Přejít na obsah

Ochranny nater podvozku a dutin

martin155

Doporučené příspěvky

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, jestli je tu někdo, kdo by měl zkušenosti s touto firmou ochranapodvozku.cz

Popř. bych chtěl požádat o doporučení na někoho v okolí Prahy, o kom víte, že tuto práci dělá kvalitně a jste s ním spokojeni. Především mi jde o to, aby byl podvozek před ošetřením dostatečně očištěný a zbavený koroze. A aby byl použitý kvalitní materiál na nátěr a alespoň pár let ošetření vydrželo.

Ošetření podvozku jsem ještě neřešil. Na co se tak ptát, aby případně člověk trochu odhadl, jestli bude práce kvalitní? Trochu se bojím, že podvozek zalepí nějakým gumoasfaltem, pod kterým sice nebude nic vidět, ale rez se pod nátěrem se bude rozšiřovat dál a jednoho dne mi upadne půl podlahy.

Odkaz ke komentáři

Jestli dělají dobře, netuším, asi ano. Čím by mě odradili jako člověka, který si toto dělá sám, že používají rezistin ML a do toho si něco přimíchají, "protože vosk zejména na starších vozidlech vyschne", jak píší na stránkách. Pokud se použije dobrý dutinový vosk, nikdy nevyschne.  Ano, existují vosky, které vyschnout umí, ale to je na dlouhé vyprávění a ty se používají tam, kde se chce, aby "vyschly".

Odkaz ke komentáři

Takže bát bych se nemusel 🙂 ?

Nemáte popř. referenci na někoho osvědčeného?

Jaký máte názor na to jestli ošetřovat nástřikem vs nátěrem? Když jsem hledal, většinou jsem našel nástřik. Je nátěr opravdu výrazně lepší a o tolik časově náročnější, přeci jen ceny jinde byly příznivější 🙂

Odkaz ke komentáři

Já předpokládám, že natírá si to někdo, kdo na to nemá vybavení, ostatní, zejména profíci na to mají přesně určené pistole. Ano, cena od 20 tis. za auto typu Octavie se mi zdá docela dost. Hlavně trojková Octa by sned neměla být zespodu moc rezavá. Beru to tak, že pokud bych to dělal materiálem Dinitrol, tak kanistr voskového penetrátu je ca 1200,- s DPH, následně dutinový vosk 1000-1200,- s DPH, podvozkový vosk 1200-1500,- s DPH, v případě rozumné rzi penetrátor koroze + epoxidový základ do 1000,- s DPH.  Omytí je tak hodina, vlastní nástřik připraveného tak dvě hodiny. Časově nejvíce zabere odrezení, pokud je nutné, pak zalepení a demontáž plastů z podvozku - tady záleží jak hodně kdo odstrojuje. Naposledy jsem si dělal O2 a tam mi to trvalo kompletně 2 dny - spodek, zejména zadní nápravu jsem dost brousil. Je nutno počítat s tím, že vybavení není levné. Pokud by před aplikací celí spodek "opískovali" suchým ledem, pak výsledek bude TOP a cena adekvátní, ale to se nezmiňují. Pokud suší třeba v lakovací kabině po mytí, tak to taky něco stojí. Ošetření výfuku je blbost. 

Můj názor je, že cena za dobře ošetřené auto, které není shnilé by měla být za 15tis.. Ano, souhlasím s nimi, že dát to někomu, kdo to dělá "za den" je nesmysl, je potřeba počítat 3 dny až týden dle způsobu sušení, ale samozřejmě většinu času auto stojí. U fakt rezavého/pohnilého auta to asi ani nemá moc smysl, protože se koroze max. zpomalí, ale nezastaví.

Sám si to dělám jen pro sebe a jen pro vybrané členy rodiny, protože to je náročná, špinavá a nevděčná práce, kterou moc lidí neohodnotí. 

Odkaz ke komentáři
44 minutes ago, HONZAV1 said:

Já předpokládám, že natírá si to někdo, kdo na to nemá vybavení, ostatní, zejména profíci na to mají přesně určené pistole. Ano, cena od 20 tis. za auto typu Octavie se mi zdá docela dost. Hlavně trojková Octa by sned neměla být zespodu moc rezavá. Beru to tak, že pokud bych to dělal materiálem Dinitrol, tak kanistr voskového penetrátu je ca 1200,- s DPH, následně dutinový vosk 1000-1200,- s DPH, podvozkový vosk 1200-1500,- s DPH, v případě rozumné rzi penetrátor koroze + epoxidový základ do 1000,- s DPH.  Omytí je tak hodina, vlastní nástřik připraveného tak dvě hodiny. Časově nejvíce zabere odrezení, pokud je nutné, pak zalepení a demontáž plastů z podvozku - tady záleží jak hodně kdo odstrojuje. Naposledy jsem si dělal O2 a tam mi to trvalo kompletně 2 dny - spodek, zejména zadní nápravu jsem dost brousil. Je nutno počítat s tím, že vybavení není levné. Pokud by před aplikací celí spodek "opískovali" suchým ledem, pak výsledek bude TOP a cena adekvátní, ale to se nezmiňují. Pokud suší třeba v lakovací kabině po mytí, tak to taky něco stojí. Ošetření výfuku je blbost. 

Můj názor je, že cena za dobře ošetřené auto, které není shnilé by měla být za 15tis.. Ano, souhlasím s nimi, že dát to někomu, kdo to dělá "za den" je nesmysl, je potřeba počítat 3 dny až týden dle způsobu sušení, ale samozřejmě většinu času auto stojí. U fakt rezavého/pohnilého auta to asi ani nemá moc smysl, protože se koroze max. zpomalí, ale nezastaví.

Sám si to dělám jen pro sebe a jen pro vybrané členy rodiny, protože to je náročná, špinavá a nevděčná práce, kterou moc lidí neohodnotí. 

Jestli rucni natirani neposkytuje vyhodu, tak jsem v okoli koukal jeste na tuto firmu: https://www.antikoroze.cz/

Stranky na me pusobi dobre, jsou zde uvedene pouzivane materialy a cena je o neco lepsi (a jestli je ve vysledku nastrik kvalitnejsi nez rucni nater), tak to bude pravdepodobne lepsi volba. Co myslite?

Kdyby tu byl nekdo se zkusenostmi se zminovanymi servisi, nebo i jinymi, tak si rad necham poradit a nekoho doporucit.

Odkaz ke komentáři

Vypadá to rozumně, cena odpovídá mé kalkulaci, jen jedno bych rozporoval - Dinitrol 4941. To je Bitumen, nebo-li asfalt. Fuj. Chce to Dinitrol 4942, takový hnědometalický vosk. myslím, že by to s nimi domluvit šlo.

Edit: koukal jsem, že to tím dělají. Vzhledem k tomu, že Dinitrol i distribuují, tak zejména z hlediska dutin vědí, co použít. Nevěřil bych ale, že prorezlá místa zastaví. To ani dinitrol neumí. Jinak já teda Dinitrol používám už asi 20 let a neměnil bych.

Upraveno uživatelem HONZAV1
Odkaz ke komentáři
14 hours ago, HONZAV1 said:

Edit: koukal jsem, že to tím dělají.

Myslíte na podvozek, že používají Dinitrol 4942? Z některým fotek mi přislo, že to vypadá spíš jako ten bitumen?

Jinak to ošetření podvozku Dinitrolem na bázi vosku asi bude třeba obnovovat každý rok?

Ale pod asfaltem už asi člověk ani nepřijde na to, jestli mu to pod tím rezne, že ano?

Odkaz ke komentáři

Píšou tam, že  používají oboje, ano, na fotce je černý bitumen 4941. Ono upřímně není vidět ani pod jedním, že to rezaví, to jedině, když někde rez vyleze. Pokud ale byl dobrý základ ( nebylo to rezavé), tak je riziko malé. Ohledně obnovování nátěru je to hodně individuální, musí se někdy obnovit všechny. Záleží na prostředí a nájezdu kilometrů. U 4942 nemusíte mít strach, vydrží i déle, než 5 let, naopak se samoobnovuje, takže na jaře, když se udělá teplo, tak se krásně oživí - je to prostě vosk.

Odkaz ke komentáři

Tak s Dinitrolem 4942 prý nepracují, ale bylo mi řečeno, že 4941 je také na bázi vosku a co jsem hledal, tak jsem také nenašel, že by to měla být bitumenová směs, možné je tam nějaké její příměs? Jinak ale bitumen-vosk směs by měla být Dinitrol 482.

Koukal jsem i na technický list a zmínku, že by měl být 4941 s bitumenem jsem nenašel, tak je nějaký důvod proč toto nechtít?

Edit: Tak ted koukam primo na stranky vyrobce a tam tedy uvadeji ze ma 4941 bitumenovy zaklad, pak tedy nechapu proc ve vsech ceskych technickych listech je uvadeno ze jde o vosk...Dobre, takze toto si na podvozek nemam nechat nastrikat, ano 😄 ? Primo vyrobce tedy u tohoto produktu uvadi pouziti na osetreni podvozku aut.

Edit2: Je pravda ze na strankach servisu je uvedeny i 4942, tak nevim proc ho tam maji, kdyz s nim nepracuji...

Upraveno uživatelem martin155
Odkaz ke komentáři
39 minutes ago, HONZAV1 said:

Nevím, jak poradit, já mám už pár let  jasno. 🙂 .

A mate negativni zkusenost primo s Dinitrolem 4941? Primes bitumenu mit bude, ale v technickem listu pisi, ze vytvari voskovy povrch, tak jde o to jestli nastrik po case nevyschne, aby nepopraskal a alespon ty 3-5 let vydrzi v neporusene vrstve, nez se nastrik obnovi?

Odkaz ke komentáři

Protože jsem 4941 už asi 20 let nepoužil, nemohu říct, že je vyloženě špatný. Určitě je lepší než jen klasický "asfalt". Už si nepamatuji, jak se samooživoval. Když jsem tehdy vyzkoušel 4942, už jsem neměl potřebu řešit něco jiného. Pokud s tím mají dobré zkušenosti, tak to je asi u nerezavého auta typu Octavia 3 jedno. Jak jsem psal, na své auto bych si to nedal, ale ... . Dokonce jsem teď udělal na manželčině O2, kterou jsem koupil a dostala prvotní nástřik experiment, kdy jsem voskovým penetrátorem nastříkal místa, která už byla chycená a na to podvozkový vosk 4942 (nad zadní nápravou). A na podlahu pod plasty (tam bylo asi 5 chycených míst, takže dobrý, ty jsem klasicky očistil, nastříkal epoxidem a navrch na plochu jem nastříkal jen dutinový vosk 1000 - ten je v podstatě pořád tekutý, tak uvidím za 2-3 roky - měl by jít "omýt" teplou vodou, pak se ukáže. Ale to jen proto, že je to celé zakryté plastem.

Odkaz ke komentáři

Tak oficialni vyjadreni z Dinitrolu je, ze bitumen je v 4941 i v 4942 priblizne ve stejnem procentualnim zastoupeni.

Kdyby se jeste nekdo ozval kdo pracuje s 4942, tak budu rad 🙂

Jinak pravdepodobne necham nastrikat 4941 a budu doufat, ze autu udelam lepsi sluzbu, nez kdybych ho nechal bez jakehokoliv osetreni...

Odkaz ke komentáři
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...