Dieselpower Odesláno Srpen 26, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2020 Ahoj prosim vas o radu kdyz jsem jel z prace nebylo kde natankovat a tak jsem dojel s rucickou v rezerve. Večer téhož dne uz jsem nenastartoval. Starter točí ale motor nechytne. Dolil jsem cca 10 litru a nic . Vzduchová klapka chodi normalne. Zkontroloval jsem pojistky i ty u baterky. Prisly rady zkontroluj relé 103 a 109. Prvni zklamani 109 tam neni vubec. 103 jsem mel nahradni vymeneno a beze zmeny. Sundal jsem hadicky od palivoveho filtru ,vymenil ho za novej plus tesnenicka na ventilu sestavil a nic, sundal zadni sedacky odpojil hadice a konektor vytahl ten pazmekt poklepal sestavil a nic . Napadlo me zda li tam jde vubec nafta. A prisel hacek ty s ventilem jsou jen prepadove? Ty zbyle dve dle meho nazoru privod do filtru a odchod do motoru . Tak ta privodni totalne sucha kdyz jsem strikl naftu do hadicky k motoru tak pri startu zmizela ale to bylo tak vse. Mate nejake zkusenosti co stim je?? Nebo kde je problem proc to nechytne? Rok výroby 98, 1.9 ,81kw.diesel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Srpen 26, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2020 co sací koš jak si měl málo nafty moh nasát bordel ze dna nádrže a ucpat se vyndal bych to rozebral a vyčistil novej filtr ste po výměně zalili naftou?? a ted ta 109ka že by fakt nebyla to je dost divný po otočení klíčku problikne žhaveni? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dieselpower Odesláno Srpen 26, 2020 Autor Sdílet Odesláno Srpen 26, 2020 Ahoj filtr jsem zalil naftou , mel jsem v podezreni ze netahne cerpadlo,sundal jsem hadicku vrazil ji do petky s naftou a naftu ai bralo a prepadem sla zpet ale nastarovalo to. Saci kos jsem nekontroloval nenapadlo me to. Ted k tomu rele 109. Mas tu foto nad tou 103 je jska si krabicka do ktere vede taky dost dratku ale sundat asi nejde 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Srpen 26, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2020 takto to mam já 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dieselpower Odesláno Srpen 26, 2020 Autor Sdílet Odesláno Srpen 26, 2020 No to je hezky ,urcite to nebudu predelavat,kdyz to predtim normalne jezdilo,fungovalo, a vzdy nastartovalo. Zavada bude asi nekde jinde 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Daniela Odesláno Prosinec 10, 2021 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2021 Ahoj ,mám ten sami problém ,co tu psal pan viz horní příspěvek ,mám Octavia 1 1.9TDi 66kw, r.v. 2006 startuje ale nechytne,prvně to začlo tím ,když sem startovala za tepla ..vždy to chytlo ,ale “motalo” to chvilku déle ,než na studených start ,který byl vždy na “drnc” pak se startovani na teplý start zhoršovalo ,(chytalo to déle ) a zacla sem to řešit u mechaniků,ale pokaždé když sem někam přijela ,tak octa nastartovala na “drnc” tak mi řekli ať jezdím dal ,pak šlo auto na servis (kvůli něčemu jinému ) a poté co byla v servise už nechytla ani na studených start ,nyní je už 14dni u mechanika ,který udělal rozvody ,vyměnil čidlo kliky vačkové hřídele ,a auto stejně nenastartuje.,prolezl všechny kabely a nikdo už vážně nevi si rady čím by to mohlo být ,prý snad vstřiky- ale to mě přijde hloupost když sem ještě nedávno ,jezdila s octou 160km /hod prosím poradil by někdo ? situace je fakt opravdu urgentní !!!! Proto zde nechám i svůj kontakt 702826691 dekuji Daja V 26. 8. 2020 at 16:06, Dieselpower napsal: Ahoj prosim vas o radu kdyz jsem jel z prace nebylo kde natankovat a tak jsem dojel s rucickou v rezerve. Večer téhož dne uz jsem nenastartoval. Starter točí ale motor nechytne. Dolil jsem cca 10 litru a nic . Vzduchová klapka chodi normalne. Zkontroloval jsem pojistky i ty u baterky. Prisly rady zkontroluj relé 103 a 109. Prvni zklamani 109 tam neni vubec. 103 jsem mel nahradni vymeneno a beze zmeny. Sundal jsem hadicky od palivoveho filtru ,vymenil ho za novej plus tesnenicka na ventilu sestavil a nic, sundal zadni sedacky odpojil hadice a konektor vytahl ten pazmekt poklepal sestavil a nic . Napadlo me zda li tam jde vubec nafta. A prisel hacek ty s ventilem jsou jen prepadove? Ty zbyle dve dle meho nazoru privod do filtru a odchod do motoru . Tak ta privodni totalne sucha kdyz jsem strikl naftu do hadicky k motoru tak pri startu zmizela ale to bylo tak vse. Mate nejake zkusenosti co stim je?? Nebo kde je problem proc to nechytne? Rok výroby 98, 1.9 ,81kw.diesel. Dobrý den ,mám asi ten podobný problém ,mohu se zeptat čím to bylo - a jak jste situaci vyřešil ? Děkuji Daja V 26. 8. 2020 at 16:06, Dieselpower napsal: Ahoj prosim vas o radu kdyz jsem jel z prace nebylo kde natankovat a tak jsem dojel s rucickou v rezerve. Večer téhož dne uz jsem nenastartoval. Starter točí ale motor nechytne. Dolil jsem cca 10 litru a nic . Vzduchová klapka chodi normalne. Zkontroloval jsem pojistky i ty u baterky. Prisly rady zkontroluj relé 103 a 109. Prvni zklamani 109 tam neni vubec. 103 jsem mel nahradni vymeneno a beze zmeny. Sundal jsem hadicky od palivoveho filtru ,vymenil ho za novej plus tesnenicka na ventilu sestavil a nic, sundal zadni sedacky odpojil hadice a konektor vytahl ten pazmekt poklepal sestavil a nic . Napadlo me zda li tam jde vubec nafta. A prisel hacek ty s ventilem jsou jen prepadove? Ty zbyle dve dle meho nazoru privod do filtru a odchod do motoru . Tak ta privodni totalne sucha kdyz jsem strikl naftu do hadicky k motoru tak pri startu zmizela ale to bylo tak vse. Mate nejake zkusenosti co stim je?? Nebo kde je problem proc to nechytne? Rok výroby 98, 1.9 ,81kw.diesel. Dobrý den ,mám asi ten podobný problém ,mohu se zeptat čím to bylo - a jak jste situaci vyřešil ? Děkuji Daja 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Prosinec 11, 2021 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2021 S jakym provlemem jsi daval auto do servisu,kdyz to jeste startovalo ? Auto tedy toci starterem ale nechytne ? Rozsviti se zhaveni pri zapnuti klicku ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Prosinec 11, 2021 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2021 Startuje ale nechytne , dobrý. Mechanik potřebuje poradit? Kdybych potřeboval poradit já(nebo někdo takový samodomo mechanik), tak to beru . To nemá diagnostiku? Nebo s ní neumí pracovat? Nevyčetl chyby - hodnoty čidel před další opravou ? Pokud už byly problém y se startováním. Teď jde o to jestli je problém v nastavení rozvodů, nebo je to předchozí závadou . Rozvody řešit nebudu, to bych musel vidět. Předchozí závada-přesto že to tak nějak startovalo a jezdilo ?, může být v nastavení bohatosti směsi, tj teploty vody , vnější vzduch , nasavaný vzduch teplota/tlak . Nemusí to být závady které rozsvítí kontrolku motoru . Zoxidovaná svorkovnice , nebo i jen připojení vodiče do pinu . Typicky svorkovnice čidla teploty vody , ale i svorkovnice T14b (za akumulátorem) pěkně oxiduje a jde přes ni většina čidel. Se směsí dokáže pěkně zablbnout i spolupráce čidel tlaku vzduchu před/za turbem při netěsnosti potrubí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.