tstuchlik Odesláno Listopad 21, 2022 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2022 (upraveno) Zdar a sílu, mám takovej asi větší problém - vyjížděl jsem z vedlejší cesty doleva, něco citelně bouchlo u LP kola a od té doby slyším za jízdy cvakání (podle rychlosti kola). Kdykoli uberu plyn, vyřadím, tak to zesílí, přidáním plynu při zařazené rychlosti to téměř zmizí (není slyšet). Šrouby kol ok, matice poloosy ok, tlumiče ok, klouby poloosy asi ok. Na heveru jsem zjistil otáčením LP kola na neutrál, že po každé cca 1/2 otáčce kola to slyšitelně lupne z prostoru diferenciálu a to v obou směrech točení. Při zařazeném kvaltu mi jde pootočit kolem o cca 5cm - a na kloubech poloosy to viditelnou vůli nemá. Vůle v pootočení je očividně až někde vevnitř pod přírubovým trnem pro poloosu. Vím, že na dálku to asi nevyřeším, ale tuší z vás někdo prosím, kterým směrem se vydat, po čem jít? Předem díky. https://youtu.be/kMuhjgCcaxo Upraveno Listopad 21, 2022 uživatelem tstuchlik Upřesnění 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 21, 2022 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2022 Ahoj, no vypada to, ze bud bude neco s prevodovkou/diferakem nebo je KO kloub u prevodovky. Taky mi u DLP prevodovky uletel nyt z diferaku a poskodil obal. Dal jsem jinou s delsimi kvalty (z 1.6/55kw) a mam klid 😉 1 Citovat Odkaz ke komentáři
tstuchlik Odesláno Listopad 21, 2022 Autor Sdílet Odesláno Listopad 21, 2022 (upraveno) Konny: Díky, něco takového bych od toho čekal. Kromě toho vnitřního kloubu (ten je podle mne ok)... Jen mne zajímalo, jestli se s tím už někdo někdy setkal a co to může být konkrétněji. Bez zátěže klepe, na rovině, z kopce, do kopce, po kvalitní cestě i po hrbech, bez ohledu na zatáčení... Jsem z toho kapku konsternován... A nýt to nebude - už jsou tam svorníky... Upraveno Listopad 21, 2022 uživatelem tstuchlik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 21, 2022 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2022 Ten diferak jsi ty nechal predelavat? Asi nezbyde nic jinyho, nez sundat poloosu z kloubu a uvidis kde je chyba... 1 Citovat Odkaz ke komentáři
tstuchlik Odesláno Listopad 21, 2022 Autor Sdílet Odesláno Listopad 21, 2022 Konny: Ano. S výměnou oleje a kontrolou a čištěním vnitřku... No uvidím - asi ve středu půjde ovce na zvedák a jukneme na to... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 21, 2022 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2022 Tak pak dej vedet, co jsi zjistil 😉 1 Citovat Odkaz ke komentáři
tstuchlik Odesláno Prosinec 3, 2022 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2022 (upraveno) Zdar fšici, takže problém s klapáním měl na svědomí ulomenej kus pojistného kroužku jednoho z ozubených kol. Asi i proto, jak málo je pravděpodobný, že praskne, tu nikdo nevěděl, co s tím je. Omlel cestou ve skříni víko diferáku a dostal se až do hnaného soukolí s diferenciálem, kde mi úplně ohlodal jeden zub a kdovíco ještě. Olej plnej pilin a totálně omlácenej a obroušenej kousek kroužku jsem našel na ozubení hnaného hřídele pro vnější ozubení diferáku. Teď si dám oraz a ovce mi jezdí s převodovkou DRY a novým olejem... Zkusím převodovku vyprat (s aviváží a na 40°C 😄 ) a samodomo zrepasovat. Budou tam vůle jako kráva a pár večerů práce... Převodová kola vypadaj docela ok a snad se mi povede ji oživit... Když ne, tak jedeme dál a žádnej stres... 😉 Upraveno Prosinec 3, 2022 uživatelem tstuchlik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 3, 2022 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2022 No hezky, ma cenu se s tim vubec drbat? Ja mam misto DLP nasazenou DRY z 1.6/55kw a uz bych zpet tu puvodni nechtel, protoze ma zbytecne kratky prevody. Tato je na jizdu prijemnejsi 😉👍 1 Citovat Odkaz ke komentáři
tstuchlik Odesláno Prosinec 3, 2022 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2022 Kdyby šlo jen o ekonomickou návratnost, tak bych se na to vykašlal. Ale jde mi spíš o to, že převodovky byly pro mne vždy španělská vesnice. Domeček plnej koleček 😄 . Tak se chci hecnout, vše vyčistit a (snad kromě zubů těch spárovanejch kol) zvládnout ji oživit beze spěchu a kolečko po kolečku. Nikomu to prodávat nebudu, je to spíš pro můj pocit. DRY tam teď mám taky a můžu potvrdit, že to je lepší. Jen je od minula zahnojená až hrůza. Takže si dám na léto rozborku a k údržbě přibyde i pucování... 😉 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 4, 2022 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2022 Chapu, ze se chces necemu novymu priucit 😉. Ta DRY tedy asi uz zustane na octe, ze? 1 Citovat Odkaz ke komentáři
tstuchlik Odesláno Prosinec 4, 2022 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2022 Ano, dokud bude fungovat, tak asi nejspíš ano... 😉 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.