Sobek J. Odesláno Srpen 7, 2023 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2023 (upraveno) Dobrý den, Předem se omlouvám zda-li zakládám nové vlákno, které existuje, nicméně neuměl jsem to nikde dohledat. Poslední týden mi blbne auto tím způsobem, že za jízdy během přeřazení/podřazení u jakéhokoliv kvaltu mi po sešlápnutí plynu lehce cukne a při parkování/přijíždění ke křižovatce kdy vyřadím při nižších otáčkách chcípne. Za jízdy nechcípá a pokud parkuju a držím to nad 1500ot nebo dojíždím ke křižovatce a před vyřazením motor proturuju, nechcípne. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Mohlo by to být ucpaným EGRem nebo klapkou? Mimo tohle jede auto jak má a zabírá hezky. Svítí kontrolka motoru, ale se startováním probléme není. Ani před vyjetím ani po tom, co motor chcípne. Motor: 1.9 TDi, 77kW, kód motoru BXE, bez DPF. Předem děkuji za jakékoliv rady/poznatky. Upraveno Srpen 7, 2023 uživatelem Sobek J. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Srpen 7, 2023 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2023 Svítí kontrolka motoru není v pořádku. Nech prověřit diagnostikou. Do doby vyřešení bych auto nepoužíval. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sobek J. Odesláno Srpen 7, 2023 Autor Sdílet Odesláno Srpen 7, 2023 To jsem udělal. Jedinná věc co diagnostika ukázala je nefunkční klima (to mně netrápi) a špatné klapky sání. Nicméně tu jsem s mechanikem kontroloval a je naprosto v pořádku. Chodí jak má, není zasviněná, nic není vydřené... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Srpen 7, 2023 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2023 https://octaviaclub.cz/clanky/sviti-kontrolka-motoru/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sobek J. Odesláno Srpen 8, 2023 Autor Sdílet Odesláno Srpen 8, 2023 Dobrý den, Včera po příchodu domů jsem to znovu napojil na diagnostiku a hlásí mi to probíjení na kostru a chybu nasávacích klapek. Zkusím tedy sundat egr a klapku a vyčistit to, popřípadě pojedu svazek po svazku a budu hledat odizolovaný/zkorodovaný kablík.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.