kufik Posted February 19, 2019 Share Posted February 19, 2019 Ahoj. Od pátku mám problém s DSG. Za studena řadí pěkně, nehoním to. Jakmile se začne zvedat teplota motoru, tak to začíná. Často nepřeřadí za 4 na 5ku a při plynulé jízdě podřadí na 4 nebo na 3 a auto řve ve 3000 otáčkách. Auto necuká ani neslyším žádné zvláštní zvuky. Olej dnes vyměněn. Byl čistý bez som špon nebo bordelu. Pravidelně byl měněný. Mám najeto 270.000km Přes pádla nebo přes páku lze bez problémů řadit manuálně v celém rozsahu a rychlosti zde drží a nepadají. Na vagu nejsou žádné chyby (je tam vada jedné svíčky a prasklá zadní žárovka, nic s čím by to mohlo souviset). Co s tím? :) děkuji 0 Quote Link to comment
Lukas Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 Ahoj..temer jiste mas vysypane linearni kulickove lozisko na radici vydlicce. V manualu radi protoze nepredrazuje rychlosti tak zbesile jak v automatickem rezimu. 0 Quote Link to comment
Adamiko Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Zdravím, našel jsem Váš problém, který mě teď začal taky trapit, tak se chci zeptat, jak jste to vyřešil a čím to bylo. Děkuji za odpověď 0 Quote Link to comment
12jirka Posted May 26, 2023 Share Posted May 26, 2023 V 19. 2. 2019 at 22:21, kufik napsal: Ahoj. Od pátku mám problém s DSG. Za studena řadí pěkně, neh*ním to. Jakmile se začne zvedat teplota motoru, tak to začíná. Často nepřeřadí za 4 na 5ku a při plynulé jízdě podřadí na 4 nebo na 3 a auto řve ve 3000 otáčkách. Auto necuká ani neslyším žádné zvláštní zvuky. Olej dnes vyměněn. Byl čistý bez som špon nebo bordelu. Pravidelně byl měněný. Mám najeto 270.000km Přes pádla nebo přes páku lze bez problémů řadit manuálně v celém rozsahu a rychlosti zde drží a nepadají. Na vagu nejsou žádné chyby (je tam vada jedné svíčky a prasklá zadní žárovka, nic s čím by to mohlo souviset). Co s tím? :) děkuji Zdravím, mám ten stejný problém. Můžu se zeptat, čím to je, kde je problém? Díky 0 Quote Link to comment
kufik Posted May 26, 2023 Author Share Posted May 26, 2023 Před hodinou, 12jirka napsal: Zdravím, mám ten stejný problém. Můžu se zeptat, čím to je, kde je problém? Díky Ahoj, problém v mém případě byl v ložisku jednoho z kol. Skrze něj se na každém z kol počítají otáčky a právě jedno z kol posílalo zcela nesmyslné hodnoty otáček. Auto si pak myslelo že jede jinou rychlostí a řadilo nesmyslně. Stačilo napojit na kabel ve VAGu zjistit, které z kol dělá problém a následně vyměnit ložisko/uložení kola. Oprava cca 2-3 tisíce včetně diagnostiky. 0 Quote Link to comment
12jirka Posted May 26, 2023 Share Posted May 26, 2023 před 1 minutou, kufik napsal: Ahoj, problém v mém případě byl v ložisku jednoho z kol. Skrze něj se na každém z kol počítají otáčky a právě jedno z kol posílalo zcela nesmyslné hodnoty otáček. Auto si pak myslelo že jede jinou rychlostí a řadilo nesmyslně. Stačilo napojit na kabel ve VAGu zjistit, které z kol dělá problém a následně vyměnit ložisko/uložení kola. Oprava cca 2-3 tisíce včetně diagnostiky. Paráda, moc díky. 0 Quote Link to comment
Recommended Posts