Přejít na obsah

Knoflík ovládání topení.

Chare

Doporučené příspěvky

Prosím o radu. Mám octavii 2 r.v. 2012 a je to taková spleť FL a před FL. Ovladače topení jsou FL. ... Z důvodu odstrojení pro výměnu LED osvětlení jsem sundal ovládací knoflík topení. A nevědomky asi otočil středovým plastem na který se knoflík nasazuje. Nyní nemůžu najít nějakou polohu aby to topilo jak má.. 😄 středový plast se točí dokola má jen v jednom místě zámek který padne do zářezu na otočném knoflíku ale nemůžu se za boha trefit ve kterém místě nasadit. Doraz od do dává právě vrchní kroužek čudlíku .. 😕 Nebo v diagnostice zjistit jak chodi klapky.. ? kde.. ? rady.. ? Díky za odpovědi..

IMG_20200323_152358.jpg

IMG_20200323_152350.jpg

IMG_20200323_152342.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak si nakonec odpovím sám. Už jsem byl téměř rozhodnut že koupím panel nový, ale nedalo mně to a tak jsem panel rozebral a laboroval nad ním. Teď se chci podělit na co jsem přišel kdyby někdo řešil podobný problém.

- Zjistil jsem že pro demontáž panelu stačí vyloupnout pouze prostřední knoflík a ze zadu vyšroubovat  5 torx šroubů.

- Čudlíky jsem nastavil: Teplotu do minima, rychlost ventilátoru na 2 a foukani z výdechu.

Můj problém byl v tom že jsem knoflík teploty sice nacvaknul v požadované poloze, ale při zatlačení na něj vypadnul z kolečka potenciometru a točilo se jím vícemeně naprázdno. A tím se rozhodil chod teplot.

Můj postřeh je nastavit potenciometr oproti druhému zrcadlově (výdechy). Pootočit si plastový kroužek tak aby kolečko s tyčinkou pasovalo do potenciometru ( má z jedné strany drážku) když vám nebude pasovat zámek stačí kroužek se zámkem mírně zatlačit a ozubení vypadne z kolečka s tyčinkou do potenciometru. Až si kolečko nějakým způsobem usadíte. stačí nasadit vrchní kroužek na zámek a zespoda šroubovákem jakoby dotlačit ozubení oproti venkovnímu kroužku. Tím se zacvakne vrchní kroužek do spodního aniž by pak docházelo k chodu na prázdno (při zatlačení kroužku se zámkem mimo kolečko potenciometru). Přidám pár foto. Doufám že to někdo z mého popisu pochopí.. 😄

Pozice potenciometru vuci sobe.jpg

Pozice ovladacu.jpg

Pohled na oboje.jpg

Ozubene kola zespod krytu.jpg

Detail potenciometru smeru foukani.jpg

Detail potenciometru nastaveni teploty.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Dobrý den,

mám asi podobný problém. Podařilo se mi náhodou to kolečko sundat, víc jsem do toho nevrtal. Když otáčím tím kroužkem, topení krásně reaguje, takže mi stačí jen ten čudl zpět nasadit. Jenže nemohu přijít na to, kde má být ten výstupek na kroužku do kterého pasuje zářez na ovládacím kolečku (tak jak jde vidět na úplně první fotce). Nenajde se nějaký dobrodruh co by to u sebe sundal a nahrál mi sem fotku, kde je ten výstupek když je topení v pozici dorazu chladno. Nebo zda někdo neví zda má být při nasazení ten výstupek třeba na 12,6,3,9 hodině. Pět hodin jsem s tím kroutil a nasazoval, ale pořád to mám špatně. Studeno mám někde uprostřed a obě krajní polohy mi topí. Díky za radu a přeji hezký den. 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...