Johnywalker Odesláno Listopad 6, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2023 Zdravím. Obracím se s prosbou na zkušené mechaniky, zda by mě mohl někdo poradit postup , jak v amatérských podmínkách / diagnostický kabel mám /, ve voze Škoda Octavia III. s motorizací 1.4TSI/ 110.kW, CZDA, auto je továrně osazeno nezávislým topením WEBASTO /, vyměnit chladící kapalinu, ideálně bez použití přípravku na podtlakové plnění chladícího okruhu a bez kompresoru / garážové podmínky .... Děkuji předem za veškeré cenné rady a postupy jak na vypuštění, výplach systému a plnění ... S pozdravem I. N. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Listopad 6, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2023 Být tebou, tak si to nechám vyměnit v servise, budeš mít na to záruční papír a nebudeš řešit zadržené čerpadlo Webasta, jako můj kolega, který si to také měnil sám, ale něco zanedbal. Jinak proč chceš zaměňovat kapalinu, když je 13 doporučená výrobcem. G13 je svinstvo a ucpává okruh za předpokladu, že se nedodržuje pravidelná výměna.Kolega kvůli tomu nechal měnit topení, které bylo pricpane svinstvem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Johnywalker Odesláno Listopad 6, 2023 Autor Sdílet Odesláno Listopad 6, 2023 Zdravím. Chci právě kvůli tomu, že ta G13 je dost problematická kapalina, ji vyměnit za novou, v současných motorech běžně využívanou chladící kapalinu G12EVO. S pozdravem I.N. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Listopad 6, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2023 Pokud to je stejné jako u 2,0TSi, tak není možné kapalinu řádně v domácích podmínkách vyměnit. Ano G13 je sra*ka a s výměnou bych neotálel, vím o čem mluvím, řešil jsem následky.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Johnywalker Odesláno Listopad 8, 2023 Autor Sdílet Odesláno Listopad 8, 2023 Zdravím všechny uživatele fóra, Měl bych zde dotaz na zkušené mechaniky znalé problematiky výměny chladící kapaliny, zda by se mohli vyjádřit / zda by tento postup mohl fungovat /, k následujícímu postupu výměny chladící kapaliny, kterou jsem " opsal " od uživatele vozu Škoda Octavia III. s motorizací 2.0TDI. Postup : 1.Vyndal jsem z nádržky pytlík se silikátem 2. Zakoupit 10l destilované vody a 10l G12EVO hotová směs 3. U ohřátého motoru jsem odpojil vracečku do expanzni nádoby, prodloužil ji do kýble jinou hadičkou 4.Nastartoval jsem a prolil expanzkou 10l destilky (expanzni nádrž stále pod vodou) Do kýble vytékala už jen destilovaná voda. 5.Vracečka zpět do expanzky 6. Ohřáti na 90° a VCDS odvzdušnění systému 7. To stejně s novou chladící kapalinou, po 9l už tekla do kýble opět krásně růžová kapalina, 1l jsem si ponechal na doliti 8. Opět vracečka do expanzky 9. Ohřáti na 90° a opět VCDS odvzdušněni 10.Doliti kapaliny. Myslím ze se tímto způsobem minimalizuje možnost zavzdušněni systému. Děkuji předem za veškeré reakce k tomuto postupu... S pozdravem I. N. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maruten1707 Odesláno Duben 13, 2024 Sdílet Odesláno Duben 13, 2024 Tak aký si nakoniec źvolil postup pri výmene kvapaliny? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
borlan Odesláno Prosinec 9, 2024 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2024 Tak mne trochu vyplašily ty info výše ohledně zanedbané výměny G13. Jaký je tedy předepsaný interval výměny? V servisce není kolonka a ani žádná zmínka o výměně. Koupil jsem ve 140tkm, teď 165tkm. Dík za radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.