení v pohotovostní poloze jsou silentbloky na příčném rameni na straně u nápravnice jakoby zešikma. Bylo to tak i u starých silentbloků ale věřil jsem, že s novými se to odstraní. Máte s tím zkušenost? Je to normální? Přikládám foto. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.