Přejít na obsah

Gufero převodovky - pravá strana, výměna i s pouzdrem


MROZ

Doporučené příspěvky

Ahoj přátelé tohoto vozu.

Měnil jsem tekoucí gufero na hřídeli poloosy na levé straně. Když už jsem to měl vypuštěné, tak jsem preventivně vyměnil i kroužek na straně pravé, což jsem neměl dělat, protože teď je levá strana suchá a pravá teče. Při vyndavání kroužku jsem trošku zohnul ten rantlík pouzdra gufera (ano já vím, jsem idiot, netřeba na to více upozorňovat), ale pouze ten vnější krycí, nicméně se to mohlo celé trošku hnout a mohla vzniknout netěsnost, kterou to teď kape. Dle DP se má to pouzdro vypáčit šroubovákem a pak přes závit v diferenciálu nalisovat nové pouzdro i s kroužkem. Trošku se bojím toho páčení šroubovákem, abych pravdu řekl.

Nedělal jste to někdo někdy? Je to v pohodě? Nerad bych se dostal do dalšího kroku, kterým je vyndání převodovky 🙂

Ještě doplním, že jsem měl auto při plnění převodovky na nájezdech a do převodovky jsem dostal asi o 0,5 l oleje více, než je předpis, ale to by na těsnění nemělo mít žádný vliv.

Díky za rady 🙂

krouzek.PNG

priruba.PNG

Odkaz ke komentáři

Super, naklepávání se nebojím, spíše toho páčení ven :) Přesně podle tohoto návodu jsem to dělal, šlo to dobře, akorát jsem na pravé straně vyndal ten symering z toho pouzdra a to se neosvědčilo, kape to. Pouzdro s kroužkem mám febi, snad se to povede :) Už bych byl rád, kdyby chvilku z toho auto nic co nemá neteklo :)

Odkaz ke komentáři

je to tam natlačený na fest normálne plochej tupej šroubovák kladívko de to ven

ven mi to šlo poměrně na pohodu kapku horší to bylo naklepnout zpět nový chce to mít rovně a zpočátku to naklepávat z citem než se to chytí a budeš vidět že to tam de rovně

jo a já si to ještě pro jistotu než to tam šlo omáz silikonem

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
    • Dveře, jako že plech určitě stejný, ostatní věci jako zámek, spouštění okna a řj už mohou být jiné. Ale to se přehodí.
×
×
  • Vytvořit...