ducky.domini Posted June 27, 2023 Share Posted June 27, 2023 (edited) Zdravím, chtěl bych si pořídit octávii sloužila by jako každodenní auto trasy město 20% / mimo město 80 %. Chtěl bych ji s kulou kdyby byl sem tam potřeba vozík takže aby něco utáhla a potom na občasné výlety po ČR. Osobně se rozhoduji mezi benzínem 1.6 ( 74kW ) nebo naftou 1.9TDI ( PD ) jen si nejsem jistý ohledně výkonu které to byli. Jde mi také hlavně o servis. v TDI jsem se nikdy nehrabal ale když člověk chce tak jde vše. Nejsem žádný profesionál ale zatím co bylo potřeba sem si udělal a internet je plný návodů. Budu rád za jakoukoliv radu, odpověď od Vás do čeho by jste mi doporučili jít i když to bude 50/50 budu rád za všechny názory. 🙂 Díky moc Edited June 27, 2023 by ducky.domini 0 Quote Link to comment
RadimCep Posted June 27, 2023 Share Posted June 27, 2023 Na tahání spíš tu 1.9TDI. Případně 1.8T pokud chceš benzín. 0 Quote Link to comment
Konny Posted June 27, 2023 Share Posted June 27, 2023 Kolik denne najedes? Na tahani voziku je lepsi TDI a jestli budes jezdit po dalnici nebo tocit dost kilometru, tak zase TDI. Do mesta a na kratky trasy zase benzin. 0 Quote Link to comment
ducky.domini Posted June 27, 2023 Author Share Posted June 27, 2023 před 2 minutami, Konny napsal: Kolik denne najedes? Na tahani voziku je lepsi TDI a jestli budes jezdit po dalnici nebo tocit dost kilometru, tak zase TDI. Do mesta a na kratky trasy zase benzin. To je různé .. někdy 300km za týden někdy zase najedu jen 50km za týden. Co se tyče města tak tam bych jezdil minimálně. Co jde si vyřídím přes MHD nebo pěšky. A jakou verzi v TDIčku.. Jak jede ta 66kW verze ? 0 Quote Link to comment
Konny Posted June 27, 2023 Share Posted June 27, 2023 To bych tedy byt tebou zustal u TDI. Osobne jezdim s 1.6/74kw, ale kdyz naftu, tak 81kw. Preci jen je lepsi mit vetsi vykon nez ma 66kw 😉 0 Quote Link to comment
ducky.domini Posted June 28, 2023 Author Share Posted June 28, 2023 před 5 hodinami, Konny napsal: To bych tedy byt tebou zustal u TDI. Osobne jezdim s 1.6/74kw, ale kdyz naftu, tak 81kw. Preci jen je lepsi mit vetsi vykon nez ma 66kw 😉 Ta benzínová 1.6 / 74kW mě zaujala nejvíce ale nejspíše půjdu do té nafty ale přemýšlím, že bude stačit PD 74kW. 🫣 0 Quote Link to comment
Konny Posted June 28, 2023 Share Posted June 28, 2023 PD uz je novejsi, ale uz neni tak blbuvzdorny jako klasicka rotacka 😉. 1.6 neni spatna, ale motory casto okolo 200tis zacnou zrat olej a na dalnici diky kratke prevodovce dost toci. 1 Quote Link to comment
Majkl_ Posted June 29, 2023 Share Posted June 29, 2023 Já jsem měl 1.6 74kW a 3x jsem měnil převodovku. Pokaždé stejný problém - servané nýty. Začalo to chrastěním převodovky při couvání. Až po repasu převodovka držela. A co píše Konny, pod to se podepisuji. Pokud jezdíš 80% mimo město tak bych šel asi do 1.9 🙂 1 Quote Link to comment
Recommended Posts