Šváb Odesláno Červen 6, 2021 Sdílet Odesláno Červen 6, 2021 Zdravím všechny ve spolek, mám Octavii 1,6 MPi, 74kW, AKL, r.v. 98 a mám s ní následující problém - někdy se stane, že po normálním úspěšném nastartování motor po asi 10s zhasne a následně nejde nastartovat. Podaří se až po několika dlouhých pokusech. Také se mi párkrát stalo, že jsem nastartoval normálně, ale po chvilce mi samy od sebe vyletěly volnoběžné otáčky někam ke 3.000, nereagovalo to na plyn a po chvilce se to vrátilo zpět k normálu. Diagnostika ukazovala 00525 - Sonda lambda (G39) 07-10 - signal prilis nizky - Sporadicky 00525 - Sonda lambda (G39) 27-00 - nesmyslny signal 00525 - Sonda lambda (G39) 05-10 - vstup otevren - Sporadicky 00522 - Snimac teploty chladici kapaliny (G62) 30-10 - preruseni n.zkrat na plus - Sporadicky 00537 - Regulace lambda 19-10 - spodni hodnota dorazu - Sporadicky Vyčistil jsem kontakty na snímači teploty, ale chyba vyskakuje pořád, tak jej vyměním. A teď mám konkrétní otázku - měřil jsem lambda sondu osciloskopem přímo na konektoru - výsledky jsou na přiložených fotkách (různá napěťová i časová měřítka). Podle těch průběhů je lambda vadná nebo ne? Měřeno při zahřátém motoru a při volnoběhu. Při zapnutém klíčku, ale stojícím motoru, je na lambdě ss napětí přesně 1,5V. Díky za posouzení a za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 6, 2021 Sdílet Odesláno Červen 6, 2021 Vymen cidlo teploty vody a bude to podle me dobry. Lambda podle me vykazuje chyby, protoze nezvladla zregulovat tu spatnou smes. Ohledne osciloskopu ti nereknu jestli jsou namereny vysledky dobry nebo spatny, ale podle me dobry. Hodnoty se porad menily, jak se snazila regulovat. Spatna lambda by podle me davala porad stejny signal, ale treba pisu blbost. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Červen 6, 2021 Sdílet Odesláno Červen 6, 2021 Taky to chce vypinovat svorkovnici čidla teploty vody ( hlavně pin 3a4) vyčistit kontakty a zkontrolovat spojení vodič-pin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gangbing Joe Odesláno Červen 8, 2021 Sdílet Odesláno Červen 8, 2021 Souhlasim s již zmíněnym. Čidlo teploty vody. Dělalo mi to přesně to samý. Nestartoval, chcípal, po několika pokusech zase chytil a bylo cítit nespálené béňo. Otáčky někdy stoupaly pomalu až k omezovači. Oprava sám na parkovišti za 150,- Kč a od tý doby klid. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Šváb Odesláno Červen 13, 2021 Autor Sdílet Odesláno Červen 13, 2021 Tak jsem vyměnil čidlo teploty vody a zatím auto startuje normálně (klepu na dřevo) a ani v chybách ve VAGu se mi čidlo teploty neukazuje. Ale ukazuje se mi tam 00525 - Sonda lambda (G39) 07-10 - signal prilis nizky - Sporadicky tak nevím - vyměnit ji, nechat zatím být? Je po ní? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.