bukos881 Odesláno Listopad 21, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2017 Zdravim mam scout 2008 103 kw .dpf zanesen 82 mg podle diagnostiky.nedela zadny problem zatim.kontrolka se nerozsviti za jizdy a regenerace probiha.mam najeto 245 tis.mate zkusenosti s nejakyma firmama na cistwni?nebo se prozatim vykaslat na cisteni?spis uvazuju nechat zavcasu vycistit nez to zacne delat bordel.koncovka vyfuku cerna.jinak ted jsem menil turbo.diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 21, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2017 čištění bych neřešil, před dvouma měsícema jsem tu řešil RS CEGA, kde si pán nechal vyčistit filtr a regenerace se po vyčištění spouštěly častěji a častěji, až se filtr zacpal a nešlo jej vypálit, takže výměna a je klid, celý problém měl ovšem krom čtistírny filtrů jiný spouštěč a to krátké jízdy městem + vadné naklápění turba. Nový filtr 12900, práce 2000,- a geo 1000,- (předokolka) čistění filtru vychází na cca polovinu.... můj názor - nevyplatí se asi i záleží, kdo ho jak čistí, ale pokud je na motoru vše ok, tak filtr vydrží 300-500t km bezproblémů 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Listopad 22, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2017 Je to tak!!!! Čištění je vyhození peněz. A je úplně jedno o jakou metodu se jedná. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Listopad 22, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2017 Myslím si to samé, z konstrukce keramiky filtru je jasný, že dostat popílek z těch jednocestně otevřených kanálků je skoro nemožný (mokrou cestou od motoru, hahaha ...) Jediný, co mi připadalo technicky jako snad fungující byla tryska a zpětný odsání, ale při aktuálních cenách je nový díl nový díl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bukos881 Odesláno Listopad 22, 2017 Autor Sdílet Odesláno Listopad 22, 2017 Muzete mi hodit nekdo odkaz kde za dobry peniz kdyztak resit na tenhle motor filtr?polaky asi neresit.pouze original nebo i nejake jine vyrobce?diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 22, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2017 (upraveno) škoda, že si to tu nenapsal hned, až mě do PM, že jde o 4x4, tam bohužel zatím není economy díl za uvedenou cenu 12900,- , ale lze koupit xkový za cca 19t - vždy ověření dle vinu. Úplně jsme nepátral po tom, jak to čistí, ale podle chování auta mi to přišlo jako by se narušila vrstva která je ve filtru. První pokud v tvém případě bych viděl v nucené regeneraci a pak vynulování ukazatelů zaplnění, tím si jednotka znovu změří zaplnění, občas to oddálí zaplnění na max. Samo vše za předpokladu, že všechny čidla okolo DPF jsou v naprostém pořádku Osobně si myslím, že nájezd 245t km není zas tak velký na to aby filtr odešel, takže pokud si filtr plní, bude chyba ještě jinde Upraveno Listopad 22, 2017 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Listopad 22, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2017 Tenhle odkaz tu myslím už lítá, tak jen pro info http://www.skoda-auto.cz/servis-a-prislusenstvi/originalni-dily-filtry-pevnych-castic Ale dohledat to bez VIN je radost :D DPF OII BMM nákres.pdf.pdf DPF OII BMM čísla.pdf 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 22, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2017 pro 4x4 to bude nejspíše tento 1K0254705NX, takže cena už zvýhodněná, ale ne eco díl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bukos881 Odesláno Listopad 22, 2017 Autor Sdílet Odesláno Listopad 22, 2017 TMBKE21Z888027544 vin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Návštěvník Odesláno Listopad 24, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2017 Len dodám že čistenie su fakt vyhodene peniaze ,posledne známy dával čistiť na avensisa 2.2 asi za 400€ a vydržal mesiac potom nový 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.