Petta Odesláno Duben 12, 2011 Sdílet Odesláno Duben 12, 2011 No, pokud je v prostoru motoru více než 90 stupňů, tak to asi folií nepůjde.. Moje folie se při aplikaci na zahnuté předměty zahřívají na 40 až 50 stupňů a na konci se zahřívají na 90 stupňů, při této teplotě si folie zapamatuje požadovaný tvar.. Takže by to chtělo znát tu teplotu v prostoru.. Odkaz ke komentáři
Martyp Odesláno Duben 12, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 12, 2011 Ja si myslim,ze nekde ta hranice 90° asi hrave bude..Natoz,kdyz si vezmu,ze jeste neni vedro,jako v lete.. ja pouzival folii primo Di-NOC od 3M... To co pises dava logiku a presne se to tak projevuje.. Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Duben 12, 2011 Sdílet Odesláno Duben 12, 2011 Chladící kapalina v motoru má i víc než 90°C, motor sám o sobě taky dost, takže v tom uzavřeném prostoru to asi nebude problém. Ale bylo by docela zajímavé tam strčit teploměr a někdy změřit. Odkaz ke komentáři
chjetjov Odesláno Duben 12, 2011 Sdílet Odesláno Duben 12, 2011 Myslím že v tom motoru to asi nebude držet nikdy... ptal jsem se na to kluků v Systemcaru a řikali že to ani nemá cenu... ;) Odkaz ke komentáři
Martyp Odesláno Duben 14, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 14, 2011 Jo jako mozny to je..A je to velka skoda.. :P no,budu teda asi muset vymyslet neco jinyho no.. :lool: Jinak s tema pneu me jeste napadl jeden experiment..Matador MP46 Hectorra.. :lool: Prej supr smes,supr drzej,ale horej.. ;) Ale zas za ty prachy.. Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Duben 14, 2011 Sdílet Odesláno Duben 14, 2011 matador ve me nikdy nevzbuzoval zadny zajem :o Odkaz ke komentáři
O.v.i. Odesláno Duben 14, 2011 Sdílet Odesláno Duben 14, 2011 jo kdyz me bylo asi 16 tak jsme to meli na feline doma :o ale tim nechci nic schazovat.. ;) Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Duben 14, 2011 Sdílet Odesláno Duben 14, 2011 Taky máme doma Matadorky, na přívěsném vozíku :o Se říká, že Semperit je předchozí generace Continentalu, Barum Semperitu a Matador Barumu, tak si to přeber ;) Odkaz ke komentáři
Kalic Odesláno Duben 14, 2011 Sdílet Odesláno Duben 14, 2011 dneska jedes :o ;) :( Odkaz ke komentáři
Martyp Odesláno Duben 14, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 14, 2011 (upraveno) Vitto,jako ve mne taky ne,jen tohle je jediny,na co jsem byl ochotnej se podivat...Co jsem slysel reference,tak fungujou supr,ale proste mizej.. :D Misch.: Asi muzu rict,ze pneu me z vetsi casti zivi a takhle bych to urcite nevidel.. :o matador byl koupen koncernem Barum-Continental pred asi dvema roky a v soucasne dobe se ho koncern snazi protlacit vice na trh s tim,ze to bylo na ukor Uniroyalu, ktery uz je urcitym zpusobem na trhu zabehlej,ale zaroven ma dost specifickou nabidku.. A s ostatnima znackama je to jinak,nez pises myslim.. :( Continental je bez pochyby premiova znacka.takze u koncernu No.1, ..Pak je stredni segment,a to je Semperit,cenove dostupnejsi Barum na jehoz urovni je v bezne uzivanych pneu (mysleno v rozmerech 165/70/14, 195/65/15, 205/55/16 apod.) i prave na trh protlacovany Matador.. Navic dezen pneu je asymetrickej a srovnatelnej se vzorky premiovejch znacek jako je Dunlop Sport Maxx TT, GY Eagle F1 Asymmetric, CSC3 apod.. :( Docela by me asi zajimaly i ze zvedavosti.. ;) Upraveno Duben 14, 2011 uživatelem Martyp Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Duben 14, 2011 Sdílet Odesláno Duben 14, 2011 no jediny co si myslim ze kor na RSu budou mizet jako prase abys pak nebyl nasranej ze sis koupil gumu za 2000 bez dane a za dva roky ji budes kupovat znova kdyz sis moh koupit premiovku za 2600 bez dane Odkaz ke komentáři
O.v.i. Odesláno Duben 14, 2011 Sdílet Odesláno Duben 14, 2011 noo pekny vysvetleni :o Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Duben 14, 2011 Sdílet Odesláno Duben 14, 2011 OT: me kdyby vydrzela guma za 2000 dve sezony tak jsem stastnej, ja za dve sezony sjedu i premiovou za 3000 Kc Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Duben 14, 2011 Sdílet Odesláno Duben 14, 2011 to byl jako ilustrativni priklad, evim kolik martin najede, ja mam letni sadu na 3 roky za svym aute :o Odkaz ke komentáři
Martyp Odesláno Duben 14, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 14, 2011 (upraveno) Ja ti rozumim Vitto..Tak ja nakroutim tak 25tis za rok no..Zas kdyby vydrzely dve sezony,jeste by to asi slo,za ty prachy.. Ted co mam ty GY,tak ty jsou na aute treti sezonu tusim a uz nejsou uplne v kondici..Hlavne jsou sjety jako ze dve stejne, treti vic a ctvrta nejvic,coz si nejak nedokazu vysvetlit..I na RSI jsem mel sjety pneu takhle.. ;) Nechapu :o Upraveno Duben 14, 2011 uživatelem Martyp Odkaz ke komentáři
chjetjov Odesláno Duben 14, 2011 Sdílet Odesláno Duben 14, 2011 asi pravidelně řežeš jednu zatáčku když jedeš domu :o ;) Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Duben 14, 2011 Sdílet Odesláno Duben 14, 2011 Vitto,jako ve mne taky ne,jen tohle je jediny,na co jsem byl ochotnej se podivat...Co jsem slysel reference,tak fungujou supr,ale proste mizej.. :D Misch.: Asi muzu rict,ze pneu me z vetsi casti zivi a takhle bych to urcite nevidel.. :o matador byl koupen koncernem Barum-Continental pred asi dvema roky a v soucasne dobe se ho koncern snazi protlacit vice na trh s tim,ze to bylo na ukor Uniroyalu, ktery uz je urcitym zpusobem na trhu zabehlej,ale zaroven ma dost specifickou nabidku.. A s ostatnima znackama je to jinak,nez pises myslim.. :( Continental je bez pochyby premiova znacka.takze u koncernu No.1, ..Pak je stredni segment,a to je Semperit,cenove dostupnejsi Barum na jehoz urovni je v bezne uzivanych pneu (mysleno v rozmerech 165/70/14, 195/65/15, 205/55/16 apod.) i prave na trh protlacovany Matador.. Navic dezen pneu je asymetrickej a srovnatelnej se vzorky premiovejch znacek jako je Dunlop Sport Maxx TT, GY Eagle F1 Asymmetric, CSC3 apod.. :( Docela by me asi zajimaly i ze zvedavosti.. ;) Psal jsem to trochu s nadsázkou, ale někde ta cenová úspora být musí, nebo nás Continental okrádá a vydělává jen na značce a přitom prodává totéž. Na Fabii jsem jezdil Barumky ve 195/50 R15, taky jsem každému tvrdil, jak jsou super a pak jsem sedl do Okty a ojeté Conti SC2 v rozměru 225/40 R18 byly asi 100x tišší. Jasně na to má vliv i auto, ne jen pneu. Rozdíly tady prostě nějaké jsou, ale věřím tomu, že se dost mohou smazat jízdním stylem jednoltivých uživatelů a to co jednomu vydrží 40k km 2 sezóny, skaja vyhazuje po 10 v půlce sezóny. Odkaz ke komentáři
Duri Odesláno Duben 14, 2011 Sdílet Odesláno Duben 14, 2011 Osobnú skúsenosť nemám, ale bracho má Hectory na Cupre už druhú sezónu a je spokojný. Odkaz ke komentáři
Martyp Odesláno Duben 15, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 15, 2011 asi pravidelně řežeš jednu zatáčku když jedeš domu ;) :o No,asi jo,jinak nevim.. :D Psal jsem to trochu s nadsázkou, ale někde ta cenová úspora být musí, nebo nás Continental okrádá a vydělává jen na značce a přitom prodává totéž. Na Fabii jsem jezdil Barumky ve 195/50 R15, taky jsem každému tvrdil, jak jsou super a pak jsem sedl do Okty a ojeté Conti SC2 v rozměru 225/40 R18 byly asi 100x tišší. Jasně na to má vliv i auto, ne jen pneu. Rozdíly tady prostě nějaké jsou, ale věřím tomu, že se dost mohou smazat jízdním stylem jednoltivých uživatelů a to co jednomu vydrží 40k km 2 sezóny, skaja vyhazuje po 10 v půlce sezóny. Jo,tak jasne,ze Matador nebude na urovni CSC3,to je pochopitelny,ale myslim si,ze z casti je to konkurence schopny...Ono je to vsude,kolikrat je technologie vyroby a pouzity materialy stejny jako premiovy znacky (a ted myslim obecne treba autodily na aftermarketu) a jen kvuli tomu,ze je to obrandovany jinak, jsou rozdily v cenach treba 50%... Vis jak,srovnavat barumku s Continentalou,je trosku nepomer, viz to co jsem psal predtim..Takze je pochopitelny,ze jsi ucejtil velkej rozdil.. Me dycky nejvic dostavaj testy pneumatik kde jsou pneu od Dunlopu,prec Conti, Pirelli, Semperity,barumky, az po kingstary, nankangy apod.. :D TO je jako porovnavat chute banau s hroznovym vinem.. :) A jizdni styl samozrejme hodne ovlivnuje to,kolik ktera pneu vydrzi..Ja bych se radil k tem "nevyletnim" ridicum.. :( Duri: Diky za nazor.. :D Odkaz ke komentáři
Doli Odesláno Duben 15, 2011 Sdílet Odesláno Duben 15, 2011 Marťas, jak jsem psal od prosince mám na autě zimní Matador M 59 Nordica, v rozmětu 225/40 R18. Je to asi největší překvapení ze všech pneu co byly na autě, jsou super! Cena je 2500 Kč (bez DPH) když to srovnám s pneumatikou třeba od Pirelli, tak bych měl skoro 3 pneumatiky Matador. A to moje předchozí zimáky byly právě Pirelli 17" (nějaký starší model), který byly úplně tragický, na mokru jak na ledě (psal o tom i Zitny). Od minulý sezóny jsem jezdil s těma Neptunama Dunlop SP SportMaxx GT (nový jsou krásně tichý), od dubna asi do začátku prosince. A musím říct, že přední jsou hodně sjetý za tu dobu, vidím to tak na poslední sezónu (už jsou na zadku). A co se týče hlučnosti, tak je to úplně stejný jako zimní s Matadorama, dokonce bych řekl že ty letní co jsou teď na předku (loni byly vzadu) jsou oskákaný a celkem hlučí. Nejezdím žádnou pilu, drifty apod. Jestli vemeš ty Matadory není se myslím čeho bát! Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Duben 15, 2011 Sdílet Odesláno Duben 15, 2011 Ještě by stálo za to se zamyslet nad tím, kde se gumy kupují - pokud tu doli píše, že měl Matador za 2500,- Kč bez DPH, tak s DPH je to na auto bratru 12000,- Kč za zimní Matadory a já předloni koupil za 15000,- Kč i s dopravou letní Conti SC3, takže za mě radši si připlatím ty 3 tisíce, ono v součtu se pak může ukázat, že na tom ještě vydělám. Odkaz ke komentáři
Doli Odesláno Duben 15, 2011 Sdílet Odesláno Duben 15, 2011 Jenže zimní od Continentalu stojí minimálně 4500 Kč. Conti WinterContact cca 5000-6000 Kč Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Duben 15, 2011 Sdílet Odesláno Duben 15, 2011 Já jezdím na zimu 16", takže jsem ceny zimních 18" nikdy nehledal, ale je pravda, že rozdíl v ceně tam je, i podle oficiálních stránek firmy. Odkaz ke komentáři
Martyp Odesláno Duben 18, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 18, 2011 Tak uz jsem objednal,ty Matadory, zkusim je, jednak ze zvedavosti a jednak si myslim,ze ty gumy budou dobry,dle referenci ktere mam...Jezdi je kamarad i na 400HP Octavii a fungujou dobre,coz si myslim je taky argument.. )) Otazka je,jak rychle zmizi.. ;) A ted hlavolam cislo dve..Rikam si ze kdyz kola,tak by mozna stalo za to k nim i disky.. :D V podstate mam dva favority, jen se rozhodnout... Odkaz ke komentáři
Baurak Odesláno Duben 18, 2011 Sdílet Odesláno Duben 18, 2011 ze bilou ne je snad jasny :-) Odkaz ke komentáři
Martyp Odesláno Duben 18, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 18, 2011 No to prave zas tak jasny neni.. )))) U tech Braidu me prave hlavne laka ta kvalita, kterou jsem si uz i vyzkuosel a taky to ze by to auto bylo hodne jiny no.. ;) Odkaz ke komentáři
Baurak Odesláno Duben 18, 2011 Sdílet Odesláno Duben 18, 2011 tak u me by to jasny bylo, k te tvoji se to podle me vubec nehodi bylo by to jak pest na oko :-) Odkaz ke komentáři
Martyp Odesláno Duben 18, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 18, 2011 Tak vo tom,ze by to na ty kare svitilo by to svym zpusobem bylo taky no.. Odkaz ke komentáři
Baurak Odesláno Duben 18, 2011 Sdílet Odesláno Duben 18, 2011 v tom pripade ok .-) ja jsem na jinej styl :-) Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky