Jump to content

Výměna sedaček - jiné konektory

Recommended Posts

Ahoj, rád bych dal do Octavie II, r.v. 2009 sedačky z Octavie II, r.v. 2004. Mají ale jiný ten žlutý konektor (airbagy). Je to jen jiný konektor a stačí to předrátovat, nebo je tam nějak jiná elektronika? Případně, existuje adaptér? (Moc se mi ty konektory přehazovat nechce). Díky!

hele já do face RS dával sedačky z předface ‎L&K, kvůli el. pojezdům a sedačky sem nechal přečalounit na Kodiaq RS.

a co si pamatuju řešil se jen konektor airbagu, ten se přepinoval a pak sem řešil v autě dotažení elektriky k těm pojezdům aby to šlapalo.

V 29. 5. 2023 at 9:49, Vlkodlak napsal:

Díky. No a myslíte, že to je fakt úplně stejné? Třeba můj opravář tvrdil, že se tam nějak změnila elektronika, což se mi moc nezdá. A pořadí těch jednotlivých drátků bude taky stejné?

Je třeba tam dát jiné konektory s piny od airbagů, vše ostatní - výhřev, pás, zapojení el. posuvu) pouze v případě paměťové sedačky řidiče si RJ z předFL ve FL autě stěžuje na komunikaci s komfortní RJ adr 46, ale na funkci nemá vliv.

Pokud někdo tvrdí, že se tam změnila elektronika, tak bohužel netuší o čem mluví.....

Edited by Rolbař

Díky, tak já to teda zkusím přepojit. Ještě poprosím o asi dost základní radu: Jaký je postup přepinování těch konektorů? Případně je lepší / jistější koupit konektory nové, ustřihnout drátky a zapojit do nových konektorů? A kde je koupit? Úplně nejvíc by mne potěšila redukce, ale ta asi neexistuje ...

• 3 months later...

Nakonec jsem to fakt přepájel, díky. Protože jsem přehazoval sedačky z jednoho auta do druhého, ucvaknul jsem konektory u obou sedaček, prohodil je a připájel. Vše vypadá ok.

Napadla mne ale otázka: Jak ověřím, že to je fakt funkční? Nějakou diagnostikou, nebo to jde jednodušeji? A pokud se hodí diagnostika, doporučili byste mi nějakou dobrou a přijatelně drahou? Před nějakou dobou jsem zkoušel takové ty čínské, co se zastrčí do konektoru v Octavii a spojí se s aplikací v telefonu přes bluetooth, ale to moc nefungovalo.

kup si kabel z ciny na VCDS a budes spokojony- na zakladne veci bohate staci, vies si tam vela veci dokodovat ak budes chciet na youtube je vela navodov a ine veci okolo vies 😉  a jak vyskusas ??? tak zapni vsetko co dana sedacka vie a uvidis ne? ci elektriky posun funguje, ci ide vyhrev a neviem ake dalesie moznosti sedacka ma