Přejít na obsah

Octavia 1.6 BFQ - za jízdy "spadne" ukazatel teploty chladící kapaliny na "nulu"

Doporučené příspěvky

Dobrý den, 

prosím poraďte mi. 

U octavia tour motor 1.6 BFQ se mi před nedávnem stalo, že za jízdy ( léto, teplo a motor již jistě zahřátý) najednou ukazatel teploty spadl na začátek stupnice (teplota předpokládám klesnout nemohla)  stalo se to několikrát někdy se to za chvíli umoudřilo a ukazovalo zase "90" pak to bylo v pořádku a zase atd. 

zkusil jsme zapojit takovou tu krabičku elm/obd a propojit s mobilem, za jízdy (kdy ukazatel fungoval) to ukazovala přes 100 C, což mne vyděsilo, ale jak jsem se tu dočetl tak ukazatel "kecá" v těch "90" a tohle auto běžně má teplotu přes 100.

Bohužel se mi nesešla situace kdy  by se  přihodil popisovaný problém (pád ručičky na "nulu" a současně byla zapojená a funkční "krabička a telefon" (občas se to seká a podobně) takže nevím co by se  v takovém případě ukazovalo na telefonu. 

Otázka zní co s tím, a v tuto chvíli především, zda to je riziková situace pro vozidlo (zda hrozí přehřátí, že auto má horký motor ale myslí si že studený a tak nechladí a pod. )

případně jestli jako nouzové řešení pomůže topení na plno, či klimatizace atd.... 

Děkuji předem za jakékoliv rady a připomínky.

Upraveno uživatelem RPK
překlepy+2 slova
Odkaz ke komentáři

Nevím, proč řešíte, jestli zapnout topení, nebo podobně, řešte, co udělat, aby byla ručička správně. Pokud je motor evidentně správně zahřátý (100°C je zde opravdu OK), pak bych začal čidlem teploty, pokud diagnostika nic neukazuje. Přiznám se, že nevím, jestli tu je jedno, nebo dvě (jedno budík, druhé ŘJ motoru), už to auto fyzicky 20 let nemám a měl jsem verzi 74 i 75kW. Autu se nic nestane, maximálně bude mít občas bohatší směs, což by se ihned projevilo na spotřebě. Pokud toto nepomůže, potom to může dělat kabeláž, ŘJ, nebo budíky.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zdravim podarilo se to nejak vyresit?

Ja mam trochu opacny problem. Na Octavia 1 1.6 75kW AVU mi uz nekolik let pri jizde na dalnici sem tam stoupne ukazatel teploty z 90°C na 100°C a zpatky na 90°C. Posledni pul rok ale uz se to deje hodne casto stim ze ukazatel teploty jde z 90°C na 110°C a zpatky na 90°C. Kamarad mi poradil ze to mozna bude odpalney stabilizator napeti na pristojove desce. Do pristojove desky se mi ale nechce vubec hrabat pokud to nebude uplne nutne. 

Vymenim cidlo teploty a uvidim jestli to nahodou pomuze. 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...