Přejít na obsah

Škubání - cukání

HanyZ

Doporučené příspěvky

Ahoj, řeším problém, který se objevil teprve po výměně svíček. Do té doby mi kolísaly otáčky. Od výměny jsem najel cca 250 km a vše bylo v pořádku. Auto jelo krásně, drželo otáčky a spotřeba klesla a výkon vzrostl. Dnes se mi však stalo, že auto začalo škubat při rozjezdu. Občas na 1ku, také ale na 2 i trojku škubne. Stává se to v nízkých otáčkách a také při přeřazení z 1 na 2 při poklesu otáček škubne. Co by to mohlo být ? Na co bych měl kouknout ? Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 3 měsíce později...

Toto je origo tema, tak pisem sem :rolleyes:

Problem: na 4 a niekedy na 5 mi zacne cukat, proste dajme tomu ze tam mam nejakych 80-90km/h do tych 80 tam je 4 a potom dam 5, no a potom zacne sklbat a nechce vysie, tak ho podradim na 4 trochu potocim a dam 5. Ta 4 mi tiez zvykne potom pri vyssich otackach sklbat :o . Takto po meste pohoda, nepoznat nic, ale minule som bol u vas v Přerove a trosku som to ponahanal a okolo tych 120 to cuka skoro vzdy, teraz uz aj pri tach spominanych 90 na to obcas narazim :P! Moze to byt klapka?

Odkaz ke komentáři

HanyZ-no jo jenže má zase problémek Giancarlo

Na klapku to nevidím-spíš na zapalování. Svíčky tam máš tuším NGK ne? To by bylo divný kdyby to bylo těmi. Co zapalovací kabely? a co rozdělovač? jo a co zapalovací trafo?

No ještě před tím bych zkusil vyjezdit nádrž a koupil někde dobrý benzín. Pak až bych řešil další věci.

Odkaz ke komentáři

TomášT - sakra, ten příspěvek se mi ztratil před očima, asi jsem přepracovaný :D

jo, co se týče toho škubání, zkus ty kabely - já je taky měnil, a hodně to pomohlo. Jinak Shell neznamená zrovna kvalitní benzín. Už jsem se o tom přesvědčil, že z NONAME Polské benzínky jezdí auto lépe než na Shell Natural 95 z ČR :)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o měsíc později...
Guest Pavel Šefl

Ahoj, nedávno se mi objevil problém, když mám cca 1/4 a méně nádrže, tak otáčky při volnoběhu nad 1000 a kolísají k tomu při jízdě škubání. Při dotankování šlape jak hodinky, neví někdo čím by to mohlo být? Díky

Odkaz ke komentáři

Hoj, pokud máš možnost tak si udělej nebo nech udělat dignostiku. Jinak ty otáčky nad 1000 by měly bejt normální u studeného nebo chladného motoru na neutrál. Kolísání otáček může bejt způsobeno špinavou škrtící klapkou. Jestli to škubání má souvislost s množstvím benzínu tak mě napadá jako první palivové čerpado.

Odkaz ke komentáři

A já ke škubaní zase přidám zkušenost "váha vzduchu", kterou diagnostika nenapíše..

Dále bych dodal, že se oplatí dát pouze originální díl (mam zkušenosti s kopii a 3měsíce stáním, než se přišlo na závadu)

Mám 74kw, tak se podívej třeba to může být stejné, jelikož mi to také začalo takovým nevinným poškubováním a pak už to žralo jak tank (dávalo moc paliva). Na diagnostice to hlásilo lambdu a ne vždy je to ona :)

Odkaz ke komentáři

Zdravím chci se zeptat muže spusobat tydle problémy i to že octavia ztrací tah??? Měli jse to na diagnostice a tam to psalo snímač klepaní motoru dali jsme noví chvilku byl klid ale pak to znova začalo škrtíci klapku sem čistil celou a když sem jí sundal tak ze spoda byla zasrana jako by od oleje ale jen lehký stříkance. jak sem si četl vaše přispěvky tak nám to delá to same tak sme obednali nowí startovací kabeli, svíčky ANG nebo jak , a nowi rozdelovač snad se ty problémy vyřeší dela to to sami padaji otáčky škube s nema tah a mela by tahnou tobře má 75 Kw a je to normalni 1,6 55Kw AEE je tam netso uprawený myslím že vačkova hřídel ale takhle jse to už koupily díky za odpovedi.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...