oct97 Odesláno Červenec 5, 2020 Sdílet Odesláno Červenec 5, 2020 Prosím o radu ohledně řetězu pohonu olejového čerpadla. Zjisti jsem, že na mém motoru není napínák řetězu olejového čerpadla. Řetěz je vytahaný a chci jej vyměnit. Dle obrázku v knížce "Jak na to?" je sice vyobrazení mazání motoru, ale je to tam v provedení s napínákem. Rovněž ozubené kolo olejového čerpadla je vyobrazeno s upevněním šroubem. Já mám kolo nalisované na hřídeli čerpadla. Nevím jak mám provést demontáž, jestli stáhnout kolo z olej.čerpadla, nebo kolo z klikovky. Nový řetěz má 50 článků a na mém řetězu je jen 48 článků a ten jsem v náhradních dílech nenašel. Děkuji všem kteří mi dovedou poradit. 0ct97 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tavi Odesláno Srpen 3, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2020 Našel jsem jen tohle ( a tohle). Je to opravdu čerpadlo na 55kW? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
oct97 Odesláno Srpen 5, 2020 Autor Sdílet Odesláno Srpen 5, 2020 V 3. 8. 2020 at 15:38, Tavi napsal: Našel jsem jen tohle ( a tohle). Je to opravdu čerpadlo na 55kW? Děkuji. Mám tam provedení tohle. Dopátral jsem se, že je to stejné jako u Felicie 1.6. Podařilo se mi čerpadlo sundat i s řetězem.Musel jsem ještě vytáhnou vedení měrky oleje a potom šlo čerpadlo vyklonit a sundat řetěz.Nasadit nový řetěz (Felicia) společně s čerpadlem šlo už bez bez problémů. Až jsem se divil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tavi Odesláno Srpen 5, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2020 Takže všechno v pohodě? Ono je ještě čerpadlo pro tyhle motory, co je poháněný samotnou klikou (tj. bez řetězu). Asi by to šlo zaměnint, ale podle všeho nic moc systém (to se zas vyskytuje na pozdějších 1.4 55kW/1.6 77kW). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
oct97 Odesláno Srpen 5, 2020 Autor Sdílet Odesláno Srpen 5, 2020 Před hodinou, Tavi napsal: Takže všechno v pohodě? Ono je ještě čerpadlo pro tyhle motory, co je poháněný samotnou klikou (tj. bez řetězu). Asi by to šlo zaměnint, ale podle všeho nic moc systém (to se zas vyskytuje na pozdějších 1.4 55kW/1.6 77kW). Všechno je O.K. Aspoň to nerachtá. Někdy ve 170 tis. km se vyměnily lágry a kroužky (bez výbrusu), protože byla velká spotřeba oleje. Od té doby spotřeba oleje v pohodě a motor běží skoro jako nový. Snad ještě nějaké km vydrží a až auto doslouží, tak půjde na zasloužený odpočinek.Ještě jednou díky. oct97 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.