Přejít na obsah

Pískání/skřípání od zadních brzd při pomalém couvání a popojíždění dopředu

Kisak

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni, potřeboval bych radu. Od ledna jsou vzadu na autě (2.0 TDI, 110 KW) nové brzdy (desky Bosch + kotouče Brembo) - nechával měnit ještě původní majitel auta (bohužel operák tlačil na cenu před prodejem auta, takže tam nacpali takovouto kombinaci). Při pomalém couvání od brzd bylo slyšet takové pískání/skřípání jakoby kov na kov. Nechal jsem v servise udělat údržbu brzd, bohužel se celá věc ještě zhoršila a nedělá to už jen při couvání, ale i při pomalém popojíždění dopředu. V servise mi řekli, že dle nich to dělají destičky, ale možná bude nutné vyměnit i kotouče. Vzhledem k tomu, že desky i kotouče mají najeto asi 10.000 km, a navíc jsou zadní, se mi takovýto zásah za docela hodně peněz nepozdává. Neřešil jste někdo podobný problém? Děje se to pouze při pomalém popojíždění, aniž bych šlapal na brzdu. Jakmile začnu brzdit, zvuk přestane. Předem velmi děkuju za reakce

Odkaz ke komentáři

Na Rapidu jsem musel vyměnit kotouče I desky protože mi to začalo pískat taky. Bylo to v době kdy byly kotouče na výměnu. Použil jsem sadu Brembo, kterou používám i na Octavia II a nemůžu si stěžovat. Ještě se podívej na krycí plech kotoučové brzdy jestli se nedotýká kotouče protože to dělá taky pěknou paseku. Předpokládám že máš třmeny v pořádku a nevykazují žádnou vadu ani na mechanice ruční brzdy.

Odkaz ke komentáři

Krycí plech je v pořádku, třmeny taky... auto má asi tři týdny po technické, která byla bez problémů. Jde o to, že mě to pískání, respektive dalo by se říct vyloženě skřípání děsně vadí (jakmile někoho vezu a parkuju, tak se na mě každý kouká, co to je za šílený zvuky). Auto jinak brzdí hezky včetně ruční brzdy, ale ty zvuky jsou vážně šílený...😖Asi půjdu cestou výměny destiček. Kotouče jsou Brembo, tak k nim dám i desky stejné značky a uvidíme...

Odkaz ke komentáři
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...