Přejít na obsah

Výměna sedaček - jiné konektory

Vlkodlak

Doporučené příspěvky

hele já do face RS dával sedačky z předface ‎L&K, kvůli el. pojezdům a sedačky sem nechal přečalounit na Kodiaq RS.

a co si pamatuju řešil se jen konektor airbagu, ten se přepinoval a pak sem řešil v autě dotažení elektriky k těm pojezdům aby to šlapalo.

Odkaz ke komentáři
V 29. 5. 2023 at 9:49, Vlkodlak napsal:

Díky. No a myslíte, že to je fakt úplně stejné? Třeba můj opravář tvrdil, že se tam nějak změnila elektronika, což se mi moc nezdá. A pořadí těch jednotlivých drátků bude taky stejné?

Je třeba tam dát jiné konektory s piny od airbagů, vše ostatní - výhřev, pás, zapojení el. posuvu) pouze v případě paměťové sedačky řidiče si RJ z předFL ve FL autě stěžuje na komunikaci s komfortní RJ adr 46, ale na funkci nemá vliv.

Pokud někdo tvrdí, že se tam změnila elektronika, tak bohužel netuší o čem mluví.....

Upraveno uživatelem Rolbař
Odkaz ke komentáři

Díky, tak já to teda zkusím přepojit. Ještě poprosím o asi dost základní radu: Jaký je postup přepinování těch konektorů? Případně je lepší / jistější koupit konektory nové, ustřihnout drátky a zapojit do nových konektorů? A kde je koupit? Úplně nejvíc by mne potěšila redukce, ale ta asi neexistuje ...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Nakonec jsem to fakt přepájel, díky. Protože jsem přehazoval sedačky z jednoho auta do druhého, ucvaknul jsem konektory u obou sedaček, prohodil je a připájel. Vše vypadá ok.

Napadla mne ale otázka: Jak ověřím, že to je fakt funkční? Nějakou diagnostikou, nebo to jde jednodušeji? A pokud se hodí diagnostika, doporučili byste mi nějakou dobrou a přijatelně drahou? Před nějakou dobou jsem zkoušel takové ty čínské, co se zastrčí do konektoru v Octavii a spojí se s aplikací v telefonu přes bluetooth, ale to moc nefungovalo.

Odkaz ke komentáři

kup si kabel z ciny na VCDS a budes spokojony- na zakladne veci bohate staci, vies si tam vela veci dokodovat ak budes chciet na youtube je vela navodov a ine veci okolo vies 😉  a jak vyskusas ??? tak zapni vsetko co dana sedacka vie a uvidis ne? ci elektriky posun funguje, ci ide vyhrev a neviem ake dalesie moznosti sedacka ma

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • I když je toto vlákno již několik let mrtvé, rád bych popsal pro ty, kteří před tímto problémem stojí poprvé, jak se dveře štelují správně. Dveře se štelují šrouby na pantech vždy v horizontální rovině. Přítlak spodního nebo horního rohu dveří se šteluje šrouby na dveřích. Výška dveří na straně zámku (většinou dveře stářím spadnou a jdou špatně zavřít) se šteluje šroubama na spodním pantu na karoserii. Na předních dveřích je jeden šroub z interiéru a druhý z venku (na předních dveřích se k tomu šroubu dá dostat po oddělání zástěrky a částečně podběhu předního kola). Na horní pant, pokud není poškozený, většinou není nutno sahat. Pokud je auto na heveru, je nutno počítat s tím, že až se auto sundá, tak se karoserie prohne a dveře si trochu sednou. Tudíž je nutno dveře v autě na heveru utáhnout tak, aby byly mírně nad ideální polohou zámku. Postup výškového seštelování předních dveří: povolit šrouby na přením kole a dát auto na hever sundat přední kolo a zástěrku (na třech šroubech a dvou plastových západkách, které by se měly před sundáním vyvlíknout) vyšroubovat 2 šrouby na podběhu na straně ke dveřím (není nutno sundavat celý podběh) a povolit šroub na spodním pantu dveří, který je za podběhem dobře dosažitelný. Nyní dveře visí na spodním pantu pouze na jednom šroubu. sundat obložení interiéru z duhé strany spodního pantu (na dvou šroubech) a povolit druhý šroub pantu. Šroub je poměrně hluboko v díře u držáku konektoru kabelů dveří. Je nutná ráčna s nástavcem, nebo torx zástrčný klíč s nějakou trubkovou násadkou. V tomto okamžiku se dveře vlastní vahou propadnou a jdou zavřít jen, když se nadzvednou. dveře přivřít a podložit tak, aby byly mírně nad ideální polohou (používat dřevo a hadry, aby se nepoškrábala barva). Pokud člověk nemá k dispozici dříví příslušné velikosti, dá se použít druhý hever. Utáhnout vnější šroub pantu od kola. Musí se to párkrát vyzkoušet a dostat do ruky sílu utažení šroubu i výšku nadsazení dveří. Nakonec utáhnout vnitřní šroub. Je to docela milimetrová práce, protože při odhadování nadsazení dveří je nutno vzít v úvahu, že dveře si sednou dvakrát: jednou, když se sundá podložení dveří po utáhnutí šroubu pantu a podruhé, když se auto sundá z heveru. Takže se to musí párkrát zopakovat. Nicméně, kdo si dá záležet, má dveře seštelovány lépe než ze servisu, kde se s tím nikdo nepáře.  
    • Tak dnes jsem překonal 1500 km, píšu si to tady do deníčku 😄. Přes víkend to kašlu, to vedro je hrozné, dnes jsem jel 40 km a tachometr mi ukazoval 35,9°C - hruzinec. Jet nějaký delší kopec, tak mě jebne.🙈
    • No myslím, že jsi určitě neudělal chybu. Tak ať jsi taky spokojený. Já jsem zatím max. spokojený 😉👍 
  • Vytvořit...