rosta.matejk Odesláno Únor 23, 2019 Sdílet Odesláno Únor 23, 2019 Zdravím, mohl bych se zeptat, zda-li nemá někdo zkušenosti s výměnou tlakového spínače oleje? Důvod proč píšu, stále mi bliká kontrolka oleje... Pokaždé kontroluji stav a olej je vždy v pořádku. Takže mě napadá jediné, že bude špatně čidlo? Nechce se mi s tím tahat do servisu a na netu jsem moc nenašel, jestli si to dokážu vyměnit sám. Proto se ptám tady na nějakou radu. Nebo jestli Vás napadá ještě nějaká alternativa proč mi to stále bliká...? Díky moc za každý názor :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jaster-83 Odesláno Únor 23, 2019 Sdílet Odesláno Únor 23, 2019 blika ti pri starte na oranzovo alebo preblikava pri jazde na cerveno? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Únor 24, 2019 Sdílet Odesláno Únor 24, 2019 Určitě změřit tlak oleje nejdřív,jestli to opravdu maže. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rosta.matejk Odesláno Únor 24, 2019 Autor Sdílet Odesláno Únor 24, 2019 Nastartuji. Zatím vše v pořádku. A vždy po 300 metrech začne blikat červená kontrolka oleje. Pak třeba zhasne, za minutu zase... A pak bliká stále ale už nepípá. Svítí jen červená. Kdyby to nemazalo, tak už bych byl podle mě v háji.. dělá mi to totiž delší dobu no... už přes dva měsíce cca.. jinak je vše v pořádku. Tak to právě nechápu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
em74 Odesláno Květen 28, 2019 Sdílet Odesláno Květen 28, 2019 (upraveno) Měl jsem podobný problém s Fel.II 1,6, nejdřív to co píšeš (blikající červ.kontr.oleje), později po rozvodech i cvakání při del.cestách a po cca 35-40 km i mlácení z motoru. Tam kde mi dělali auto, chtěli ať přijedu až to bude dělat, jinde mi poradili dle poslechu motoru po nastartování (byl v klidu) ať zkontrolují tlak oleje, ale určitě ať sundají vanu (dekl) pod motorem. Výsledek : po výměně oleje (pův.majitel byl asi zvíře/dobytek/hovado apod.) se začal uvolňovat karbon (jinde jsem četl že to ani nejde, musí se mechanicky čistit) ale hlavně sítko olej.pumpy bylo z 97% ucpáno karbonem/nějakým bordelem), od té doby mi to nedělá jen hydroštely jsou po tomto "fiasku" asi "chycené" a nejsou už tak tiché a po zahřátí a delší jízdě mají sklon "klapat" (u mě klapání při vyjímečně blikající kontrolce přešlo v mlácení (kontrolka při mlácení neblikala)). Tedy mají pravdu s radou tlaky změřit, staří mechanici vždy při x-té výměně sundávali automaticky víko / vanu a kontrolovali + čistili, dnes bohužel se nikomu nechce...cena/čas/peníze apod. důvody ale taky pohodlnost (co si budem povídat...však jsou tam kontrolky/čidla, tak proč dělat práci navíc...). Karbonu tam prý bylo (v mém motoru u Felicie) vidět kam oko dohlédlo (asi ho tam mám krom sítka dosud) a i při rozvodech přiznali že ho tam v motoru 1,6 AEE bylo nečekaně mnoho, vyčistili sítko a vanu a motor od té doby krom startu s kontrolkou nebliká Upraveno Květen 29, 2019 uživatelem em74 zasahování do jiného tématu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.