senior69 Odesláno Únor 20, 2018 Sdílet Odesláno Únor 20, 2018 Zdravím, Mám oktávku 1,4 12V 55kW a svítí mi kontrolka emisí . Na googlu jsem našel jako možné příčiny - zanesená škrtící klapka a ventil EGR. Má naše oktávka vúbec tyto součásti ? Slyšel jsem, že EGR mají jen nafťáky. Děkuju za odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
senior69 Odesláno Únor 22, 2018 Autor Sdílet Odesláno Únor 22, 2018 To vím, že škrtící klapku samozřejmě má. Ale ten EGR ventil je prej jen u naftového motoru. U benzínového motoru je údajne Ventil zpětného vedení výfukových plynú, který dodává plyny do jednotky škrtící klapky. Co vy na to ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Únor 22, 2018 Sdílet Odesláno Únor 22, 2018 Nemáš asi moc tucha, co vše motory mají a jak se to nazývá. I benzínové motory mají EGR ventil, jinak řečeno ventil zpětného vedení výfukových plynů. Nic hlavně nerozebírej, začni pořádnou diagnostikou, ta tě posune dál. Těch věcí co může rozsvítit Check je mnoho, od špatné lambdy, přes váhu vzduchu, nebo přisávání falešného vzduchu až po špatný benzín. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
senior69 Odesláno Únor 24, 2018 Autor Sdílet Odesláno Únor 24, 2018 Zdravím, takže v servisu mi vyměnili lambdu, vyčistili klapku a přeměřili alternátor. Pomohlo to a vše funguje jak má. Děkuju. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.