Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...
Guest wayne99

Tak podle informací přímo ze zákaznického centra VW do motoru 1.9TDI PD s kódem AXR a prodlouženým servisním intervalem QG1 je nutné (při výměně, ale i doplňování) použít olej se specifikací VW 506.01, tomu odpovídá syntetický Long Life II SAE 0W-30, výrobcem motoru je doporučen Elf Evolution CRV 0W-30, více info na:

http://maziva.heureka.cz/elf-evolution-crv...fikace/#section

pozn.: na svém novém Touru mám najeto 4500 km a olej jsem zatím doplňovat nemusel, je ve 3/4 rysky

Odkaz ke komentáři
Guest domino518
mne tam naliali Castrol Magnatec Diesel 10w-40 B4. ako pozeram na nete tak to ma normu VW505.00,cize tento olej skodi motoru ?

blizim sa k vymene,motor najazdenych 200tis.neviem co sa lievalo donho kedysi.ostat pri 10w40 uz alebo to dat popreplachovat a zmenit na 5w

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 5 měsíců později...
  • o 5 týdnů později...

zdravim prosimvas mate nekdo zkusenost s timto olejem http://www.cc-autodily.cz/olej-motorovy-castrol-1 do PDcka mam octu 1,9TDI PD 74kw predchozi majitel tam nechaval lit long life v origonalnim servise skoda ale to by asi nemel byt problem co myslite?? predem diky za odpovedi ;)

Záleží jaký máte v řídící jednotce nastaven interval výměny, pokud QG0 pak je vše v pořádku, olej který uvádíte splňuje normu VW505.01 a můžete ho bez obav použít, ale jestli měl předchozí majitel v motoru olej Longlife, jedná se pravděpodobně o motor s kódem AXR, který má mít oleje dle normy VW506.01, více se dočtete na tomto odkazu, jde sice o stránky pro majitele Passatů, ale motory v posledních Oktávkách byly stejné:

http://vw-passat.blogspot.com/2007/06/jaky-olej-do-vw-passat-tdi-pd.html

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...
  • o 3 týdny později...

Ahojte. Zdravím všetkých fandov Škody :) Pred pár dňami som doviezol O1 Tour 1,9 TDI PD 74kW r.v.2009 takže sa tu na fóre rozkukávam. Ako prvé chcem vymeniť olej. Naliaty je tam doteraz podľa štítku tento http://obchod.damoslovakia.sk/mobil-1-esp-formula-5w-30-5l/

Môžem ho používať v pohode aj naďalej ? Motor má nabehaných 123 000 km.

 

Vďaka, s pozdravom Rado z Piešťan...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Líbí se mi, jaká se tu kvůli výměně čelního skla rozvinula diskuse ... . Má zkušenost je taková, že mi nikdy nikdo nenutil "zalepení" skla, vždy se sklo měnilo. Ano, vím, že výměna skla má svá rizika, ale stejně to sklo je po nějaké době  a porci kilometrů "osekané" a poškrábané, navíc u staršího auta se už začíná i odlepovat, takže vždy výměna. Mě tedy ca 1000,-kč/rok a spoluúčast 1000,- nezabije, takže sklo mám pojištěné a měním, když je potřeba. 
    • bigfavo vaša objednavka je už pripravena a zajtra ju posielam
    • tak potom si treba nastudovat, ze kedy sa opravuje a kedy meni a ked s tym ides do servisu, tak predsa zhodnotia, v akom je to sklo stave a navrhnu nejake riesenie. ci co len tak niekde das auto s tym, ze netusis, co sa s nim bude diat? to pochybujem.
×
×
  • Vytvořit...