Přejít na obsah

Dodělávka třetí opěrky do OI

Božan

Doporučené příspěvky

Božane,

toto jsem řešil před několika lety, mám O1 Elegance rv.2002, vzadu byly původně 2 opěrky hlavy a uprostřed loketní opěrka s úložným prostorem, tady v bazaru jsem koupil zadní sedadla z bouranýho Toura a teď tam mám 3 hlavové opěrky a 3 plnohodnotné navíjecí pásy. ( ty původní sedadla jsem si zatím ponechal )

Zkus bazar nebo vrakoviště, snad to seženeš a přehození sedaček je pak otázka chvilky .

Upraveno uživatelem Mi-rek1.8T
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 roky později...

Pre zaujimavost foto zvnutra sedacky vybavenej laktovou opierkou, necham na kazdeho posudenie, ci sa tretie hlavova opierka da nainstalovat. :)

Tie voditka na opierku nie su uplne dotlacene, chyba cca 1cm. Vacsi obrazok kliknutim na nahlad...

P1070075_mini.jpg

P1070076_mini.jpg

P1070077_mini.jpg

Zdravím. Přemýšlím také o dodělání třetí opěrky. Jak se to odčalouňuje, jde to pak i zpět? A kde se dají sehnat plasty do sedadla, co drží opěrku? Jakou opěrku jste použil vy? Z OI či OII? Prostřední tříbodový pás jste neřešil? Díky

Odkaz ke komentáři

Trojbodak som riesil, ale s predajom auta z toho zislo.

Da sa vyrobit "supersedacka" s troma opierkami, trojbodakom a laktovou opierkou, musis ju ale zlozit z dvoch roznych, taka kombinacia sa nepredavala.

Odcalunuje sa to pomerne lahko, vzadu na sedacke su U profily z ktorych vytiahnes plastove okraje potahov.

Na dorobenie tretej opierky to nepotrebujes rozoberat, alebo len vrchnu cast pre zameranie otvorov.

Kup si tie vodiace plasty v skodovke, (jeden s poistkou a druhy bez) podla obrazku priblizne pozri kde su vylisovane diery na voditka, vyrezes dierky a osadis plasty.

Opierky pouzi ake chces, tie z OI maju na sebe zarezy, drzia poziciu aj vytiahnute. OII opierky maju vodiace koliky hladke, nemusia pevne drzat poziciu.

Odkaz ke komentáři

Potrebujes sedacky s trojbodakom a sedacky s laktovou opierkou.

Rozoberies, prehodis plechy pre laktovku do sedacky s pasom, upravis calunenie (vyrezes miesto pre treti pas do calunenia pre opierku), vyrezes dierky pre prostrednu opierku hlavy, rozparas obe calunenia a zosijes spolu spravne dva kusy, nahodis molitan a calunenie, zacvaknes vsetky plasty a mas to hotove. :wallbash:

Odkaz ke komentáři

A sedačku s tříbodovým pásem jsi měl vyhlídnutou z jakého auta? Jinak jsi to hezky popsal, je to složité, ale výsledek může být super. A na káře není potřeba žádný záchytný bod?

Ještě takový dotaz, vidím na obrázku 3 dítka, vejdou do OI dozadu se sedačkama? Pokud by člověk šel do toho tříbodového, zda to má význam...

Zatím toto nepotřebuji, zatím mě štve ta opěrka, když manželka sedí uprostřed a za ní opěrka chybí, když nás jede více. Přijde mi to nebezpečné...

Odkaz ke komentáři

OI face měla tříbodový pás? Já mám OI 2003 face kombi. Mám dělená sedadla ve 2/3 s loketní opěrkou. Loketní opěrku nepoužíváme, tu bych oželel, kdyby nějaké sedačky měly tříbodový pás a opěrku hlavy...

Toto sem sice nepatří, ale co jsi měl za sedačky, když se ti tam vešly:o)? Díky moc.

Odkaz ke komentáři

Já sháněl zadní sedák s tříbodovým pásem a třetí opěrkou asi rok. Nakonec jsem to sehnal na Aukru i ve stejném potahu co mám. Za litr i s předníma ( mám je v garáži). Jinak za mnou mám prcka ve vajíčku, uprostřed holku v dětské sedačce a manželka sedí za spolujezdcem. A v pohodě. Je to z Octávky 2002.

Upraveno uživatelem Pavlus
Odkaz ke komentáři

Já sháněl zadní sedák s tříbodovým pásem a třetí opěrkou asi rok. Nakonec jsem to sehnal na Aukru i ve stejném potahu co mám. Za litr i s předníma ( mám je v garáži). Jinak za mnou mám prcka ve vajíčku, uprostřed holku v dětské sedačce a manželka sedí za spolujezdcem. A v pohodě. Je to z Octávky 2002.

Tak to je paráda, a máš tam i prostřední opěrku?

Jestli tomu dobře rozumím, tak je nepoužíváš a přesto máš uprostřed dětskou sedačku? Vím, že takové jsou, ale bezpečí na tříbodovém uchycení bude vyšší.

Jdu tedy shánět sedačky:o).

Odkaz ke komentáři

Mne tie trojbodove "zostali" doma, aj by som ich predal, ale len s prednymi (vyskovo nastavitelne s airbagmi), pripadne mozem k tomu pustit aj zadnu lavicu s laktovou opierkou.

Prerabka nie je ukoncena, nakolko OI ide z domu...

Ty je máš, ty trojbodové i se třema opěrkama? Dělené ve dvou třetinách?

Zadní lavice s loketní opěrkou, to je to, co tam mám, ne?

A to jsou origo nebo jsi je upravoval, jak jsi již psal? A jaká by byla případně cena? Díky

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

No neviem, ja som to mal vsetko presrobovane do tej lavice s tretim pasom a molitan zozadu vyrezany, nic nezavadzalo. :blink:

Sedacky su ale uz prec v origo stave, takze okrem par fotiek nemam k tomu uz nic a nepozriem ti to zial...

Pozri na obrazky v odkaze, co som daval vyssie, tam zbadas na co laktovku uchytis.

Vysad ju von a tie tri plechove diely skus prilozit na tu druhu lavicu, ako to bude sediet.

Laktovka je zacvaknuta do spodneho plechu, ten sa prehadzuje tiez.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...